Du är här: Funktioner > Smart-notiser (iOS)

Smart-notiser (iOS)

Funktionen smart-notiser anger när du får inkommande samtal, meddelanden och notiser från appar till din M460. Du får samma meddelanden i din M460 som du får på din telefondisplay. Funktionen Smart-notiser är tillgänglig för både iOS och Android. Smart-notiser är blockerade under Ortostatiska tester, konditionstest och träningspass där du använder Intervalltimer.

Observera att när funktionen Smart-notiser är aktiverad tar batteriet i din M460 och i telefonen slut snabbare på grund av ökad Bluetooth-aktivitet.

Inställningar

Din M460 måste paras ihop med din telefon för att ta emot varningar och meddelanden. Du måste också ha rätt inställningar på din M460 och telefon.

Efter uppdatering av mjukvaran till din M460 måste du para ihop den med Flow-appen igen för att inställningarna för Smart-notiser ska visas. Om du inte parar ihop dem igen syns inte inställningen.

Meddelanden är inaktiverade som standard. De kan aktiveras/inaktiveras direkt i M460 eller via Polar Flow-appen.

M460

Aktivera Smart-notiser i Meny > Inställningar > Allmänna inställningar > Smart-notiser.

• Välj för att meddelanden och innehållet i meddelandena ska visas på displayen.
  • Välj På (ingen förhandsvisning) om du inte vill att Innehållet i meddelandena ska visas på displayen. Du får bara veta att du har fått ett meddelande.
  • Välj Av om du inte vill få meddelanden i din M460.

Telefon

Meddelandeinställningarna på din telefon bestämmer vilka notiser du får i din M460. Mer information finns i Smart notifications (iOS).

Använd

När du får ett meddelande informerar din M460 dig genom en ljudsignal. När du tar emot ett samtal kan du välja att svara, tysta eller avvisa det (endast med iOS 8). Att tysta innebär att du bara tystar din M460, din telefon tystas inte. Om du får ett meddelande under ett samtal visas det inte.

Avvisa meddelanden

Meddelanden kan avvisas manuellt eller genom timeout. Om du manuellt avvisar meddelandet avvisas det också från telefonens display, men timeout tar bara bort det från din M460 och det visas fortfarande i din telefon.

Så här avvisar du meddelanden från displayen:

• Manuellt: Tryck på TILLBAKA-knappen
  • Timeout: Meddelandet försvinner efter 30 sekunder om du inte avvisar det manuellt

Smart-notiser blockeras när displayen Strava Live Segment är aktiv i din M460. Om du vill få Smart-notiser till exempel under ett längre segment kan du aktivera dem genom att ändra träningsdisplayen.