Je bent hier: Training > Tijdens de training

Tijdens de training

Door de trainingsweergaven bladeren

Tijdens de training kun je met OMHOOG/OMLAAG door de trainingsweergaven bladeren. Welke trainingsweergaven beschikbaar zijn en welke gegevens worden weergegeven, is afhankelijk van de gekozen sport en je bewerkingen van het gekozen sportprofiel.

In de Polar Flow app en webservice kun je sportprofielen toevoegen aan je horloge en de instellingen voor elk sportprofiel definiëren. Je kunt bijvoorbeeld aangepaste trainingsweergaven maken voor elke sport die je beoefent en kiezen welke gegevens je wilt zien tijdens je training. Zie Sportprofielen in Flow voor meer informatie.

Je trainingsweergave kan bijvoorbeeld de volgende informatie bevatten:

Je hartslag en de bijbehorende ZonePointer

Afstand

Duur

Tempo/snelheid

Je hartslag en de bijbehorende ZonePointer

Duur

Calorieën

Daling

Je actuele hoogte

Stijging

Maximale hartslag

Hartslaggrafiek en je actuele hartslag

Gem. hartslag

Tijd

Duur

Timers instellen

Voordat je timers tijdens de training kunt gebruiken, moet je de timers eerst toevoegen aan je trainingsweergaven. Je kunt dit doen door de timerweergave voor je huidige trainingssessie in te stellen via het Snelmenu of door de timers toe te voegen aan de trainingsweergaven van het sportprofiel in de instellingen voor sportprofielen in de Flow webservice en de instellingen te synchroniseren met je horloge.

Zie Sportprofielen in Flow voor meer informatie.

 

Intervaltimer

Als je de timerweergave voor je trainingssessie instelt via het Snelmenu, start de timer wanneer je begint aan de trainingssessie. Volg de instructies hieronder om de timer te stoppen en een nieuwe timer te starten.

Als je de timer hebt toegevoegd aan de trainingsweergaven van het sportprofiel dat je gebruikt, start je de timer als volgt:

 1. Blader naar de weergave Intervaltimer en houd OK ingedrukt. Kies Start om een tevoren ingestelde timer te gebruiken of maak een nieuwe timer in Intervaltimer instellen:
 2. Kies Op tijd gebaseerd of Op afstand gebaseerd: Op tijd gebaseerd: stel het aantal minuten en seconden in voor de timer en druk op OK. Op afstand gebaseerd: stel de afstand in voor de timer en druk op OK.
 3. Andere timer instellen? verschijnt. Druk op OK om een andere timer in te stellen.
 4. Als je dit hebt gedaan, kies je Start om de intervaltimer te starten. Het horloge trilt om het einde van elke interval aan te geven.

Houd OK ingedrukt en kies Timer stoppen om de timer te stoppen.

Afteltimer

Als je de timerweergave voor je trainingssessie instelt via het Snelmenu, start de timer wanneer je begint aan de trainingssessie. Volg de instructies hieronder om de timer te stoppen en een nieuwe timer te starten.

Als je de timer hebt toegevoegd aan de trainingsweergaven van het sportprofiel dat je gebruikt, start je de timer als volgt:

 1. Blader naar de weergave Afteltimer en houd OK ingedrukt.
 2. Kies Start om een eerder ingestelde timer te gebruiken of kies Afteltimer instellen om een nieuwe afteltijd in te stellen. Als je dit hebt gedaan, kies je Start om de afteltimer te starten.
 3. Het horloge trilt om aan te geven dat het einde van het aftellen is bereikt. Houd OK ingedrukt en kies Starten om de afteltimer opnieuw te starten.

Houd OK ingedrukt en kies Timer stoppen om de timer te stoppen.

