Du är här: Viktig information > Tekniska specifikationer

Tekniska Specifikationer

M460

Batterityp: Uppladdningsbart 385 mAh, 4,35V batteri
Drifttid:

Batteritid för upp till 16 timmars träning med pulsmätning och GPS

Driftstemperatur:

-10 °C till 50 °C

Att använda eller förvara din M460 i en miljö där temperaturen inte ligger inom temperaturområdet kan permanent skada batterikapaciteten - säskilt om temperaturen är högre.

Material i träningsenheten: PC+GF, ABS, PC, PMMA, TPU
Noggrannhet: Bättre än ± 0,5 sekunder/dag vid temperatur 25 °C
GPS noggrannhet: Sträcka ±2 %, hastighet ±2 km/h
Höjdupplösning: 1 m
Upplösning stigning/utför: 5 m
Maxhöjd: 9 000 m
Lagringsfrekvens: 1 s
Pulsmätningens tillförlitlighet: ± 1 % eller 1 slag per minut, beroende på vilket som är högst. Definitionen avser stabila tillstånd.
Mätintervall för puls: 15-240 slag/min
Visningsintervall för aktuell hastighet:

0-399 km/h

Vattenresistens: IPX7 (regntät, inte lämplig för simning)
Minneskapacitet:

64 MB flashminne

Upp till 70 timmars inspelningstid (35 timmar med HR och GPS)

Displayupplösning: 128 x 128

H10 pulssensor

Batteriets livslängd: 400 h
Batterityp: CR 2025
Förseglingsring: O-Ring 20,0 x 0,90; material: silikon
Driftstemperatur: -10 °C till 50 °C
Material i sändare: ABS, ABS + GF, PC, Rostfritt stål
Material i elektrodbälte: Polyamid, polyuretan, elastan, polyester, silikontryck
Vattenresistens: 30 m

Polar H10 pulssensor tillämpar bl.a. följande patenterade teknologier:

• OwnCode® kodad överföring

Programmet Polar FlowSync och USB-kabel

För att använda FlowSync-programmet du behöver en dator med Microsoft Windows eller Mac OS X-operativsystem med en internetuppkoppling och en ledig USB-port för USB-kabel.

FlowSync är kompatibelt med följande operativsystem:

Datorns operativsystem 64-bit
Windows 7 X
Windows 8 X
Windows 10 X
Mac OS X 10.6 X
OS X 10.7 X
OS X 10.8 X
OS X 10.9 X
OS X 10.10 X
OS X 10.11 X
macOS 10.12 X

Polar Flow-appens kompatibilitet

Polar Flow mobilapp för iOS behöver Apple iOS 8.0 eller senare.

• iPhone 4S eller senare

Polar Flow mobilapp för Android behöver Android 4.3 eller senare

Polar M460 träningsdator tillämpar bl.a. följande patenterade teknologier:

• OwnIndex® konditionstest.

Vattenresistens i Polar-produkter

De flesta produkterna från Polar kan du simma med. De är dock inte dykutrustning. För att bibehålla vattenresistensen, tryck inte ned enhetens knappar under vatten. När du mäter pulsen i vatten med en pulssensor från Polar runt bröstkorgen, kan det hända att du upplever störningar av följande skäl:

• Poolvatten med hög klorhalt och saltvatten är mycket ledande. Elektroderna i pulssensorn kan kortslutas, vilket förhindrar pulssensorn från att upptäcka ECG-signalerna.
  • Om du dyker i vatten eller gör ansträngande muskelrörelser när du tävlingssimmar, kan det hända att pulssensorn förflyttas till en plats på kroppen där den inte kan upptäcka ECG-signalerna.
  • Styrkan i ECG-signalerna är individuell och kan variera beroende på personens vävnadssammansättning. Problem uppstår oftare när du mäter pulsen i vatten.

Polar-enheter med pulsmätning vid handleden (A360, M200 och M600) är lämpliga att använda när du simmar eller badar. De samlar in dina aktivitetsdata från dina handledsrörelser även då du simmar. I våra tester har vi dock upptäckt att pulsmätning vid handleden inte fungerar optimalt i vatten, så vi kan inte rekommendera det.

Inom klockindustrin anges vattenresistens vanligtvis i meter, vilket innebär det statiska vattentrycket på det djupet. Polar använder samma indikeringssystem. Vattenresistensen hos Polars produkter har testats enligt den internationella standarden ISO 22810 eller IEC60529. Vattentryckståligheten i varje Polar-enhet som har indikatorer för vattenresistens testas före leverans.

Polars produkter delas in i fyra olika kategorier efter deras vattenresistens. Se vattenresistenskategorin på baksidan av din produkt och jämför den med diagrammet nedan. Observera att dessa definitioner inte nödvändigtvis gäller produkter från andra tillverkare.

När du utövar aktiviteter under vatten, är det dynamiska trycket som genereras av att du rör dig i vatten högre än det statiska trycket. Detta innebär att när du förflyttar produkten under vatten, utsätts det för ett större tryck än om produkten vore still.

Märkning på baksidan av produkten Avlägsna stänk,
svett, regndroppar etc.
Bad och simning Fridykning med snorkel
(utan dyktuber)
Dykning
(med dyktuber)
Vattenresistensens egenskaper
Vattenresistent IPX7 OK - - - Rengör inte med högtryckstvätt.
Skyddad mot stänk, regndroppar etc.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent IPX8 OK OK - - Minimum för bad och simning.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent
Vattenresistent 20/30/50 meter
Lämplig för simning.
OK OK - - Minimum för bad och simning.
Referensstandard: ISO22810.
Vattenresistent 100 meter OK OK OK - För frekvent användning i vatten, men inte för dykning.
Referensstandard: ISO22810.