Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Baterije

Baterije

Polar M400 ima notranjo, polnilno baterijo. Polnilne baterije imajo omejeno število ciklov polnjenja. Baterijo lahko napolnite in spraznite preko 300-krat, preden se opazi zmanjšanje njene zmogljivosti. Število ciklov polnjenja je odvisno tudi od pogojev uporabe in delovanja.

Podjetje Polar spodbuja zmanjševanje možnih učinkov odpadkov na okolje in človeško zdravje z upoštevanjem lokalnih predpisov glede odstranjevanja odpadkov in, kjer je mogoče, z ločenim zbiranjem elektronskih naprav, ko je življenjska doba delovanja naprave potekla. Ne odstranjujte tega izdelka med ostale komunalne odpadke.

Polarjev senzor srčnega utripa H7 ima baterijo, ki jo lahko uporabnik zamenja sam. Če želite sami zamenjati baterijo, skrbno sledite navodilom v poglavju Zamenjava baterije senzorja srčnega utripa.

Za informacije o bateriji Polarjevega senzorja korakov Bluetooth Smart® glejte uporabniški priročnik tega izdelka.

Hranite baterije stran od otrok. Če pride do zaužitja, takoj obiščite zdravnika. Baterije se morajo ustrezno odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi.

Zamenjava baterije senzorja srčnega utripa

Da bi sami zamenjali baterijo senzorja srčnega utripa, skrbno sledite spodnjim navodilom:

Pri zamenjavi baterije pazite, da tesnilni obroček ostane nepoškodovan. V nasprotnem primeru ga zamenjajte z novim. Komplete tesnilnih obročkov/baterij lahko kupite pri dobro založenih Polarjevih trgovcih in pooblaščenih Polarjevih servisih. V ZDA in Kanadi so tesnilni obročki na voljo le pri pooblaščenih Polarjevih servisnih centrih. V ZDA so kompleti tesnilnih obročkov/baterij na voljo tudi na www.shoppolar.com.

Ko rokujete z novo, povsem napolnjeno baterijo, se izognite tesnemu stiku, se pravi istočasno z obeh strani, s kovino ali orodji, ki prevajajo elektriko, kot je pinceta. To lahko vodi do kratkega stika baterije, zaradi česar se bo hitreje izpraznila. Običajno kratek stik ne poškoduje baterije, vendar pa lahko zmanjša zmogljivost in skrajša njeno življenjsko dobo.

  1. S kovancem odprite pokrov za baterijo tako, da ga zavrtite v nasprotni smeri urnega kazalca in ga tako ODPRETE.
  2. Vstavite baterijo (CR 2025) v notranjost pokrova s pozitivno (+) stranjo obrnjeno proti pokrovu. Poskrbite, da je tesnilni obroček v utoru, da zagotovite vodoodpornost.
  3. Pritisnite pokrov nazaj v priključek.
  4. Uporabite kovanec, da zavrtite pokrov v smeri urinega kazalca, da ga ZAPRETE.

Obstaja nevarnost eksplozije, če je baterija zamenjana z napačno vrsto.