Je bent hier: Polar Flow > Sportprofielen in Flow

Sportprofielen in Polar Flow

Er zijn 14 standaard sportprofielen op je horloge aanwezig. In de Polar Flow app of webservice kun je nieuwe sportprofielen aan je sportlijst toevoegen en hun instellingen bewerken. Je horloge kan maximaal 20 sportprofielen bevatten. Als je meer dan 20 sportprofielen hebt in de Polar Flow app en webservice, worden de eerste 20 van de lijst bij het synchroniseren naar je horloge overgebracht.

Je kunt de volgorde van je sportprofielen wijzigen door ze te slepen en neer te zetten. Kies de sport die je wilt verplaatsen en sleep deze naar de plaats waar je hem wilt hebben in de lijst.

 

Sportprofiel toevoegen

In de Polar Flow mobiele app:

 1. Ga naar Sportprofielen.
 2. Tik op het plusteken rechtsboven in de hoek.
 3. Kies een sport in de lijst. Tik op Klaar in de Android-app. De sport wordt aan je lijst met sportprofielen toegevoegd.

 

In de Polar Flow webservice:

 1. Klik op je naam of profielfoto rechtsboven.
 2. Kies Sportprofielen.
 3. Klik op Sportprofiel toevoegen en kies de sport in de lijst.
 4. De sport wordt aan je lijst toegevoegd.

Je kunt zelf geen nieuwe sporten maken. De lijst met sporten wordt beheerd door Polar, omdat elke sport bepaalde standaardinstellingen en -waarden heeft, die bijvoorbeeld van invloed zijn op de calorieberekening en de functie voor trainingsbelasting en herstel.

Sportprofiel bewerken

In de Polar Flow mobiele app:

 1. Ga naar Sportprofielen.
 2. Kies een sport en tik op Instellingen wijzigen.
 3. Tik op Klaar zodra je klaar bent. Vergeet niet de instellingen naar je horloge te synchroniseren.

 

Ga als volgt te werk in de Flow webservice:

 1. Klik op je naam of profielfoto rechtsboven.
 2. Kies Sportprofielen.
 3. Klik op Bewerken onder de sport die je wilt bewerken.

In elk sportprofiel kun je de volgende gegevens bewerken:

Basis

 • Autom. ronde (kan worden ingesteld op duur of afstand of worden uitgeschakeld)

Hartslag

 • Hartslagweergave (slagen per minuut of % van maximum)
 • Hartslag zichtbaar voor andere apparaten (dit betekent dat compatibele apparaten die Bluetooth Smart draadloze technologie gebruiken, zoals fitnessapparaten, je hartslag kunnen detecteren. Je kunt je horloge ook tijdens Polar Club lessen gebruiken om je hartslag te verzenden naar het Polar Club systeem.)
 • Instellingen hartslagzone (met hartslagzones kun je eenvoudig trainingsintensiteiten selecteren en volgen. Als je Standaard kiest, kun je de hartslaglimieten niet wijzigen. Als je Vrij kiest, kunnen alle limieten worden gewijzigd. De standaard hartslagzonelimieten worden berekend op basis van je maximale hartslag.)

Instellingen snelheid/tempo

 • Snelheids- of tempoweergave (kies snelheid km/u / mpu of tempo min/km / min/mi)
 • Instellingen snelheids-/tempozone (met de snelheids-/tempozones kun je eenvoudig je snelheid of tempo selecteren en volgen, afhankelijk van je keuze. De standaardzones zijn een voorbeeld van snelheids-/tempozones voor iemand met een relatief goede conditie. Als je Standaard kiest, kun je de limieten niet wijzigen. Als je Vrij kiest, kunnen alle limieten worden gewijzigd.)

Trainingsweergaven

Kies welke gegevens je tijdens je sessies in je trainingsweergaven wilt zien. Per sportprofiel kun je in totaal acht verschillende trainingsweergaven instellen. Elke trainingsweergave kan maximaal vier verschillende gegevensvelden bevatten.

Klik op het potloodpictogram in een bestaande weergave om die te bewerken of klik op Nieuwe weergave toevoegen.

Bewegingen en feedback

 • Trillingsfeedback (je kunt trillingen in- of uitschakelen)

GPS  en hoogte

 • Automatische pauze: Als je Automatisch pauzeren wilt gebruiken tijdens de training, moet je GPS instellen op Hoge nauwkeurigh. of een Polar stride sensor gebruiken. Je sessies pauzeren automatisch wanneer je stopt en worden automatisch hervat wanneer je start.
 • Kies het GPS-registratie-interval (kan worden uitgeschakeld of op hoge nauwkeurigheid worden ingesteld, wat inhoudt dat de GPS-registratie is ingeschakeld).

Klik op Opslaan als je klaar bent met de sportprofielinstellingen. Vergeet niet de instellingen naar je horloge te synchroniseren.

Let op: in een aantal profielen voor indoor sporten, groepssporten en teamsporten is de instelling Hartslag zichtbaar voor andere apparaten standaard ingeschakeld. Dit betekent dat compatibele apparaten met Bluetooth Smart-technologie, zoals fitnessapparatuur, je hartslag kunnen detecteren. In de Polar sportprofielenlijst kun je zien voor welke sportprofielen Bluetooth standaard is ingeschakeld. Je kunt Bluetooth in- en uitschakelen in de sportprofielinstellingen.