Du är här: Funktioner > Smart-notiser (Android)

Smart-notiser (Android)

Funktionen smart-notiser anger när du får inkommande samtal, meddelanden och notiser från appar till din M460. Du får samma meddelanden i din M460 som du får på din telefondisplay. Smart-notiser är blockerade under Ortostatiska tester, konditionstest och träningspass där du använder Intervalltimer.

• Kontrollera att du har Android version 5.0 eller senare på din telefon.
  • Kontrollera även att du har den senaste versionen av mjukvaran i din M460.
  • För att kunna använda funktionen Smart-notiser måste du ha appen Polar Flow för Android och din M460 måste paras ihop med appen. För att funktionen Smart-notiser ska fungera måste Polar Flow-appen köras på telefonen.
  • Observera att när funktionen Smart-notiser är aktiverad tar batteriet i din M460 och i telefonen slut snabbare på grund av ökad Bluetooth-aktivitet.

Vi har kontrollerat funktionerna med några av de vanligaste telefonmodellerna, som t.ex. Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5, LG G4 och Sony Xperia Z3. Det kan finnas skillnader i funktionerna med andra telefonmodeller som stöder Android 5.0.

Inställningar

Din M460 måste paras ihop med din telefon för att ta emot varningar och meddelanden. Du måste också ha rätt inställningar på din M460 och telefon.

Efter uppdatering av mjukvaran till din M460 måste du para ihop den med Flow-appen igen för att inställningarna för Smart-notiser ska visas. Om du inte parar ihop dem igen syns inte inställningen.

Meddelanden är inaktiverade som standard. De kan aktiveras/inaktiveras direkt i M460 eller via Polar Flow-appen.

M460

Aktivera/inaktivera Smart-notiser i M460 enligt följande.

I din M460 går du till Meny > Inställningar > Allmänna inställningar > Smart-notiser.

• Välj för att meddelanden och innehållet i meddelandena ska visas på displayen.
  • Välj På (ingen förhandsvisning) om du inte vill att innehållet i meddelandena ska visas på displayen. Du får bara veta att du har fått ett meddelande.
  • Välj Av om du inte vill få meddelanden i din M460.

Flow-appen

Aktivera/inaktivera Smart-notiser i Polar Flow mobilapp enligt följande.

1. Öppna Polar Flow mobilapp.
  2. Gå till Enheter.
  3. Under Telefonnotiser väljer du , På (ingen förhandvisning) eller Av.
  4. Synkronisera din M460 med mobilappen genom att trycka på och hålla in TILLBAKA-knappen på din M460.
  5. Smart-notiser på eller Smart-notiser av visas i displayen i din M460.

När du ändrar inställningarna för notiser i Polar Flow mobilapp ska du komma ihåg att synkronisera din M460 med mobilappen.

Telefon

För att kunna ta emot meddelanden från din telefon i din M460 måste du först aktivera meddelanden för de mobilappar du vill ta emot meddelanden från. Meddelanden är aktiverade som standard, men du kan kontrollera om de aktiveras eller inaktiveras antingen via mobilappens inställningar eller via din Android-telefons appinställningar för meddelanden. Se användarhandboken för din telefon för ytterligare information om appinställningar för meddelanden.

Polar Flow-appen måste ha behörighet att läsa meddelanden från telefonen. Du måste ge Polar Flow-appen åtkomst till dina telefon-meddelanden (dvs. aktivera meddelanden i Polar Flow-appen). Polar Flow-appen hjälper dig att ge åtkomst vid behov.

Använd

När du får ett meddelande informerar din M460 dig genom en ljudsignal. Du informeras om en kalenderhändelse eller ett meddelande en gång, medan du informeras om inkommande samtal tills du trycker på TILLBAKA-knappen på din Polar M460, svarar i telefonen eller väntar i 30 sekunder.

Uppringarens namn visas på displayen om du har uppringaren i din mobils telefonbok och namnet endast innehåller grundläggande latinska bokstäver och specialtecken på följande språk: Franska, finska, svenska, tyska, norska eller spanska.

Avvisa meddelanden

Meddelanden kan avvisas manuellt eller genom timeout. Om du manuellt avvisar meddelandet avvisas det också från telefonens display, men timeout tar bara bort det från din M460 och det visas fortfarande i din telefon.

Så här avvisar du meddelanden från displayen:

• Manuellt: Tryck på TILLBAKA-knappen
  • Timeout: Meddelandet försvinner efter 30 sekunder om du inte avvisar det manuellt

Blockera appar

I Polar Flow-appen kan du blockera meddelanden från vissa appar. När du har fått det första meddelandet från en app till din M460 visas appen i Enheter > Blockera appar och du kan blockera appen om du vill.

Smart-notiser blockeras när dispalyen Strava Live Segment är aktiv i din M460. Om du vill få Smart-notiser till exempel under ett längre segment kan du aktivera dem genom att ändra träningsdisplayen.