Je bent hier: Belangrijke informatie > Zorgen voor je M400

Zorgen voor je M400

Net als elk ander elektronisch instrument dien je de Polar M400 schoon te houden en er zorgvuldig mee om te gaan. Onderstaande instructies helpen je om aan de garantieverplichtingen te voldoen, het apparaat in topconditie te houden en problemen bij het opladen en synchroniseren te voorkomen.

M400

Sluit de USB-kabel voorzichtig aan, anders kan de USB-poort van het apparaat beschadigd raken.

Houd de USB-poort van het apparaat schoon om te zorgen voor een probleemloos opladen en synchroniseren.

Let op: de nieuwste versie van de M400 heeft geen rubberen afsluiting bij de USB-poort. We hebben deze afsluiting verwijderd zodat de USB-poort beter en sneller droogt. Je kunt deze onderhoudsrichtlijnen gebruiken voor zowel de nieuwe M400 zonder rubberen afsluiting als het vorige model met rubberen afsluiting.

Houd de USB-poort schoon om je M400 effectief te beschermen tegen roest en andere mogelijke schade ten gevolge van zout water (bijv. zweet of zeewater) en vuil. Zo zorg je voor een probleemloos opladen en synchroniseren

De beste manier om de USB-poort schoon te houden is deze na elke trainingssessie af te spoelen met lauw water. Ga als volgt te werk.

1. Til het rubberen klepje uit de USB-poort.

2. Spoel de USB-poort af met lauw water. De USB-poort is waterbestendig. Je kunt hem afspoelen onder de kraan zonder dat je de elektronische onderdelen beschadigt.

3. Laat het klepje na het spoelen een tijdje open om de USB-poort te laten drogen. Laad de M400 niet op als de USB-poort vochtig is.

Controleer bij gebruik van de USB-poort of er geen vocht, haren, stof of ander vuil op het afdichtende oppervlak zijn. Veeg eventueel vuil er voorzichtig af. Voor het verwijderen van haren, stof en ander vuil uit de holte van de connector kan een tandenstoker worden gebruikt. Gebruik geen scherpe hulpmiddelen voor het reinigen om krassen te voorkomen.

Je kunt het apparaat onder stromend water wassen met een oplossing van zachte zeep en water. Gebruik geen alcohol of schuurmiddelen zoals staalwol of chemische reinigingsmiddelen. Als je het apparaat niet 24/7 draagt, veeg dan al het vocht af voordat je het opbergt.

Laat het apparaat niet in extreme koude (onder –10 °C/14 °F), hitte (boven 50 °C/120 °F) of in direct zonlicht liggen.

Hartslagsensor

Zender: maak de zender na elk gebruik los van de band en droog hem af met een zachte handdoek. Reinig de zender zo nodig met een oplossing van water en zachte zeep. Gebruik nooit alcohol of schuurmiddelen (bijv. staalwol of chemische reinigingsmiddelen).

Borstband: spoel de band na elk gebruik af onder stromend water en hang hem op om te drogen. Reinig de band zo nodig met een oplossing van water en zachte zeep. Gebruik geen hydraterende zeep omdat deze restanten op de band kan achterlaten. Week, strijk, stoom of bleek de band niet. Rek de band niet en vouw de elektroden niet strak om.

Controleer de wasinstructies op het label van de borstband.

Bewaren

M400. Bewaar je trainingsapparaat op een koele en droge plaats. Bewaar het niet in een vochtige omgeving, niet-ademend materiaal (een plastic zak of een sporttas), of samen met geleidend materiaal (een natte handdoek). Stel het trainingsapparaat niet langdurig bloot aan direct zonlicht. Laat hem bijvoorbeeld niet in de auto liggen of op de fietshouder zitten. Aanbevolen wordt om het trainingsapparaat gedeeltelijk of volledig opgeladen te bewaren. De batterij verliest langzaam lading tijdens het bewaren. Als je het trainingsapparaat meerdere maanden niet gebruikt, wordt aanbevolen hem na enkele maanden op te laden. Dit verlengt de levensduur van de batterij.

Hartslagsensor. Droog en bewaar de borstband en de zender afzonderlijk van elkaar om de levensduur van de batterij te verlengen. Bewaar de hartslagsensor op een koele en droge plaats. Bewaar de vochtige hartslagsensor niet in niet-ademend materiaal, zoals een sporttas, dit om te voorkomen dat de sluiting oxideert. Stel de hartslagsensor niet langdurig bloot aan direct zonlicht.

Stride sensor Bluetooth® Smart

Reinig de stride sensor met water en zachte zeep en spoel hem af met schoon water. Voor behoud van de waterdichtheid mag de stride sensor niet met een hogedrukreiniger worden gereinigd. Dompel de sensor niet onder in water. Gebruik nooit alcohol of schuurmiddelen zoals staalwol of chemische reinigingsmiddelen. Vermijd harde schokken voor de stride sensor; anders kan de sensoreenheid beschadigd raken.

Service

Het is raadzaam om servicewerkzaamheden tijdens de garantieperiode van twee jaar alleen te laten uitvoeren door een erkend Polar Service Center. De garantie geldt niet voor schade of gevolgschade die veroorzaakt is bij een niet door Polar Electro erkende service. Zie Beperkte internationale garantie van Polar voor meer informatie.

Ga naar www.polar.com/support en landgebonden websites voor contactgegevens en alle adressen van Polar Service Centers.

De gebruikersnaam voor je Polar account is altijd je e-mailadres. Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord zijn van toepassing voor registratie van het Polar product, de webservice en Flow app, het Polar discussieforum en de nieuwsbrief.