Je bent hier: Functies > Wedstrijdtempo

Wedstrijdtempo

De functie Wedstrijdtempo helpt je een constant tempo te behouden en je streeftijd voor een ingestelde afstand te bereiken. Stel een streeftijd voor de afstand in - bijvoorbeeld 45 minuten voor 10 km hardlopen - en controleer of je sneller of langzamer loopt in vergelijking met je vooraf ingestelde streeftijd.

Je kunt een wedstrijdtempo instellen op je Vantage, of een wedstrijdtempodoel instellen in de Flow webservice of app en dit met je horloge synchroniseren.

Als je een gepland wedstrijdtempodoel hebt voor die dag, stelt Vantage je voor om dit te starten als je de pre-trainingsmodus opent.

Een wedstrijdtempodoel instellen op je Vantage

Je kunt een wedstrijdtempodoel instellen in de pre-trainingsmodus via het snelmenu.

  1. Houd in de tijdweergave OK ingedrukt om naar de pre-trainingsmodus te gaan of druk op TERUG om het hoofdmenu te openen en kies Training starten.
  2. Druk in pre-trainingsmodus op de knop LICHT om het snelmenu te openen.
  3. Kies Wedstrijdtempo uit de lijst en stel de afstand en duur in. Druk op OK om te bevestigen. Het horloge geeft aan welk tempo/welke snelheid nodig is om je doeltijd te halen en keert dan terug naar de pre-trainingsmodus waarin je de trainingssessie kunt starten.