Vi ste tukaj: Lastnosti > Polar M400 User Manual | Podprti GPS (A-GPS)

Podprti GPS (A-GPS)

M400 ima vgrajen GPS, ki omogoča natančne meritve hitrosti in razdalje za različne športe na prostem in po vadbi prikazuje vašo pot na zemljevidu v aplikaciji in spletni storitvi Flow.

M400 s storitvijo AssistNow® Offline hitro najde povezavo s satelitom. Storitev AssistNow Offline zagotavlja podatke A-GPS, ki vašemu M400 sporočajo predvidene položaje satelitov GPS. Tako M400 ve, kje mora iskati satelite, in lahko v nekaj sekundah pridobi njihove signale, tudi v težkih pogojih za sprejem signala.

Podatki A-GPS se posodobijo enkrat na dan. Zadnja datoteka s podatki A-GPS se samodejno posodobi z vašo napravo M400, ko napravo M400 sinhronizirate s storitvijo Flow preko opreme FlowSync ali aplikacije Flow.

Datum izteka veljavnosti A-GPS

Datoteka s podatki A-GPS velja največ 14 dni. Natančnost določanja položaja je v prvih treh dneh dokaj visoka in se v naslednjih 10. do 14. dneh postopoma zmanjšuje. Redne posodobitve pripomorejo k zagotavljanju visoke ravni natančnosti določanja položaja.

Datum izteka veljavnosti trenutne datoteke s podatki A-GPS lahko preverite prek svojega M400. V M400 pojdite v Settings > General Settings > About your product > A-GPS exp. date (Nastavitve > Splošne nastavitve > O vašem izdelku > Datum izteka velj. A-GSP). V primeru izteka veljavnosti datoteke s podatki za posodobitev podatkov A-GPS napravo M400 sinhronizirajte s storitvijo Flow preko opreme FlowSync ali aplikacije Flow.

Če se je veljavnost datoteke s podatki A-GPS iztekla, bo pridobivanje trenutnega položaja morda trajalo dlje časa.

Funkcije GPS

M400 vključuje naslednje funkcije GPS:

  • Nadmorsko višino, dvig in spust: Izmero nadmorske višine v realnem času, kot tudi vzpon in spust v metrih/čevljih.
  • Razdaljo: Točne informacije o razdalji po vaši vadbi.
  • Hitrost/Tempo: Točne informacije o hitrosti/tempu med in po vaši vadbi.
  • Tekaški indeks: V M400 tekaški indeks temelji na podatkih o srčnem utripu in hitrosti, izmerjenih med tekom. Daje informacije o ravni zmogljivosti, tako v zvezi z aerobno telesno pripravljenostjo kot tudi z ekonomičnostjo teka.
  • Nazaj na začetek: Usmerja vas na vašo začetno točko v čim krajši razdalji kot tudi kaže razdaljo do vaše začetne točke. Sedaj lahko preverite več pustolovskih poti in jih varno odkrivate, saj veste, da vas od ogleda navodil, kjer ste začeli, loči le dotik gumba.

Za najboljše rezultate nosite M400 na svojem zapestju in z zaslonom, obrnjenim navzgor. Zaradi položaja GPS-antene na M400 ni priporočljivo, da ga nosite z zaslonom na spodnji strani zapestja. Ko ga imate na krmilu kolesa, poskrbite, da je zaslon obrnjen navzgor.