Du är här: Funktioner > Strava Live Segments

Hur kan jag aktivera Strava Live Segments® i min M460?

Strava Segments är tidigare definierade vägsträckor eller spår där idrottare kan tävla om bästa tiden i cykling eller löpning. Segmenten är definierade på Strava.com och kan skapas av alla Strava-användare. Du kan använda segment för att jämföra din egen tid eller för att jämföra med andra Strava-användares tider som också slutförde segmentet. Varje segment har en offentlig resultattavla med King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) som har den bästa tiden för det segmentet.

Om du har ett Strava Premium-konto kan du aktivera funktionen Strava Live Segments® på din Polar M460. När du har aktiverat Strava Live Segments får du en notis på din M460 när du närmar dig ett av dina favorit-Strava-segment. Du får resultatdata i realtid på din M460 som visar om du är före eller efter ditt personliga rekord (PR) för segmentet. Resultaten beräknas och visas direkt på din M460 när segmentet slutar, men du måste kontrollera slutresultatet på Strava.com.

Smart-notiser blockeras när displayen Strava Live Segment är aktiv på din M460. Om du vill få Smart-notiser till exempel under ett längre segment kan du aktivera dem genom att ändra träningsdisplayen.

För att aktivera Strava Live Segments på din Polar M460 måste du:

1. Ansluta dina Strava- och Polar Flow-konton i webbtjänsten Polar Flow ELLER Polar Flow-appen

Webbtjänsten Polar Flow: Inställningar > Konto > Strava > Anslut
    Polar Flow-appen: Allmänna inställningar > Anslut > Strava (svep knappen för att ansluta)

2. Välj segmenten du vill exportera till Polar Flow/M460 i Strava.com

Strava.com: Tryck på stjärnikonen bredvid ett segmentnamn.

3. Du kan hoppa över steg 3 om du snabbt vill överföra ett eller två Strava Live Segments till din M460. Välj segmenten på Strava.com och synkronisera din M460.

4. Klicka på knappen Uppdatera segment på Polar Flow-webbtjänstens sida Favoriter för att importera Strava Live Segments till Polar Flow. Din M460 kan lagra maximalt 20 favoriter åt gången. Om du har över 20 favoriter i Flow webbtjänst överförs de första 20 i listan till din M460 när du synkroniserar. Du kan ändra ordningen på dina favoriter genom att dra och släppa dem.
  5. Synkronisera din M460. Dina 20 främsta favoriter inklusive de Strava Live segments som du har importerat från Strava.com överförs till M460.

Mer information om Strava-segment finns på Strava Support.

Strava Live Segments är ett varumärke som tillhör Strava, Inc.