Je bent hier: Aan de slag > Displayweergave en menu

Displayweergave en menu

Displayweergaven

In de displayweergaven van je Vantage M horloge zie je meer dan alleen de tijd. Je ziet de meest actuele informatie rechtstreeks in de displayweergave, waaronder je activiteitsstatus, status cardiobelasting, hartslag en laatste trainingssessies. Je kunt door de displayweergaven bladeren met de knoppen OMHOOG en OMLAAG of op de knop OK drukken om meer details weer te geven.

Je kunt kiezen tussen een analoog of digitaal display in de Horloge-instellingen.

Tijd

Basisdisplayweergave met tijd en datum.

Activiteit

De cirkel om de displayweergave en het percentage onder de datum en tijd laten je voortgang op weg naar je dagelijkse activiteitsdoel zien. De cirkel wordt gevuld met een lichtblauwe kleur wanneer je actief bent.

Verder zie je na het openen van de details de volgende informatie over de totale activiteit van je dag:

• Tot dusver gezette stappen. De hoeveelheid en het type lichaamsbewegingen worden geregistreerd en omgezet in een schatting van de stappen.
  • Actieve tijd toont je de cumulatieve tijd van je lichaamsbeweging die goed is voor je gezondheid.
  • De calorieën die je hebt verbruikt tijdens training, activiteit en BMR (Basal metabolic rate (basisstofwisseling): de minimale stofwisselingsactiviteit die nodig is om in leven te blijven).

Zie 24/7 activiteitsmeting voor meer informatie.

Status cardiobelasting

Status cardiobelasting bekijkt het verband tussen je trainingsbelasting op korte termijn (Belasting) en op lange termijn (Tolerantie). Op basis daarvan zie je de status van je trainingsbelasting: ondertraining, behoudend, productief of overbelasting.

Verder zie je na het openen van de details de numerieke waarden van je Status cardiobelasting, Belasting en Tolerantie, en een beschrijving van je Status cardiobelasting.

• De numerieke waarde voor je Status cardiobelasting is de Belasting gedeeld door de Tolerantie.
  • Belasting geeft aan hoe zwaar je jezelf de laatste tijd hebt belast tijdens je trainingen. Je ziet je gemiddelde dagelijkse cardiobelasting van de afgelopen 7 dagen.
  • Tolerantie beschrijft hoe goed je bent voorbereid op het tolereren van cardiotraining.Je ziet je gemiddelde dagelijkse cardiobelasting van de afgelopen 28 dagen.
  • Beschrijving van je Status cardiobelasting.

Zie Training Load Pro voor meer informatie.

Hartslag

Als je de functie Continue hartslagmeting gebruikt, meet je horloge je hartslag continue. Je hartslag wordt weergegeven in de displayweergave Hartslag.

Je kunt je hoogste en laagste gemeten hartslag van die dag en je laagste gemeten hartslag van de voorgaande nacht bekijken. Je kunt de functie Continue hartslagmeting in- en uitschakelen op je horloge via Instellingen > Algemene instellingen > Continue hartslagmeting.

Zie Continue hartslagmeting voor meer informatie.

Als je de functie Continue hartslagmeting niet gebruikt, kun je je actuele hartslag nog steeds snel bekijken zonder een trainingssessie te starten. Doe de polsband strakker, kies deze displayweergave, druk op OK en je actuele hartslag wordt binnen enkele seconden op je horloge weergegeven. Druk op TERUG om terug te keren naar de displayweergave Hartslag.

Laatste trainingssessies

Bekijk de verstreken tijd sinds je vorige trainingssessie en de sport van die sessie.

Daarnaast kun de details openen en de overzichten van je trainingssessies van de afgelopen 14 dagen bekijken. Blader met OMHOOG/OMLAAG naar de trainingssessie die je wilt bekijken en druk op OK om het overzicht te openen. Zie Trainingsoverzicht voor meer informatie.

Nightly Recharge

Na het ontwaken kun je je Nightly Recharge status bekijken. De Nightly Recharge status vertelt je hoe herstellend je nacht was. Nightly Recharge combineert automatisch gemeten informatie over de mate waarin je autonome zenuwstelsel (AZS) tot rust is gekomen in de eerste uren van je slaap (AZS-herstel) en hoe goed je hebt geslapen (slaapherstel).

De functie is standaard uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat de batterij van je horloge sneller leeg raakt als je de functie Continue hartslagmeting ingeschakeld laat. Nightly Recharge werkt alleen als je continue hartslagmeting hebt ingeschakeld. Als je de batterij wilt sparen en toch Nightly Recharge wilt gebruiken, stel je continue hartslagmeting onder instellingen zo in dat deze functie alleen 's nachts is ingeschakeld.

Zie Nightly Recharge™ herstelmeting of Sleep Plus Stages™ slaapregistratie voor meer informatie.

FitSpark displayweergave

Je horloge stelt de meest geschikte trainingsdoelen voor op basis van je trainingsgeschiedenis, conditie en actuele herstelstatus. Tik op OK om alle voorgestelde trainingsdoelen te bekijken. Kies een van de voorgestelde trainingsdoelen om meer informatie over dat doel te bekijken.

Zie FitSpark™ dagelijkse trainingsbegeleiding voor meer informatie.

De displayweergaven van het horloge en hun inhoud kunnen niet worden bewerkt.

Menu

Open het menu door op TERUG te drukken en blader erdoor met OMHOOG of OMLAAG. Bevestig keuzes met de knop OK en ga terug met de knop TERUG.

Training starten

Hier kun je je trainingssessies starten. Druk op OK om naar de pre-trainingsmodus te gaan en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.

Je kunt ook in de tijdweergave OK ingedrukt houden om naar de pre-trainingsmodus te gaan.

Zie Trainingssessie starten voor meer instructies.

Serene geleide ademhalingsoefening

Kies eerst Serene en daarna Oefening starten om de ademhalingsoefening te starten.

Zie Serene™ geleide ademhalingsoefening voor meer informatie.

Timers

In Timers vind je de stopwatch en een afteltimer.

Stopwatch

Druk op OK om de stopwatch te starten. Druk op OK om een ronde toe te voegen. Druk op TERUG om de stopwatch te pauzeren.

Afteltimer

Je kunt de afteltimer instellen om van een vooraf ingestelde tijd terug te tellen. Kies Timer instellen, stel de afteltijd in en druk op OK om te bevestigen. Als je dit hebt gedaan, kies je Start en druk je op OK om de afteltimer te starten.

De afteltimer wordt toegevoegd aan de basisdisplayweergave met tijd en datum.

Het horloge vibreert om aan te geven dat het einde van het aftellen is bereikt. Druk op OK om de timer opnieuw te starten, of druk op TERUG om te annuleren en terug te keren naar de tijdweergave.

Je kunt de intervaltimer en afteltimer tijdens de training gebruiken. Voeg de timerweergaven toe aan de trainingsweergaven in de instellingen van het sportprofiel in Flow en synchroniseer de instellingen met je horloge. Zie Tijdens training voor meer informatie over het gebruik van timers tijdens de training.

Fitness Test

Meet je conditieniveau aan de hand van je polshartslag terwijl je ligt en je ontspant.

Zie Fitness Test met hartslagmeting aan de pols voor meer informatie.

Instellingen

Instellingen

Je kunt de volgende instellingen bewerken op je horloge:

Naast de instellingen op je horloge kun je sportprofielen bewerken in de Polar Flow webservice en app. Voorzie je horloge van je favoriete sporten en de informatie die je wilt registreren tijdens je trainingssessies. Zie Sportprofielen in Flow voor meer informatie.