Je bent hier: Functies > Smart Coaching > Polar Sleep Plus

Polar Sleep PlusTM

Als je het horloge nachts draagt, registreert het je slaap. Hij detecteert wanneer je in slaap valt en wanneer je wakker wordt, en verzamelt gegevens voor diepere analyse in de Polar Flow app en webservice. Je horloge observeert je handbewegingen 's nachts om alle onderbrekingen gedurende de volledige slaapperiode te registreren en vertelt je hoeveel tijd je daadwerkelijk hebt geslapen.

Slaapgegevens op je horloge

Gebruik in de tijdweergave de knoppen OMHOOG en OMLAAG om naar de displayweergave Slaap te bladeren.

Als je horloge detecteert dat je wakker bent geworden, wordt je slaapduur op het display van je horloge weergegeven.

Je kunt de slaapregistratie ook handmatig stoppen. Als je horloge detecteert dat je ten minste vier uur hebt geslapen, wordt Al wakker? weergegeven op de displayweergave Slaap. Druk op OK om je horloge te laten weten dat je wakker bent, kies Stoppen met registratie van je slaap en het horloge maakt direct een overzicht van je slaap.

Druk op OK om je slaapoverzicht te openen. Het slaapoverzicht bevat de volgende informatie:

  • De tijdstippen voor Viel in slaap en Werd wakker.
  • Slaapduur geeft de totale tijd aan tussen het moment dat je in slaap viel en het moment dat je wakker werd en het tijd was om op te staan.
  • Echte slaap geeft aan hoeveel tijd je werkelijk slapend doorbrengt tussen het moment dat je in slaap valt en het moment dat je wakker wordt en het tijd is om op te staan. Dit is dus je slaapduur minus de onderbrekingen. Alleen de tijd die je echt slapend doorbrengt wordt beschouwd als echte slaap.
  • Continuïteit: Slaapcontinuïteit geeft aan hoe ononderbroken je slaapduur was. Slaapcontinuïteit wordt beoordeeld op een schaal van 1 tot 5: gefragmenteerd – redelijk gefragmenteerd – redelijk continu – continu – heel continu.
  • Slaapverdeling: Toont je actuele slaapduur en slaaponderbrekingen in verhouding tot je gewenste slaapduur.
  • Feedback: Je krijgt feedback over de duur en kwaliteit van je slaap. De feedback over de duur is gebaseerd op de vergelijking van je slaapduur met je gewenste slaapduur.
  • Hoe heb je geslapen?: Je kunt beoordelen hoe goed je afgelopen nacht hebt geslapen op een schaal van 1 tot 5: zeer slecht - slecht - ok - goed - zeer goed. Door je slaap te beoordelen, krijg je langere tekstuele feedback in de Polar Flow app en webservice. De feedback in de Polar Flow app en webservice houdt rekening met je eigen subjectieve beoordeling van je slaap en past de feedback overeenkomstig aan.

Slaapgegevens in de Flow app en webservice

Je slaapgegevens worden weergegeven in de Flow app en webservice nadat je horloge is gesynchroniseerd. Je kunt bekijken wanneer je slaapt, hoeveel je slaapt en wat de kwaliteit is van je slaap. Je kunt je gewenste slaapduur instellen om aan te geven hoe lang je elke nacht wilt slapen. Je kunt je slaap ook beoordelen in de Flow app en webservice. Je ontvangt feedback over hoe je hebt geslapen op basis van je slaapgegevens, je gewenste slaapduur en je slaapbeoordeling.

In de Flow webservice kun je je slaapgegevens bekijken op het tabblad Slaap van je Logboek. Je kunt je slaapgegevens ook opnemen in Activiteitenrapporten op het tabblad Voortgang.

Door je slaappatronen te volgen, kun je zien of ze worden beïnvloed door veranderingen in je dagelijkse leven en de juiste balans vinden tussen rust, dagelijkse activiteit en training.

Lees meer over Polar Sleep Plus in deze uitgebreide gids.