Du er her: Trening > Trening med måling av pulsen på håndleddet

Trening med måling av pulsen på håndleddet

Pulstrening

Selv om det finnes mange subjektive indikatorer på hvordan kroppen din reagerer på trening (oppfattet anstrengelse, pustefrekvens, fysiske fornemmelser), er det ingen av dem som er like pålitelige som måling av puls. Pulsen er en objektiv indikator, og den påvirkes av både interne og eksterne faktorer og er derfor et pålitelig mål på fysisk tilstand.

Måling av puls med M200

Polar M200 har en innebygd pulssensor som måler pulsen fra håndleddet. Følg med på pulssonene direkte fra enheten din, og få veiledning for treningsøktene du har planlagt i Flow-appen eller -nettjenesten.

For å måle pulsen på håndleddet så nøyaktig som mulig må du ha på deg M200 slik at den sitter godt rundt håndleddet ditt, rett bak håndleddsbenet (se bildet til høyre). Sensoren på baksiden må være i konstant berøring med huden din, men armbåndet må ikke sitte for stramt slik at det forhindrer blodtilførselen.

Hvis du har tatoveringer på huden på håndleddet ditt, bør du unngå å plassere sensoren direkte over dette, ettersom det kan forhindre nøyaktige avlesninger.

Det kan også være en god idé å varme opp huden din hvis du raskt blir kald på hender og hud. Få i gang blodsirkulasjonen før du starter økten din!

Under sportsaktiviteter der det er vanskelig å holde sensoren stasjonær på håndleddet ditt, eller der du har trykk eller bevegelser i muskler eller sener i nærheten av sensoren, anbefaler vi at du bruker en Polar Bluetooth Smart pulssensor med bryststropp for å få en bedre måling av pulsen din.

Hvis du bruker M200 mens du svømmer, registrerer Polar-appen aktivitetsdata basert på håndleddbevegelsene dine også under svømming. Testene våre har imidlertid vist at funksjonen for måling av pulsen på håndleddet ikke fungerer optimalt i vann, og vi kan derfor ikke anbefale måling av pulsen på håndleddet under svømming.