Vi ste tukaj: Začetek > Polnjenje baterije

Polnjenje baterije

Po tem, ko M400 vzamete iz škatle, morate najprej napolniti baterijo. Pazite, da se M400 popolnoma napolni pred prvo uporabo.

M400 ima notranjo polnilno baterijo. Uporabite USB kabel, ki je vključen v komplet izdelka, da M400 prek USB vhoda napolnite na vašem računalniku.

Baterijo lahko napolnite prek električne vtičnice. Pri polnjenju baterije prek električne vtičnice uporabite napajalni adapter USB (ni vključen v komplet izdelka). Če uporabljate napajalni kabel USB, se prepričajte, da nosi oznako »output 5Vdc« (izhod, 5 V DC) in da zagotavlja oskrbo s tokom vsaj 500 mA. Uporabite izključno varnostno odobren napajalni kabel USB (označen z »LPS«, »Limited Power Supply«, »UL listed« ali »CE«).

Polarjevih izdelkov ne polnite z 9-voltnim polnilnikom. Z 9-voltnim polnilnikom lahko poškodujete Polarjeve izdelke.

  1. Priključite mikro USB priključek v USB vrata v M400 in priključite drugi konec kabla v svoj osebni računalnik.
  2. Na prikazovalniku se prikaže Charging (Polnjenje).
  3. Ko je M400 do konca napolnjen, se prikaže napis Charging completed (Polnjenje zaključeno).

Ne puščajte baterije do konca izpraznjene dlje časa ali jo hranite do konca napolnjene ves čas, ker lahko vpliva na življenjsko dobo baterije.

Ne polnite baterije M400, ko je vlažna.

Ne polnite baterije v temperaturah pod -10 °C ali nad +50 °C.

Čas delovanja baterije

Čas delovanja baterije do 8 ur z GPS-om in s senzorjem srčnega utripa. Ko se uporablja le v časovnem načinu s spremljanjem dnevne aktivnosti, je čas delovanja približno 30 dni. Čas delovanja je odvisen od mnogih dejavnikov, kot so temperatura okolja, v katerem uporabljate M400, uporabljenih značilnosti in staranja baterije. Čas delovanja je občutno zmanjšan pri temperaturah pod lediščem. Nošenje M400 pod vašo jakno pomaga ohranjati napravo toplo in zviša čas delovanja.

Opozorila nizkega stanja baterije

Battery low. Charge. (Nizko stanje baterije. Napolni.)

Napolnjenost baterije je kritično nizka. Priporočljivo je napolniti M400.

 

Charge before training(Napolni pred vadbo).

Napajanje je prenizko za beleženje vadbe. Nova vadba se ne more pričeti pred polnjenjem M400.

 

Ko je prikazovalnik prazen, je baterija prazna in M400 preide v način mirovanja. Napolnite M400. Če je baterija v celoti izpraznjena, bo morda trajalo nekaj časa, da se bo na prikazovalniku prikazala animacija polnjenja.