Vi ste tukaj: Lastnosti > 24/7 sledenje dejavnosti

24/7 sledenje dejavnosti

M400 sledi vaši dejavnosti z vgrajenim 3D pospeševalnikom, ki beleži gibanje vaših zapestij. Analizira frekvenco, intenzivnost in rednost vašega gibanja skupaj z vašimi telesnimi podatki, tako da lahko opazujete, kako dejavni ste v resnici v svojem vsakdanjem življenju, poleg vaše redne vadbe.

 

Cilj dejavnosti

Vaš M400 vam daje cilj dejavnosti vsak dan in vas vodi, da ga dosežete. Cilj dejavnosti je osnovan na osebnih podatkih in nastavitvah ravni dejavnosti, ki jih lahko najdete v nastavitvah dnevnega cilja dejavnosti v spletni storitvi Flow. Prijavite se v spletno storitev Flow, kliknite svoje ime/profilno sliko v zgornjem desnem kotu in pojdite v zavihek za dnevni cilj dejavnosti v Nastavitvah.

Nastavitev dnevnega cilja dejavnosti vam omogoča, da med tremi stopnjami dejavnosti izberete tisto, ki se najbolje ujema z vašim običajnim vsakdanom in dejavnostjo (glejte številko 1 na sliki spodaj). Pod poljem za izbor (glejte številko 2 na sliki spodaj) lahko preverite, kako dejavni morate biti, da dosežete svoj dnevni cilj dejavnosti glede na izbrano stopnjo. Če delate na primer v pisarni in večino dneva presedite, boste na običajen dan dosegli približno štiri ure dejavnosti z nizko intenzivnostjo. Pri ljudeh, ki med delom pogosto stojijo in hodijo naokoli, se predvideva višja stopnja intenzivnosti.

Čas dejavnosti, ki je potreben za doseganje vašega cilja dejavnosti, je odvisen od stopnje, ki ste jo izbrali in od intenzivnosti vaših dejavnosti. Izpolnite svoj cilj hitreje z bolj intenzivnimi dejavnostmi ali ostanite aktivni pri bolj zmernem ritmu skozi cel dan. Starost in spol tudi vplivata na intenzivnost, ki jo potrebujete, da bi dosegli svoj cilj dejavnosti. Mlajši kot ste, bolj intenzivna mora biti vaša dejavnost.

Podatki o aktivnosti

M400 postopno polni vrstico dejavnosti, da prikaže vaš napredek proti vašemu dnevnem cilju. Ko je vaša vrstica polna, ste dosegli svoj cilj. Lahko si ogledate vrstico dejavnosti v Today's activity (Današnji dejavnosti) in v časovnem pogledu (spremenite prikaz ure s pritiskanjem in držanjem gumba GOR).

V Today's activity (Današnji dejavnosti) lahko pogledate, kako aktiven je bil vaš dan do sedaj in dobite navodila o tem, kako doseči svoj cilj.

  • Aktivnost
    • Aktivni čas: Aktivni čas vam pove skupni čas gibanja telesa, ki je dobro za vaše telo in zdravje.
    • Kalorije: Prikaže koliko kalorij ste porabili z vadbo, dejavnostjo in BMR (osnovna hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, ki je potrebna za vzdrževanje življenja).
    • Koraki: Koraki, ki ste jih do sedaj prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov.
  • Pojdi: M400 vam daje možnosti za doseganje vašega dnevnega cilja dejavnosti. Pove vam tudi, kako dolgo morate še biti dejavni, če si izbirate nizko, srednje ali visoko intenzivne dejavnosti. Imate en cilj, a mnogo načinov, da ga dosežete. Dnevni cilj dejavnosti lahko dosežete ob nizki, srednji ali visoki intenzivnosti. V M400 'gor' pomeni nizka intenzivnost, 'hoja' srednja intenzivnost in 'trimčkanje' visoka intenzivnost. Na spletni strani Flow in mobilni aplikaciji lahko najdete več primerov za dejavnosti nizke, srednje in visoke dejavnosti ter izberete najboljši način za doseganje svojega cilja.

