Je bent hier: Functies > Polar-programma hardlopen

Polar-programma hardlopen

Het Polar-programma voor hardlopen is een persoonlijk programma op basis van je conditieniveau en bedoeld om te zorgen dat je correct traint en overbelasting voorkomt. Het is slim, past zich aan op basis van je ontwikkeling en laat je weten wanneer het een goed idee is om het een beetje rustiger aan te gaan doen of om een tandje bij te zetten. Elk programma is speciaal ontworpen voor jouw evenement en houdt rekening met jouw persoonlijke kenmerken, je trainingsachtergrond en je voorbereidingstijd. Het programma is gratis en beschikbaar op de Polar Flow webservice op www.polar.com/flow.

Programma's zijn leverbaar voor 5 km, 10 km, halve marathon en marathonevenementen. Elk programma heeft drie fasen: Basisopbouw, Opbouwen en Afbouwen. Deze fasen zijn bedoeld om je prestaties geleidelijk te verbeteren en te zorgen dat je op de wedstrijddag klaar bent. Trainingssessies voor hardlopen worden in vijf typen verdeeld: rustig joggen, middellangeafstandsloop, langeafstandsloop, tempoloop en interval. Alle sessies bevatten fasen voor warming-up, training en cooling-down voor optimale resultaten. Bovendien kun je kiezen om kracht-, romp- en mobiliteitstraining te doen ter ondersteuning van je ontwikkeling. Elke trainingsweek bestaat uit twee tot vijf hardloopsessies en de totale duur van trainingssessies voor hardlopen per week varieert van een tot zeven uur, afhankelijk van je conditieniveau. De minimale duur van een programma is 9 weken en de maximale duur is 20 maanden.

Ontdek meer over het Polar-programma hardlopen in deze uitvoerige handleiding. Of lees meer over hoe je aan de slag kunt gaan met het hardloopprogramma.

Een Polar-programma hardlopen maken

 1. Ga als volgt te werk in de Flow webservice op www.polar.com/flow.
 2. Kies Programma's op het tabblad.
 3. Kies je evenement, geef het een naam, stel de datum voor het evenement in en geef op wanneer je het programma wilt starten.
 4. Vul de vragen in over het niveau van je lichamelijke activiteiten.*
 5. Geef aan of je ondersteunende trainingen in het programma wilt opnemen.
 6. Lees de vragenlijst over geschiktheid voor lichamelijke activiteiten en vul deze in.
 7. Neem je programma door en pas zo nodig de instellingen aan.
 8. Kies Programma starten als je klaar bent.

*Als vier weken trainingsgeschiedenis beschikbaar is, worden die hier vooraf ingevuld.

Trainingssessie voor hardlopen starten

Zorg voordat je een sessie start, dat je het doel voor je trainingssessie naar je apparaat hebt gesynchroniseerd. De sessies worden als trainingsdoelen naar je apparaat gesynchroniseerd en je start ze vanaf je Logboek. Volg de begeleiding op je apparaat tijdens de hele sessie.

 1. Ga op je apparaat naar Logboek
 2. Kies een dag voor het bekijken van het geplande doel.
 3. Kies het doel en kies daarna het sportprofiel.
 4. Druk op START en volg de begeleiding.

Als je een doel wilt doen dat voor een andere dag is gepland, hoef je – slechts een dag te kiezen in je Logboek en de sessie te starten die voor die dag gepland is.

Je voortgang volgen

Synchroniseer de trainingsresultaten van je apparaat via de USB-kabel of de Flow app naar de Flow webservice. Volg je voortgang op het tabblad Programma's. Je krijgt een overzicht te zien van je huidige programma en hoe je bent gevorderd.