Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Negovanje vaše ure M400

Nega ure M400

Kot velja za vse elektronske naprave, je treba uro Polar M400 negovati in jo ohranjati čisto. Spodnja navodila vam bodo pomagala pri izpolnjevanju garancijskih obveznosti, obdržite napravo v najboljšem stanju in se izognite težavam pri polnjenju ali sinhroniziranju.

M400

Kabel USB je treba previdno povezati, da se prepreči poškodba USB-vrat naprave.

Vrata USB naprave ohranjajte čista, da zagotovite nemoteno polnjenje in sinhronizacijo.

Pomnite, da je zadnja različica naprave M400 brez gumijaste zaščite na USB-vratih, kar omogoča enostavnejše in učinkovitejše sušenje USB-vrat. Navodila za vzdrževanje se uporabljajo tako za novo napravo M400 brez gumijaste zaščite kot prejšnji model z gumijasto zaščito.

Vrata USB ohranjajte čista, da zagotovite učinkovito zaščito naprave M400 pred oksidacijo in drugimi možnimi poškodbami zaradi slane vode (npr. potu ali morske vode) ter umazanijo. S tem boste zagotovili nemoteno polnjenje in sinhronizacijo.

Vrata USB boste najpreprosteje ohranjate čista tako, da jih po vsaki vadbi sperete z mlačno vodo.

  1. Dvignite gumijasti pokrov z vrat USB.

  2. Vrata USB sperite z mlačno vodo. USB-vrata so vodoodporna, zato jih lahko spirate pod tekočo vodo, ne da bi poškodovali elektronske dele.

  3. Po spiranju pustite pokrov nekaj časa odprt, da se vrata USB posušijo. Naprave M400 ne polnite, če so vrata USB vlažna.

Ko uporabljate vrata USB, preverite, da na območju tesnilne površine ni vlage, las, prahu ali umazanije. Morebitne nečistoče odstranite z nežnim brisanjem. Za odstranjevanje las, prahu ali drugih nečistoč iz odprtin priključka lahko uporabite zobotrebec. V izogib praskam za čiščenje ne uporabljajte ostrega orodja.

Napravo lahko čistite z blago raztopino milnice pod tekočo vodo. Za čiščenje ne uporabljajte alkohola ali abrazivnega materiala (jeklene volne ali kemikalij za čiščenje). Če naprave ne nosite 24 ur in 7 dni v tednu, obrišite vlago, preden jo shranite.

Naprave ne puščajte v izjemno nizkih (pod –10 °C/14 °F) in visokih (nad 50 °C/120 °F) temperaturah ali pod neposredno sončno svetlobo.

Senzor srčnega utripa

Priključek: Po vsaki uporabi s traku odstranite priključek in ga posušite z mehko brisačo. Priključek po potrebi očistite z blago raztopino milnice. Nikoli ne uporabite alkohola ali abrazivnega materiala (npr. jeklene volne ali kemikalij za čiščenje).

Trak: Po vsaki uporabi trak sperite pod tekočo vodo in ga obesite, da se posuši. Trak po potrebi nežno očistite z blago raztopino milnice. Ne uporabljajte vlažilnih mil, saj lahko na traku pustijo sledi. Traku ne namakajte, likajte, kemično čistite ali belite. Traku ne raztegujte ali močno upogibajte območja elektrod.

Preglejte navodila za pranje na etiketi traku.

Shranjevanje

M400: Svojo vadbeno napravo shranjujte na hladnem in suhem mestu. Ne shranjujte v vlažnem okolju, v materialu, ki ne diha (plastični vrečki ali športni torbi), ali v bližini prevodnega materiala (mokre brisače). Vadbene naprave ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi dalj časa, npr. v avtu ali nameščeno na kolesu. Vadbeno napravo je priporočljivo shranjevati delno ali povsem napolnjeno. Ko je baterija shranjena, se počasi prazni. Če boste vadbeno napravo shranjevali več mesecev, je priporočljivo, da jo vsakih nekaj mesecev ponovno napolnite. To bo podaljšalo življenjsko dobo baterije.

Senzor srčnega utripa: Trak in priključek senzorja srčnega utripa ločeno posušite in shranite, da zagotovite čim daljšo življenjsko dobo baterije. Senzor srčnega utripa shranjujte na hladnem in suhem mestu. Ne shranjujte senzorja srčnega utripa v mokrem in nepredušnem materialu, kot je športna torba, da preprečite oksidacijo z razpokami. Senzorja srčnega utripa ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi dlje časa.

Senzor korakov Bluetooth® Smart

Senzor korakov očistite z blago raztopino milnice in ga sperite s čisto vodo. Za ohranjanje vodoodpornosti senzorja korakov ne čistite z vodo pod pritiskom. Senzorja korakov ne potapljajte v vodo. Za čiščenje nikoli ne uporabljajte alkohola ali abrazivnega materiala (jeklene volne ali kemikalij za čiščenje). Senzor korakov zaščitite pred močnimi udarci, saj lahko ti poškodujejo senzorsko enoto.

Servis

Priporočamo vam, da v garancijski dobi dveh let izdelek servisirate le pri pooblaščenem servisnem centru Polar. Garancija ne pokriva škode ali njenih posledic zaradi servisiranja s strani oseb, ki jih ni pooblastilo podjetje Polar Electro. Za več informacij glejte Polarjevo omejeno mednarodno garancijo.

Za informacije za stik in vse naslove Polarjevih servisnih centrov obiščite www.polar.com/support in spletno stran za vašo državo.

Uporabniško ime za vaš račun Polar je vedno vaš e-poštni naslov. Za registracijo izdelka Polar, spletno storitev Polar Flow, Polarjev forum ter registracijo na novice veljata enako uporabniško ime in geslo.