Alarm o neaktivnosti

Širše znano je, da je telesna dejavnost glavni dejavnik za ohranjanje zdravja. Poleg telesne dejavnosti je pomembno, da se izogibate daljšemu sedenju. Sedenje daljši čas je slabo za vaše zdravje, tudi v tistih dnevih, ko vadite in imate dovolj dnevne dejavnosti. Vaš M400 zazna, če ste bili tekom dneva predolgo neaktivni, zato se lahko na takšen način odvadite stalnega sedenja in izognete negativnim učinkom na vaše zdravje.

Če ste pri miru eno uro, se pokaže alarm o nedejavnosti - It's time to move (Čas je za razgibavanje). Vstanite in počnite nekaj aktivnega. Sprehodite se, raztegnite ali opravite kakšno lažjo dejavnost. Sporočilo izgine, ko se pričnete premikati ali pritisnete katerikoli gumb. Če v petih minutah niste aktivni, boste prejeli žig o nedejavnosti, ki ga lahko vidite na aplikaciji Flow in spletni storitvi Flow po sinhronizaciji.

Alarm lahko vklopite ali izklopite v Settings > General Settings > Inactivity alert (Nastavitvah > Splošnih nastavitvah > Alarm o neaktivnosti).

Aplikacija Flow vam daje isto obvestilo, če ima Bluetooth povezavo na vašem M400.

Tako aplikacija Polar Flow kot spletna storitev Polar Flow bosta prikazovali, koliko žigov glede vaše neaktivnosti ste prejeli. Tako lahko preverite svojo dnevno rutino in poskrbite za aktivnejši življenjski slog.

Informacije o spanju na spletni storitvi Flow in aplikaciji Flow

Če nosite svojo uro M400 ponoči, bo sledila vašemu času in kakovosti spanja (mirno ali nemirno). Ni vam potrebno vklopiti načina spanja, naprava samodejno zazna z vašega premikanja zapestja, da spite. Čas in kakovost spanja (mirno ali nemirno) se prikaže na spletni storitvi Flow in aplikaciji Flow po sinhronizaciji M400.

Vaš čas spanja je najdaljši neprekinjeni čas počivanja v obdobju 24 ur. To obdobje začne teči ob 18:00 in se konča naslednji dan ob 18:00. Premori med spanjem, ki so krajši od ene ure, ne prekinejo sledenja spanju, vendar se ne upoštevajo pri merjenju časa spanja. Odmori, ki trajajo dlje kot 1 uro, prekinejo sledenje časa spanja.

Obdobja, ko mirno spite in se redko premikate, se štejejo kot mirno spanje. Obdobja, ko se premikate in pogosto spreminjate svoj položaj, se štejejo kot nemirno spanje. Algoritem namesto seštevanja vseh časovnih obdobij mirovanja bolj upošteva dolga kot kratkotrajna obdobja mirovanja. Pri deležu mirnega spanja se primerja čas, ko ste mirno spali, s celotnim časom spanja. Miren spanec se močno razlikuje od človeka do človeka in se mora upoštevati glede na čas spanja.

Poznavanje dolžine mirnega in nemirnega spanja vam nudi informacije, kako spite ponoči in ali na vaše spanje vplivajo spremembe, ki jih naredite podnevi. Tako lahko poiščete načine za izboljšanje spanja in se podnevi počutite spočiti.

Podatki o dejavnosti v aplikaciji Flow in spletni storitvi Flow

Z mobilno aplikacijo Polar Flow lahko spremljate in analizirate svoje podatke o dejavnosti na poti in brezžično sinhronizirate svoje podatke iz M400 v spletno storitev Polar Flow. Spletna storitev Flow vam daje najbolj podroben vpogled v vaše informacije o dejavnosti.

.