Du är här: Komma igång > Ihopparning av sensorer med M460 > Polar hastighetssensor Bluetooth® Smart

Polar hastighetssensor Bluetooth® Smart

Det finns ett antal olika faktorer som påverkar din cykelhastighet. Din kondition är förstås en av dem. Väderförhållanden och terrängens kupering spelar en stor roll också. Det mest avancerade sättet att mäta hur dessa faktorer påverkar din prestation är med den aerodynamiska hastighetssensorn.

• Mäter din aktuella, genomsnittliga och maximala hastighet
  • Mät din snitthastighet för att se din utveckling och hur dina träningsresultat förbättras
  • Lätt och smidig samt enkel att fästa

Para ihop en hastighetssensor med M460

Kontrollera att hastighetssensorn har installerats korrekt. Mer information om hur du installerar hastighetssensorn finns i användarhandboken för hastighetsssensorn.

Du kan para ihop en hastighetssensor med din M460 på två sätt:

1. Gå till Allmänna inställningar > Para och synka > Para ihop annan enhet och tryck på STARTA.
  2. M460 börjar söka efter hastighetssensorn. Snurra hjulet några varv för att aktivera sensorn. Den blinkande röda lampan på sensorn anger att sensorn är aktiverad.
  3. När hastighetssensorn har hittats visas Polar SPD xxxxxxxx.
  4. Tryck på STARTA, Ihopparning visas.
  5. Ihopparning slutförd visas när du är klar.
  6. Sensor kopplad till: visas. Välj Cykel 1, Cykel 2 eller Cykel 3. Bekräfta med STARTA.
  7. Ställ in hjulstorlek visas. Ställ in storleken och tryck på STARTA.

Den första cykelsensorn du parar ihop kopplas automatiskt till Cykel 1.

eller

1. Tryck på STARTA i klockfunktionen för att gå till förträningsläge.
  2. M460 börjar söka efter din hastighetssensor. Snurra hjulet några varv för att aktivera sensorn. Den blinkande röda lampan på sensorn anger att sensorn är aktiverad.
  3. Enhets-ID Para ihop Polar SPD xxxxxxxx visas. Välj Ja.
  4. Ihopparning slutförd visas när du är klar.
  5. Sensor kopplad till: visas. Välj Cykel 1, Cykel 2 eller Cykel 3. Bekräfta med STARTA.
  6. Ställ in hjulstorlek visas. Ställ in storleken och tryck på STARTA.

Mäta hjulstorlek

Inställning av hjulstorlek är nödvändig för att få korrekt cykelinformation. Du kan bestämma hjulstorlek på din cykel på två sätt:

Metod 1

Titta efter diametern i tum eller ETRTO som finns tryckt på hjulet. Matcha det med hjulstorleken i millimeter i den högra kolumnen i tabellen.

ETRTO Hjulstorlek i diameter (tum) Hjulstorlek, inställning (mm)
25-559 26 x 1,0 1884
23-571 650 x 23C 1909
35-559 26 x 1,50 1947
37-622 700 x 35 C 1958
52-559 26 x 1,95 2022
20-622 700 x 20C 2051
52-559 26 x 2,0 2054
23-622 700 x 23C 2070
25-622 700 x 25C 2080
28-622 700 x 28 2101
32-622 700 x 32C 2126
42-622 700 x 40C 2189
47-622 700 x 47C 2220

Hjulstorlekarna i tabellen är ungefärliga eftersom hjulstorleken beror på hjultypen och lufttrycket.

Metod 2

• Mät hjulets omkrets manuellt för att få ett så noggrant resultat som möjligt.
  • Använd ventilen för att markera punkten där hjulet rör vid marken. Rita ett streck på marken för att markera den punkten. Rulla cykeln framåt på ett jämnt underlag så att hjulet roterar exakt ett varv. Däcket bör hela tiden vara lodrätt mot marken. Rita ett nytt streck på marken vid ventilen för att markera ett helt varv. Mät avståndet mellan de två strecken.
  • Dra av 4 mm från detta mått för att ta bort effekten av din egen vikt så får du hjulets omkrets.