Je bent hier: Functies > Vantage M Gebruiksaanwijzing | Compatibele sensoren

Compatibele sensoren

Verhoog je trainingsbeleving en krijg meer inzicht in je prestaties met compatibele Bluetooth®-sensoren. Je horloge kan worden gecombineerd met een aantal Polar sensoren, maar is ook volledig compatibel met verschillende sensoren van andere fabrikanten.

Bekijk de volledige lijst met compatibele sensoren en accessoires van Polar

Bekijk compatibele sensoren van andere fabrikanten

Voordat je een nieuwe sensor in gebruik neemt, moet je de sensor koppelen met je horloge. Het koppelen vergt slechts enkele seconden en zorgt ervoor dat je horloge alleen signalen ontvangt van jouw sensoren, en waarborgt storingsvrij trainen in een groep. Zorg dat je de koppeling thuis hebt uitgevoerd voordat je aan een evenement of wedstrijd meedoet om storing door gegevensoverdracht te voorkomen. Zie Sensoren koppelen met je horloge voor instructies.

Polar H10 hartslagsensor

Volg je hartslag met maximale precisie met de Polar H10 hartslagsensor met borstband.

Hoewel Polar Precision Prime de meest nauwkeurige optische hartslagmetingtechnologie beschikbaar is en vrijwel overal werkt, geeft de Polar H10 hartslagsensor je de meest nauwkeurige resultaten bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols. De Polar H10 hartslagsensor reageert beter op een snel veranderende hartslag en is dus ook de ideale optie voor intervaltrainingen met korte sprints.

De Polar H10 hartslagsensor heeft een intern geheugen waarmee je één trainingssessie kunt registreren zonder dat je een verbonden trainingsapparaat of mobiele trainingsapp in de buurt nodig hebt. Je hoeft de H10 hartslagsensor alleen maar te koppelen met de Polar Beat app en je trainingssessie te starten in de app. Zo kun je bijvoorbeeld je hartslag registreren tijdens je zwemsessies met de Polar H10 hartslagsensor. Zie de ondersteuningspagina's voor Polar Beat en de Polar H10 hartslagsensor voor meer informatie.

Als je de Polar H10 hartslagsensor gebruikt tijdens je fietssessies, kun je het horloge op het stuur van je fiets monteren, zodat je je trainingsgegevens eenvoudig kunt bekijken tijdens het fietsen.

Polar Stride Sensor Bluetooth® Smart

De Stride Sensor Bluetooth® Smart is voor hardlopers die hun techniek en prestaties willen verbeteren. Geeft informatie over je snelheid en afstand, of je nu op een loopband of modderig pad loopt.

  • Meet elke pas die je zet om je loopsnelheid en -afstand weer te geven
  • Stelt je in staat je hardlooptechniek te verbeteren dankzij de weergave van je pasfrequentie en paslengte
  • De kleine sensor past perfect op je schoenveters
  • Schok- en waterbestendig voor de meest veeleisende trainingen

Polar Speed sensor Bluetooth® Smart

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op je fietssnelheid. Je conditie is er natuurlijk een van, maar ook weersomstandigheden en hoogteverschillen in de weg spelen een grote rol. De meest geavanceerde manier om te meten welke invloed deze factoren hebben op je snelheid is met de aerodynamische snelheidssensor.

  • Meet je actuele, gemiddelde en maximale snelheden
  • Registreert je gemiddelde snelheid zodat je je voortgang en prestaties kunt volgen
  • Licht maar robuust, eenvoudig te bevestigen

Polar trapfrequentiesensor Bluetooth® Smart

Onze geavanceerde draadloze trapfrequentiesensor is de handigste manier om je fietssessie te meten. De sensor meet je actuele, gemiddelde en maximale trapfrequentie in omwentelingen per minuut, zodat je de techniek van je rit kunt vergelijken met die van je vorige ritten.

  • Verbetert je fietstechniek en herkent je optimale trapfrequentie
  • Storingsvrije trapfrequentiegegevens zodat je je eigen prestaties kunt beoordelen
  • Lichtgewicht, aerodynamisch ontwerp

Vermogenssensoren van andere fabrikanten

Het horloge meet je vermogensgegevens tijdens je hardloop- of fietssessies als je het horloge koppelt met een aparte hardloop- of fietsvermogenssensor. Je kunt zelf kiezen welke vermogensgegevens je wilt zien tijdens je sessies door de trainingsweergaven aan te passen in de instellingen voor sportprofielen in de Flow webservice. De functie Training Load Pro gebruikt de vermogensgegevens om de spierbelasting te berekenen, zodat je ook een spierbelastingwaarde krijgt voor je hardloop- of fietssessies wanneer je een aparte hardloop- of fietsvermogenssensor gebruikt.

Hardloopvermogen

Hardloopvermogen is een geweldige manier om de externe belasting van je hardloopsessie te meten. De functie reageert sneller dan je hartslag en is dus ideaal voor het meten van de belasting wanneer je bergop loopt of intervalsessies houdt. Je kunt de functie ook gebruiken om een gelijkmatig tempo aan te houden tijdens je training op ongelijkmatig terrein. Hardloopvermogen is een aanvulling op je hartslagmeting: wanneer je beide meet, kun je veranderingen in je prestaties herkennen. Als je na meerdere weken trainen hetzelfde vermogen kunt leveren met een lagere hartslag, is je hardloopprestatie verbeterd.

Lees meer over Hardloopvermogen in deze uitgebreide gids.

Fietsvermogen

Het meten van je fietsvermogen helpt je je fietsprestaties en traptechniek te controleren en te verbeteren. In tegenstelling tot je hartslag is je geleverde vermogen een absolute, objectieve weergave van je inspanning. Dit betekent dat je je vermogenswaarden ook kunt vergelijken met medefietsers van hetzelfde geslacht en met ongeveer dezelfde lengte als jij; of vergelijk watt per kilogram voor de meest betrouwbare resultaten. Door te bekijken hoe je hartslag overeenkomt met de vermogenszones, krijg je ook meer inzicht.