Ön itt van: Jellemzők > Polar M400 User Manual | Rásegítéses GPS (A-GPS)

Rásegítéses GPS (A-GPS)

Az M400-ban beépített GPS van, mely pontos sebességi és távolsági méréseket biztosít szabadtéri sportok egész sorához, és lehetővé teszi Önnek, hogy útvonalát egy térképen nyomon kövesse a Flow alkalmazásban és web szolgáltatásban az edzés után.

Az M400 az AssistNow® Offline szolgáltatást használja a műholdak gyors beméréséhez. Az AssistNow Offline szolgáltatás A-GPS adatokat szolgáltat, melyek elárulják az M400 készüléknek a műholdak várható helyét. Így az M400 készülék tudja, hol keresse a műholdakat, és másodperceken belül képes csatlakozni azokhoz, még rossz vételi körülmények között is.

Az A-GPS adatok naponta egyszer frissülnek. A legfrissebb A-GPS adatfájl automatikusan letöltődik az Ön M400 készülékére, amikor szinkronizálja azt a Flow webes szolgáltatással a FlowSync szoftver vagy a Flow alkalmatás segítségével.

A-GPS lejárati dátum

Az A-GPS adatfájl maximum 14 napig érvényes. Az első három nap során a bemérés pontossága viszonylag magas, az a 10-14. napokon fokozatosan csökken. A rendszeres frissítések segítenek fenntartani a bemérési pontosságot.

Az M400 készüléken megtekintheti a jelenlegi A-GPS adatfájl lejárati dátumát. Az M400 készüléken navigáljon a Settings > General settings > About your product > A-GPS exp. date (Beállítások > Általános beállítások > A termékről > A-GPS lej. dátum) menüpontra. Ha az adatfájl lejárt, szinkronizálja M400 készülékét a Flow webes szolgáltatással a FlowSync szoftver vagy a Flow alkalmatás segítségével az A-GPS adatok frissítéséhez.

Miután az A-GPS adatfájl lejár, a jelenelgi pozíciója bemérése több időt vehet igénybe.

GPS jellemzők

Az M400 a következő GPS funkciókat tartalmazza:

  • Magasság, emelkedés és lejtés: Valódi idős magasságmérés, valamint az emelkedés és az ereszkedés méterben/lábban.
  • Distance (Távolság): Pontos távolság az edzés alatt és után.
  • Speed/Pace (sebesség/tempó): Pontos sebesség/tempó információ az edzés alatt és után.
  • Running index (Futási index): Az M400-ban, a futási index a futás közben mért pulzusszámon és sebességadatokon alapul. Információt ad a teljesítmény szintjéről, az aerob edzettségéről és a futási környezetről.
  • Back to start (Vissza a Starthoz): Elirányítja Önt a kiindulóponthoz a lehető legrövidebb idő alatt, ahogy megmutatja a távolságot a kezdőpontig. Most már kalandosabb utakat is bátran felfedezhet, tudván, hogy egy gombnyomásra van csak attól, hogy megtalálja a visszavezető utat.

A legjobb GPS teljesítmény biztosítása érdekében viselje az M400 készüléket a csuklóján, a kijelzővel felfelé. A GPS antenna elhelyezkedése miatt, nem javasolt az M400-at a kijelzővel a csuklója alsó felén viselni. Ha a készüléket egy kerékpár kormányára helyeti, győződjön meg róla, hogy a kijelző felfelé áll.