Een hartslag- of snelheidszone vergrendelen

Met de functie ZoneLock kun je de zone vergrendelen waarin je je momenteel bevindt op basis van hartslag of snelheid/tempo. Als je een aparte hardloop- of fietsvermogenssensor gebruikt in combinatie met je horloge, kun je de functie ook gebruiken om je vermogenszone te vergrendelen. De functie ZoneLock helpt je tijdens de training in de gekozen zone te blijven zonder dat je op je horloge hoeft te kijken. Als je tijdens de training buiten de vergrendelde zone komt, meldt je horloge je dat met een trilling.

Als je ZoneLock wilt gebruiken om een op snelheid/tempo of vermogen gebaseerde zone te vergrendelen, moet je de trainingsweergave Grafiek snelheid/tempo of Grafiek vermogen in volledig scherm toevoegen aan de sportprofielen waarin je ZoneLock wilt gebruiken. Dit doe je in de sportprofielinstellingen in Flow.

Een hartslagzone vergrendelen

Houd OK ingedrukt om je actuele hartslagzone te vergrendelen in een weergave die jouw hartslag laat zien.

Houd OK opnieuw ingedrukt om de zone te ontgrendelen.

Een snelheids-/tempozone vergrendelen

Om de snelheids-/tempozone waarin je je momenteel bevindt te vergrendelen, houd je OK ingedrukt in de weergave van het volledige scherm van de snelheids-/tempografiek.

Houd OK opnieuw ingedrukt om de zone te ontgrendelen.

Een vermogenszone vergrendelen

Om de vermogenszone waarin je je momenteel bevindt te vergrendelen, houd je OK ingedrukt in de weergave van het volledige scherm van de vermogensgrafiek.

Houd OK opnieuw ingedrukt om de zone te ontgrendelen.

Ronde markeren

Druk op OK om een ronde te markeren. Ronden kunnen ook automatisch worden vastgelegd. Stel in de sportprofielinstellingen in de Polar Flow app of webservice Automatische ronde in op Rondeafstand, Rondeduur of Op locatie gebaseerd. Stel de afstand in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeafstand kiest. Stel de duur in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeduur kiest. Als je Op locatie gebaseerd kiest, wordt elke ronde vastgelegd als je op het punt komt waar je de sessie bent gestart.

Van sport wisselen tijdens een multisportsessie

Druk op TERUG en kies de sport waarnaar je wilt overstappen. Bevestig je keuze met OK.

Trainen met een doel

Als je in de Flow app of webservice een snel trainingsdoel hebt gemaakt op basis van duur, afstand of calorieën en je dit doel hebt gesynchroniseerd naar je horloge, beschik je over het volgende trainingsdoel als eerste trainingsweergave:

Als je een doel hebt gemaakt op basis van duur of afstand, zie je welk deel je nog moet uitvoeren om je doel te bereiken.

OF

Als je een doel hebt gemaakt op basis van calorieën, zie je hoeveel calorieën je nog moet verbruiken om je doel te bereiken.

Als je in de Flow app of webservice een gefaseerd trainingsdoel hebt gemaakt en je dit doel hebt gesynchroniseerd naar je horloge, beschik je over het volgende trainingsdoel als eerste trainingsweergave:

 • Afhankelijk van de gekozen intensiteit zie je je hartslag of snelheid/tempo en de boven- en ondergrens voor hartslag of snelheid/tempo van je huidige fase.
 • De fasenaam en het fasenummer/totaal aantal fasen
 • Voltooide duur/afstand
 • Te behalen duur/afstand van de huidige fase

Zie Je training plannen voor instructies over het maken van trainingsdoelen.

Fase wijzigen tijdens een gefaseerde sessie

De fase wordt automatisch gewijzigd zodra je de fase hebt voltooid. Het horloge brengt je hiervan op de hoogte door te trillen wanneer de fase wordt gewijzigd.

Informatie trainingsdoel weergeven

Houd in de trainingsdoelweergave OK ingedrukt om tijdens je training informatie over het trainingsdoel weer te geven.

Meldingen

Als je buiten de geplande hartslagzones of snelheids-/tempozones traint, meldt je horloge dat met een trilling.