Je bent hier: Belangrijke informatie > Technische specificatie

Technische specificatie

M400

Batterijtype: 190 mAh Li-pol oplaadbare batterij
Gebruiksduur:

Bij continu gebruik:

tot 8 uur met GPS en hartslagsensor

In tijdweergave bij volgen van dagelijkse activiteit:

ongeveer 30 dagen

Gebruikstemperatuur: -10 °C tot +50 °C / 14 °F tot 122 °F
Materialen trainingsapparaat: Roestvrij staal, polycarbonaat/acrylonitril-butadieen-styreen, acrylonitril-butadieen-styreen, thermoplastisch polyurethaan, polymethylmethacrylaat, siliconen
Nauwkeurigheid horloge: beter dan ± 0,5 seconden per dag bij een temperatuur van 25 °C / 77 °F.
Nauwkeurigheid GPS: afstand ±2%, snelheid ±2 km/u
Hoogteresolutie: 1 m
Resolutie stijging/daling: 5 m
Maximale hoogte: 9000 m / 29525 ft
Aantal steekproeven: 1 s
Nauwkeurigheid van de hartslagmeter: de grootste van ±1% of 1 hsm. De definities zijn van toepassing bij gelijkmatige omstandigheden.
Meetbereik hartslag: 15-240 hsm
Huidig snelheidsweergavebereik:

0-399 km/u (247,9 mph)

(0-36 km/u of 0-22,5 mi/u (bij snelheidsmeting met Polar stride sensor)

Waterdichtheid: 30 m (geschikt voor baden en zwemmen)
Geheugencapaciteit: 30 u trainen met GPS en hartslag afhankelijk van je taalinstellingen
Displayresolutie: 128 x 128

H7 hartslagsensor

Levensduur batterij: 200 u
Batterijtype: CR 2025
Afsluitring voor de batterij: O-ring 20,0 x 1,0, materiaal FPM
Gebruikstemperatuur: -10 °C tot +50 °C/14 °F tot 122 °F
Materiaal zender: polyamide
Materiaal band: 38% polyamide, 29% polyurethaan, 20% elastaan, 13% polyester
Waterdichtheid: 30 m

Gebruikt Bluetooth® Smart draadloze technologie.

Programmet Polar FlowSync

För att använda FlowSync-programmet du behöver en dator med Microsoft Windows eller Mac OS X-operativsystem med en internetuppkoppling och en ledig USB-port.

FlowSync är kompatibelt med följande operativsystem:

Datorns operativsystem 32-bit 64-bit
Windows XP X
Windows 7 X X
Windows 8 X X
Windows 8.1 X X
Windows 10 X X
OS X 10.9   X
OS X 10.10   X
OS X 10.11   X
macOS 10.12   X
macOS 10.13   X

Compatibiliteit Polar Flow mobiele app

Polar apparaten kunnen worden gebruikt in combinatie met de meeste moderne smartphones. Dit zijn de minimumvereisten:

• Mobiele iOS-apparaten iPhone 5 en hoger
  • Mobiele Android-apparaten met Bluetooth 4.0-functionaliteit en Android 4.4 en hoger (vraag de volledige specificaties op bij de fabrikant van uw telefoon)

Er zijn nogal wat verschillen in de manier waarop verschillende Android-apparaten omgaan met de technologieën in onze producten en services, zoals Bluetooth Low Energy (BLE) en verschillende standaarden en protocollen. Daarom varieert de compatibiliteit tussen de telefoons van verschillende fabrikanten. Polar kan helaas niet garanderen dat alle functies kunnen worden gebruikt op alle apparaten.

Waterbestendigheid van Polar producten

De meeste Polar producten kun je gewoon dragen tijdens het zwemmen. Het is echter geen duikapparatuur. Druk niet op de knoppen terwijl het apparaat onder water is; zo behoud je de waterbestendigheid. Als je je hartslag in het water meet met een GymLink-compatibel Polar apparaat en hartslagsensor, kan er om de volgende redenen interferentie optreden:

• Zwembadwater met een grote hoeveelheid chloor en zeewater zijn erg geleidend. Er kan kortsluiting optreden in de elektrodes van de hartslagsensor, waardoor deze geen ECG-signalen meer kan detecteren.
  • Als je in het water springt of intensief beweegt tijdens wedstrijdzwemmen, kan de hartslagsensor verschuiven naar een deel van je lichaam waar de sensor geen ECG-signalen meer kan opvangen.
  • De sterkte van het ECG-signaal is persoonlijk en kan variëren op basis van de samenstelling van het lichaamsweefsel. Als je de hartslag meet in het water, treden er vaker problemen op.

Polar apparaten die je hartslag meten bij de pols zijn geschikt om mee te zwemmen en te baden. Ook tijdens het zwemmen registreren ze je activiteitsgegevens op basis van je polsbewegingen. Uit onze tests blijkt echter dat hartslagmeting bij de pols niet optimaal werkt in het water. We raden je dus niet aan hartslagmeting bij de pols te gebruiken tijdens het zwemmen.

Bij de horlogefabricage wordt waterbestendigheid doorgaans uitgedrukt in meters, wat de statische waterdruk van die diepte inhoudt. Polar gebruikt hetzelfde systeem. De waterbestendigheid van Polar producten is getest volgens de internationale standaard ISO 22810 of IEC60529. Elk waterbestendig Polar-apparaat wordt vóór aflevering getest voor blootstelling aan waterdruk.

Polar producten worden verdeeld in vier categorieën, afhankelijk van de waterbestendigheid. Zie de achterzijde van je Polar product voor de waterbestendigheidscategorie en vergelijk deze in onderstaande tabel. Deze definities zijn niet noodzakelijkerwijs van toepassing op producten van andere fabrikanten.

Bij de uitvoering van een onderwateractiviteit is de dynamische druk die door bewegen in water wordt opgewekt groter dan de statische druk. Dit betekent dat een product dat onder water wordt bewogen, onderworpen is aan grotere druk dan het stationaire product.

Markering op de achterzijde van het product Spatwater,
zweet, regendruppels enz.
Baden en zwemmen Snorkelen
(zonder zuurstoftanks)
Duiken
(met zuurstoftanks)
Kenmerken waterbestendigheid
Waterbestendig IPX7 OK - - - Niet wassen met een hogedrukreiniger.
Beschermd tegen spatwater, regendruppels enz.
Referentiestandaard: IEC60529.
Waterbestendig IPX8 OK OK - - Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: IEC60529.
Waterbestendig
Waterbestendig 20/30/50 meter
Geschikt voor zwemmen
OK OK - - Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: ISO22810.
Waterbestendig 100 m OK OK OK - Voor veelvuldig gebruik in water maar niet voor duiken.
Referentiestandaard: ISO22810.