Ön itt van: Fontos információk > Az M400 ápolása

Az M400 ápolása

Akárcsak bármely elektronikus eszközt, a Polar M400-at is tisztán, valamint gondosan karban kell tartani. Az alábbi utasítások segítenek betartani a garancia érvényesítéséhez szükséges előírásokat, valamint csúcs formában tartani az eszközt és elkerülni minden problémát a töltés vagy szinkronizálás közben.

M400

Az USB-kábelt az eszköz USB-portjának károsodását elkerülendő óvatosankell csatlakoztatni.

Tartsa az eszköz USB portját tisztán a zökkenőmentes töltés és szinkronizálás biztosítása érdekében.

Tájékoztatjuk, hogy az M400 készülék legújabb modelljéről eltávolítottuk az USB port gumi fedelét. Ez az USB port hatékonyabb és egyszerűbb szárítása érdekében történt. A jelen karbantartási utasítások az új, gumi fedél nélküli, és a korábbi, gumi fedéllel ellátott készülékekre is érvényesek.

Tartsa tisztán az USB portot az M400 hatékony, oxidációtól és a sós víz (pl.: izzadság vagy tengervíz) okozta más sérülésektől, illetve szennyeződésektől való védelme érdekében. Ez zökkenőmentes töltést és szinkronizálást biztosít.

Az USB port tisztán tartásához a legjobb módszer minden edzés után beáztatni azt az alábbiak szerint

  1. Nyissa fel az USB port gumi fedelét.

  2. Öblítse ki az USB portot langyos csapvízzel. Az USB port vízálló, ezért az elektronikus alkatrészek károsítása nélkül, folyó víz alatt tisztítható.

  3. A mosás után hagyja nyitva a fedelet egy ideig, hogy az USB port ki tudjon száradni. Ne töltse az M400 eszközt ha az USB port nedves vagy izzadt.

Amikor USB portot használ, ellenőrizze, hogy ne legyen nedvesség, haj, por vagy piszok a szigetelőfelület területén. Finoman törölje le a szennyeződéseket. Egy fogpiszkálóval ki tudja piszkálni a csatlakozó üregéből a szőrt, a port vagy más piszkot. Ne használjon éles eszközöket a tisztítás során, hogy elkerülje a megkarcolódást.

Az eszközt egy enyhén szappanos vízzel lemoshatja folyó víz alatt. Ne használjon alkoholt vagy súrolószert, mint a fém dörzsi szivacs vagy tisztítószer. Ha nem viseli az eszközt 24/7, annak tárolása előtt töröljön le arról bármilyen nedvességet.

Ne hagyja az eszközt szélsőséges hidegben (–10 °C/14 °F alatt) és melegben (50 °C/120 °F felett) vagy közvetlen napfénynek kitéve.

Pulzusmérő

Csatlakozó: Minden használat után vegye le a csatlakozót a pántról és puha törölközővel törölje szárazra. Szükség esetén a csatlakozót enyhe szappanos vízzel tisztíthatja. Soha ne használjon alkoholt, vagy súroló anyagokat (pl. fémforgácsot, vagy tisztító vegyszereket).

Pánt: Minden használat után öblítse le folyó víz alatt a pántot és felakasztva hagyja megszáradni. Szükség esetén a pántot enyhe szappanos vízzel tisztíthatja. Ne használjon hidratáló szappant, mert ezek bevonatot képezhetnek a pánton. Ne áztassa, vasalja, tisztítsa vegyszerrel, vagy fehérítse ki a pántot. Ne feszítse vagy hajlítsa meg erősen az elektródás részeket.

Tekintse meg a mosásra vonatkozó utasításokat a pánt címkéjén.

Tárolás

M400: Az edző eszközt tárolja hűvös és száraz helyen. Ne tárolja nedves környezetben, nem szellőző anyagban (műanyagtasak, vagy sporttáska), vagy vezetőképes anyag mellett (pl.: nedves törülköző). Ne tegye ki huzamosabb ideig közvetlen napfénynek az edző eszközt, vagyis ne hagyja azt például az autóban vagy a kerékpárra felszerelve. Javasolt az edző eszközt részben vagy teljesen feltöltött állapotban tárolni. Az akkumulátor tárolás során folyamatosan merül. Ha több hónapig nem használja az edző eszközt, javasolt azt néhány hónap elteltével újra feltölteni. Ez megnövelheti az elem élettartamát.

Heart rate sensor (Pulzusmérő): Szárítsa meg és tárolja külön a pulzusmérő pántját az elem élettartamának maximalizálása érdekében. A pulzusmérőt hűvös, száraz helyen tartsa. Az oxidáció megelőzése érdekében ne tárolja a pulzusmérőt nem szellőző anyagban, pl. sporttáskában. Ne tegye ki a pulzusmérőt hosszabb ideig közvetlen napfénynek.

Lépéshossz-érzékelő Bluetooth® Smart

Szükség esetén a lépéshossz-érzékelőt enyhe szappanos vízzel tisztíthatja, majd tiszta vízzel leöblítheti. A vízállóság megőrzése érdekében nagynomyású vízsugárral ne mossa a lépéshossz-érzékelőt. Ne merítse víz alá a lépéshossz-érzékelőt. Soha ne használjon alkoholt vagy súrolószert, mint a fém dörzsi szivacs vagy tisztítószer. Kerülje a lépéshossz-érzékelő erős ütődését, mivel ez károsíthatja az érzékelőt.

Szervizelés

Javasoljuk, hogy a kétéves garancia ideje alatt csak hivatalos Polar szervizközpontban javítassa a készüléket. A Polar Electro által nem engedélyezett javítás által okozott kár, vagy következményes kár esetén a garancia nem érvényesíthető. További információért, lásd a Korlátozott nemzetközi Polar garancia c. részt.

Elérhetőségeinkről és a Polar szervizközpontok címeiről a www.polar.com/support webhelyen és az egyes országok weboldalain tájékozódhat.

Polar fiókjának felhasználóneve mindig az Ön e-mail címe. A Polar termék regisztrációjánál megadott felhasználónévvel és jelszóval használhatja a Polar Flow web szolgáltatást és alkalmazást, a Polar vitafórumait, valamint hírlevél-szolgáltatásunkat.