Je bent hier: Functies > Snelheidszones

Snelheidszones

Met de snelheids- en tempozones kun je gemakkelijk je snelheid of tempo volgen gedurende je sessie, en de snelheid of het tempo aanpassen om het gewenste trainingseffect te verkrijgen. De zones kunnen worden gebruikt om de efficiëntie van je training tijdens de sessies te begeleiden en helpen je je training voor optimale effecten af te wisselen met diverse trainingsintensiteiten.

Instellingen snelheidszones

De instellingen van de snelheidszone kunnen in de webservice Flow worden aangepast. In de sportprofielen waarin ze beschikbaar zijn, kunnen ze worden in- en uitgeschakeld. Er zijn vijf verschillende zones; je kunt de standaardzones gebruiken en de zonelimieten handmatig aanpassen. Ze zijn sportspecifiek, waardoor je de zones optimaal kunt aanpassen aan elke sport. De zones zijn beschikbaar in loopsporten (waaronder teamsporten waarin lopen een rol speelt), fietssporten, alsmede roeien en kanoën.

Standaard

Als je Standaard kiest, kun je de limieten niet wijzigen. De standaardzones zijn een voorbeeld van snelheids- en tempozones voor personen met een betrekkelijk hoog conditieniveau.

Vrij

Als je Vrij kiest, kunnen alle limieten worden gewijzigd. Als je bijvoorbeeld je huidige drempels, zoals de anaerobe en aerobe drempels of de hoge en lage lactaatdrempels hebt getest, kun je met zones trainen op basis van je persoonlijke snelheids- of tempodrempels. We adviseren om je anaerobe snelheids- en tempodrempel als minimum voor zone 5 in te stellen. Als je ook de aerobe drempel gebruikt, stel die dan in als het minimum van zone 3.

Trainingsdoel met snelheidszones

Je kunt trainingsdoelen maken op basis van snelheids- en tempozones. Na het synchroniseren van de doelen via FlowSync, krijg je tijdens de training begeleiding van je trainingsapparaat.

Tijdens de training

Tijdens de training kun je zien in welke zone je op dat moment traint en hoeveel tijd je in elke sportzone getraind hebt.

Na de training

In de trainingssamenvatting op de M400 zie je een overzicht van de in elke snelheidszone bestede tijd. Na het synchroniseren kan gedetailleerde informatie over de snelheidszone worden bekeken in de webservice Flow.