Je bent hier: Functies > Snelheidszones

Snelheidszones

Met de snelheids-/tempozones kun je eenvoudig je snelheid of tempo bewaken tijdens je sessie en je snelheid/tempo aanpassen om je gewenste trainingsresultaat te behalen. Je kunt de zones gebruiken om zo efficiënt mogelijk te trainen tijdens je sessie en om te variëren met verschillende trainingsintensiteiten voor optimaal resultaat.

Instellingen snelheidszone

Je kunt de instellingen voor de snelheidszones aanpassen in de Flow webservice. Er zijn vijf verschillende zones en je kunt de zonelimieten handmatig aanpassen of de standaardlimieten gebruiken. De zones gelden per sport, zodat je per sport de zones naar wens kunt aanpassen. De zones zijn beschikbaar voor hardloopsporten (waaronder teamsporten waarbij je moet hardlopen), fietssporten, roeien en kanoën.

Standaard

Als je Standaard kiest, kun je de limieten niet wijzigen. De standaardzones zijn een voorbeeld van snelheids-/tempozones voor iemand met een relatief goede conditie.

Vrij

Als je Vrij kiest, kunnen alle limieten worden gewijzigd. Als je bijvoorbeeld je huidige drempels, zoals de anaerobe en aerobe drempels of de hoge en lage lactaatdrempels hebt getest, kun je met zones trainen op basis van je persoonlijke drempelsnelheid of -tempo. We adviseren om je anaerobe drempelsnelheid en -tempo als het minimum voor zone 5 in te stellen. Als je ook de aerobe drempel gebruikt, stel die dan in als het minimum van zone 3.

Trainingsdoel met snelheidszones

Je kunt trainingsdoelen maken op basis van snelheids-/tempozones. Nadat je de doelen hebt gesynchroniseerd via FlowSync, geeft je trainingsapparaat je aanwijzingen tijdens je training.

Tijdens de training

Tijdens je training kun je zien in welke zone je op dat moment traint en kun je de tijd zien die je in elke zone hebt doorgebracht.

Na de training

In het trainingsoverzicht op je horloge zie je een overzicht van de tijd die je in elke snelheidszone hebt doorgebracht. Na synchronisatie kun je gedetailleerde visuele informatie over je snelheidszones zien in de Flow webservice.