Je bent hier: Functies > Smart Coaching > Polar-programma hardlopen

Polar-programma hardlopen

Het Polar-programma voor hardlopen is een persoonlijk programma op basis van je conditieniveau en bedoeld om te zorgen dat je correct traint en overbelasting voorkomt. Het is slim, past zich aan op basis van je ontwikkeling en laat je weten wanneer het een goed idee is om het een beetje rustiger aan te gaan doen of om een tandje bij te zetten. Elk programma is speciaal ontworpen voor jouw evenement en houdt rekening met jouw persoonlijke kenmerken, je trainingsachtergrond en je voorbereidingstijd. Het programma is gratis en beschikbaar op de Polar Flow webservice op www.polar.com/flow.

Programma's zijn leverbaar voor 5 km, 10 km, halve marathon en marathonevenementen. Elk programma heeft drie fasen: Basisopbouwperiode, opbouwperiode en afbouwperiode. Deze fasen zijn bedoeld om je prestaties geleidelijk te ontwikkelen en te zorgen dat je op de wedstrijddag klaar bent. Hardlooptrainingssessies worden in vijf typen onderverdeeld: gemakkelijk joggen, normaal joggen, lange loop, tempoloop en interval. Alle sessies bevatten warming-up- en cooling-downfasen voor optimale resultaten. Bovendien kun je kiezen tussen kracht-, romp- en mobiliteitstrainingen om je ontwikkeling te ondersteunen. Elke training bestaat uit twee tot vijf hardloopsessies en de totale duur van een wekelijkse hardlooptrainingssessie varieert van één tot zeven uur, afhankelijk van je conditieniveau. De minimumduur van een programma is negen weken en de maximumduur is 20 maanden.

Lees meer over het Polar hardloopprogramma in deze uitgebreide gids. Of lees meer over hoe je aan de slag gaat met het hardloopprogramma.

Polar hardloopprogramma maken

 1. Ga als volgt te werk in de Flow webservice op www.polar.com/flow.
 2. Kies Programma's op het tabblad.
 3. Kies je evenement, geef het een naam, stel de datum van het evenement in en wanneer je het programma wilt starten.
 4. Vul de vragen in over het niveau van de lichamelijke activiteit.*
 5. Kies of je ondersteunende trainingen in het programma wilt opnemen.
 6. Lees de vragenlijst over geschiktheid voor lichamelijke activiteiten en vul deze in.
 7. Bekijk je programma en pas instellingen zo nodig aan.
 8. Kies Programma starten als je klaar bent.

*Als vier weken trainingsgeschiedenis beschikbaar zijn, zijn deze vragen vooraf ingevuld.

Trainingssessie voor hardlopen starten

Zorg ervoor dat je het doel van je trainingssessie synchroniseert naar je apparaat voordat je de sessie start. De sessies worden naar het apparaat gesynchroniseerd als trainingsdoelen.

Een gepland trainingsdoel voor vandaag starten:

 1. Houd in de tijdweergave OK ingedrukt om naar de pre-trainingsmodus te gaan.
 2. Je wordt gevraagd een gepland trainingsdoel voor vandaag starten.

 3. Druk op OK om informatie over het doel te bekijken.
 4. Druk op OK om terug te keren naar de pre-trainingsmodus en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.
 5. Druk op OK zodra het horloge alle signalen heeft gevonden. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Je voortgang volgen

Synchroniseer de trainingsresultaten van je apparaat met de Flow webservice via de USB-kabel of de Flow app. Volg je voortgang vanaf het tabblad Programma's. Je krijgt een overzicht te zien van je huidige programma en hoe je bent gevorderd.