Je bent hier: Functies > Smart Coaching > Continue hartslag

Continue hartslagmeting

De functie Continue hartslagmeting meet je hartslag 24 uur per dag. Met deze functie kun je je dagelijkse calorieverbruik en je activiteit nauwkeuriger meten, omdat nu ook fysieke activiteiten met heel weinig polsbewegingen, zoals fietsen, kunnen worden geregistreerd.

Continue hartslagmeting op je horloge

Je kunt de functie Continue hartslagmeting op je horloge in- en uitschakelen of instellen op de nachtmodus via Instellingen > Algemene instellingen > Continue hartslagmeting. Als je de modus Alleen 's nachts kiest, stel hartslagmeting dan zo in dat deze begint op het vroegste tijdstip waarop je naar bed gaat.

De functie is standaard uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat de batterij van je horloge sneller leeg raakt als je de functie Continue hartslagmeting ingeschakeld laat. Nightly Recharge werkt alleen als je continue hartslagmeting hebt ingeschakeld. Als je de batterij wilt sparen en toch Nightly Recharge wilt gebruiken, stel je continue hartslagmeting zo in dat deze alleen 's nachts is ingeschakeld.

Gebruik in de tijdweergave de knoppen OMHOOG en OMLAAG om naar de displayweergave hartslag te bladeren. Druk op OK om details weer te geven.

Wanneer de functie is ingeschakeld, meet je horloge je hartslag voortdurend en wordt je hartslag weergegeven in de displayweergave Hartslag. Open de details om je hoogste en laagste gemeten hartslag van die dag en je laagste gemeten hartslag van de voorgaande nacht te bekijken.

Het horloge meet je hartslag met intervallen van 5 minuten. De gegevens worden geregistreerd in de Flow app of webservice, waar je ze later kunt analyseren. Als het horloge een verhoogde hartslag meet, start de continue registratie van je hartslag. De continue registratie kan ook starten op basis van je polsbewegingen, bijvoorbeeld als je ten minste één minuut op hoger tempo wandelt. De continue registratie van je hartslag stopt automatisch wanneer je activiteitsniveau te laag wordt. Wanneer je horloge detecteert dat je arm niet beweegt of wanneer je hartslag niet verhoogd is, wordt je hartslag elke 5 minuten gemeten om je laagste hartslag van die dag te bepalen.

Mogelijk zie je tijdens je dag een hartslagwaarde die hoger of lager is dan de hoogste of laagste meting die aan het einde van je dag wordt weergegeven in het overzicht van je continue hartslag. Dit kan gebeuren als de waarde die je hebt gezien buiten het registratie-interval viel.

De leds op de achterzijde van je horloge branden wanneer continue hartslagmeting is ingeschakeld en de sensor op de achterzijde contact maakt met je huid. Zie Hartslagmeting bij de pols voor instructies over hoe je het horloge moet dragen voor een nauwkeurige hartslagmeting bij je pols.

In de Polar Flow app en webservice kun je meer details en langere periodes van je continue hartslagmeting bekijken. Lees meer over de functie Continue hartslagmeting in deze uitgebreide gids.