Du är här: Komma igång > Ladda batteriet

Ladda batteriet

M460 har ett internt uppladdningsbart batteri. Använd USB-kabeln som följer med produkten för att ladda den via USB-porten på din dator. Du kan även ladda batteriet via ett vägguttag. När du laddar den via ett vägguttag ska du använda en USB-nätadapter (medföljer inte produkten). Om du använder en nätadapter ska du kontrollera att adaptern är markerad med "output 5Vdc" och att den ger minst 500mA. Använd endast en adekvat säkerhetsgodkänd nätadapter (märkt med "LPS", "Limited Power Supply" eller "UL-listad").

1. Lyft gummiskyddet från USB-porten. Anslut mikro-USB-kontakten i USB-porten i M460, och anslut den andra änden av kabeln i datorn.

2. Laddar visas på displayen.
  3. När M460 är helt laddad visas Laddning slutförd.

Lämna inte batteriet helt urladdat under en längre tid eller håll det inte fulladdat hela tiden, eftersom det kan påverka batteriets livslängd. Låt skyddet till USB-porten sitta på när den inte används.

Ladda inte batteriet när M460 är fuktig.

Ladda inte batteriet vid temperaturer under 0 °C eller över +50 °C. Att ladda din M460 i en miljö där temperaturen inte ligger inom temperaturområdet kan permanent skada batterikapaciteten - säskilt om temperaturen är högre.

Batteriets drifttid

Batteriets drifttid är upp till 16 timmar med GPS och pulssensor aktiva. Drifttiden är beroende av flera faktorer, som t.ex. temperaturen i miljön som M460 används i, funktionerna du väljer och använder (t.ex. användning av frontlyset minskar drifttiden) samt batteriets ålder. Drifttiden minskar markant vid temperaturer en bra bit under fryspunkten.

Meddelanden om svagt batteri

Svagt batteri. Ladda

Batteriets laddning är låg. Du bör ladda M460.

Ladda före träning

Batteriet är för svagt för att registrera ett träningspass.

Du kan inte starta ett nytt träningspass innan M460 har laddats.

När displayen är tom har M460 antingen försatts i viloläge eller så är batteriet helt urladdat. M460 går till viloläge automatiskt när den är i klockfunktionen och du inte har tryckt på någon knapp under tio minuter. Den aktiveras från viloläge när du trycker på valfri knapp. Om den inte aktiveras är det dags att ladda den.