Je bent hier: Aan de slag > Je horloge configureren

Je horloge configureren

Activeer je horloge en laad het op door het met de meegeleverde kabel aan te sluiten op de USB-poort van je computer of op een USB-lader. De kabel klikt zich magnetisch vast, je hoeft er alleen voor te zorgen dat je de richel van de kabel ter hoogte van de aansluiting op je horloge (rood gemarkeerd) houdt. Het kan even duren voordat de animatie van het laadproces op het display verschijnt. We raden je aan om de batterij op te laden voordat je het horloge in gebruik neemt. Zie Batterij voor meer informatie over het opladen van de batterij. Je kunt je horloge ook activeren door OK 4 seconden ingedrukt te houden.

OF

 

Configureer je horloge door je taal en de gewenste configuratiemethode te selecteren. Het horloge geeft je drie opties voor de configuratie. Blader naar de gewenste optie met OMHOOG/OMLAAG en bevestig je keuze met OK.

A. Op je smartphone: Configuratie via een mobiel apparaat is handig als je geen computer met een USB-poort hebt, maar duurt mogelijk wel langer. Voor deze methode heb je een internetverbinding nodig.

B. Op je computer: Configuratie via een computer is sneller en je kunt je horloge tegelijkertijd opladen, maar je hebt wel een computer nodig. Voor deze methode heb je een internetverbinding nodig.

De opties A en B worden aanbevolen. Je kunt meteen alle fysieke gegevens invullen die nodig zijn voor nauwkeurige trainingsgegevens. Je kunt ook je taal selecteren en de meest recente firmware voor je horloge ophalen.

C. Op je horloge: Als je geen compatibel mobiel apparaat hebt en niet meteen toegang hebt tot een computer met een internetverbinding, kun je de configuratie starten op het horloge. Als je de configuratie uitvoert op het horloge, is je horloge nog niet verbonden met Polar Flow. Firmware-updates voor je horloge zijn alleen beschikbaar via Polar Flow. Om te zorgen dat je de optimaal plezier hebt van je horloge en de unieke Polar functies, is het van belang dat je de configuratie later uitvoert in de Polar Flow webservice of met de Polar Flow mobiele app door de stappen van optie A of B te volgen.

Optie A: Configureren met een mobiel apparaat en de Polar Flow app

Let op: je moet je horloge koppelen in de Flow app, dus NIET in de Bluetooth-instellingen van je mobiele apparaat.

 1. Zorg dat je mobiele apparaat een internetverbinding heeft en schakel Bluetooth in.
 2. Ga op je mobiele apparaat naar de App Store of Google Play en download de Polar Flow app.
 3. Open de Flow app op je mobiele apparaat.
 4. De Flow app herkent je horloge als het in de buurt is en vraagt je om het koppelen te starten. Tik op Start.
 5. Wanneer de melding van het Bluetooth-koppelverzoek op je mobiele apparaat verschijnt, controleer je of de code op je mobiele apparaat overeenkomt met de code op je horloge.
 6. Accepteer het Bluetooth-koppelverzoek op je mobiele apparaat.
 7. Bevestig de pincode op je horloge door op OK te drukken.
 8. Koppelen voltooid wordt weergegeven zodra het koppelen is voltooid.
 9. Meld je aan met je Polar account of maak een nieuw account. In de app helpen we je met het aanmelden en de configuratie.

Nadat je de instellingen hebt geconfigureerd, tik je op Opslaan en synchroniseren en worden je instellingen gesynchroniseerd naar je horloge.

Als je wordt gevraagd de firmware bij te werken, sluit je het horloge aan op een voedingsbron om te update zonder problemen te laten verlopen en accepteer je vervolgens de update.

Optie B: Configureren met je computer

 1. Ga naar flow.polar.com/start en download en installeer de Polar FlowSync software voor gegevensoverdracht op je computer.
 2. Meld je aan met je Polar account of maak een nieuw account. Sluit je horloge met de meegeleverde kabel aan op de USB-poort van je computer. In de Polar Flow webservice helpen we je met het aanmelden en de configuratie.

Optie C: Configureren op het horloge

Pas de waarden aan met OMHOOG/OMLAAG en bevestig elke keuze met OK. Als je op een willekeurig punt terug wilt en een instelling wilt wijzigen, druk je op TERUG totdat je de betreffende instelling bereikt.

Als je de configuratie uitvoert op het horloge, is je horloge nog niet verbonden met Polar Flow. Firmware-updates voor je horloge zijn alleen beschikbaar via Polar Flow. Om te zorgen dat je de optimaal plezier hebt van je horloge en de unieke Polar Smart Coaching functies, is het van belang dat je de configuratie later uitvoert in de Polar Flow webservice of met de Flow mobiele app door de stappen van optie A of B te volgen.