Ön itt van: Jellemzők > 24/7 Aktivitás-követés

24/7 Aktivitás-követés

Az M400 beépített 3D sebességmérő segítségével követi mozgását, mely csuklómozdulatait is rögzíti. Elemzi mozdulatainak gyakoriságát, intenzitását és szabályosságát a fizikai információival együtt, lehetővé téve ezzel, hogy lássa valóban mennyire volt aktív a mindennapi életben, a rendszeres edzésen felül.

 

Aktivitási cél

Az M400 minden nap ad Önnek egy aktivitási célt, és végigvezeti, hogy elérje azt. Az aktivitási cél a személyes adataitól és a beállított aktivitási szintjétől függ, melyeket a Flow web szolgáltatásban talál a napi aktivitási cél beállításokban. Jelentkezzen be a Flow web szolgáltatásba, kattintson a nevére/profilképére a jobb felső sarokban, és menjen a Napi aktivitási cél fülre a Beállításokban.

A Napi aktivitási cél beállítások teszik lehetővé Önnek, hogy a három tipikus nap és aktivitás közül kiválassza az Önnek legmegfelelőbbet (lásd 1. szám az alábbi képen). A kiválasztási terület alatt (lásd 2. szám az alábbi képen), láthatja, hogy milyen aktívnak kell lennie ahhoz, hogy elérje napi aktivitási célját a kiválasztott szinten. Ha például, Ön egy irodai dolgozó, és legtöbb idejét ülve tölti, akkor a napi célját nagyjából négy órás alacsony intenzitású aktivitással érheti el egy átlagos napon. Azoknak, akik sokat állnak és mennek a munkaidejük alatt, magasabbak az elvárások.

Az az idő, melyet a napi cél eléréséhez aktívan kell tölteniük a kiválasztott szinttől valamint aktivitásaik intenzitásától függ. Érje el célját gyorsabban, intenzívebb aktivitással, vagy maradjon aktív egy kicsivel erősebb, közepes tempóban a nap folyamán. A kor és a nem is hatással van a napi cél eléréséhez szükséges intenzitással. Minél fiatalabb valaki, annál intenzívebb aktivitásra van szüksége.

Tevékenységi adatok

Az M400 fokozatosan tölti fel az aktivitásjelző mutatót, mely jelzi a napi cél elérése irányában tett fejlődését. Amikor a sáv megtelt, Ön elérte a célját. Az aktivitási sávot megtekintheti a Today's activity (mai aktivitás) lehetőségben és idő nézetben (váltsa át az óra számlapját az UP (fel) megnyomásával és nyomva tartásával).

A Today's activity (mai aktivitás) pontban láthatja milyen aktív volt a napja eddig, és útmutatást kaphat arra, hogy miként érheti el célját.

  • Activity (aktivitás)
    • Active time (aktív idő): Az aktív idő mutatja meg Önnek, az egészsége érdekében, mozgással töltött összesített időt.
    • Calories (kalória): Megmutatja mennyi kalóriát égetett el az edzés során, az aktivitást és a BMR-t (alapanyagcsere-érték: az élet fenntartásához szükséges minimum anyagcsere aktivitást).
    • Steps (lépések): Az eddig megtett lépések. A testmozgások mennyisége s típusa rögzítésre kerül, és átváltódik egy becsült lépésszámmá.
  • Menjen: Az M400 lehetőségeket ad Önnek a napi aktivitási céljának eléréséhez. Megmondja, hogy még mennyi ideig kell aktívnak maradnia ha az alacsony, a közepes, vagy a magas intenzitású aktivitást választja. Egy célja van, de azt számos úton elérheti. A napi aktivitási cél elérhető alacsony, közepes, vagy magas intenzitással is. Az M400-on, az ‘up’ alacsony intenzitást jelent, a ‘walking’ közepes intenzitást jelent, és a ‘jogging’ pedig magasat. A Flow web szolgáltatásában és mobil alkalmazásban még több példát találhat az alacsony, közepes és magas intenzitású aktivitásokra, és kiválaszthatja a céljának eléréséhez legjobb módot.

Inaktivitási figyelmeztetés

Széles körben ismert, hogy az egészség fenntartásában a fizikai aktivitás nagy szerepet játszik. Amellett, hogy fizikailag aktív, az is fontos, hogy elkerülje a hosszas ücsörgést. A hosszú üléssel töltött idő, nem tesz jót az egészségének, még azokon a napokon sem, amikor edz, és elegendő napi aktivitást végez. Az M400 észre veszi, ha a nap folyamán hosszabb ideig nem aktív, és így segít Önnek megszakítani az ülést, hogy így kerülje el annak az egészségre gyakorolt negatív hatásait.

Ha mozdulatlan volt majdnem egy órán át, akkor kap egy aktivitási riasztást - It's time to move (ideje mozogni) jelenik meg. Álljon fel, és találja ki magának, hogy hogyan legyen aktív. Tegyen egy rövid sétát, nyújtózkodjon ki, vagy végezzen valami könnyed mozgást. Az üzenet eltűnik, ahogy mozogni kezd, vagy megnyomja bármelyik gombot. Ha nem aktivizálja magát öt percen belül, kap egy inaktivitás bélyeget, melyet szinkronizálás után láthat a Flow alkalmazásban vagy a Flow web szolgáltatásban.

A Settings > General Settings > Inactivity alert (beállítások > általános beállítások > inaktivitási figyelmeztetés) pontokban be- vagy kikapcsolhatja a figyelmeztetést.

A Flow alkalmazás ugyan ezt a figyelmeztetést küldi akkor is, ha Bluetooth van kapcsolva az M400-hoz.

A Polar Flow alkalmazás és a Polar Flow web szolgáltatás megmutatja, hogy hány inaktivitási bélyeget kapott. Így ellenőrizheti napi rutinját, és változtathat azon az aktívabb élet érdekében.

Alvás információ a Flow web szolgáltatásban és a Flow alkalmazásban

Az M400 nyomon követi az alvási idejét és annak minőségét (nyugodt vagy nyugtalan), ha viseli azt éjszaka is. Nem kell bekapcsolnia az alvási üzemmódot, az eszköz automatikusan érzékeli, hogy alszik, csuklójának mozgásából. Az alvási idő, és annak minősége (nyugodt vagy nyugtalan) megjelenik a Flow web szolgáltatásban és a Flow alkalmazásban, az M400 szinkronizálása után.

Az egyik nap 18:00-tól a következő nap 18:00-ig terjedő 24 órában az alvás a leghosszabb folyamatos pihenőidő. Az egy óránál rövidebb szünetek nem állítják le az alvás nyomon követését, de azok nem számítanak bele az a alvási időbe. Az egy órásnál hosszabb szünetek megszakítják az alvás nyomon követését.

Azokat az időszakokat, melyekben békésen alszik, nyugodt alvásnak számítanak. Azok az időszakok, amikor mozog, vagy pozíciót változtat, nyugtalan alvásnak számítanak. Ahelyett, hogy egyszerűen összeadná a mozdulatlan időszakokat, az algoritmus nagyobb súlyt ad a hosszú mozdulatlan időszakoknak a rövidebbeknél. A pihentető alvás százalékos aránya összeveti a pihentető alvás idejét a teljes alvásidővel. A pihentető alvás erősen egyéni élmény, és az alvásidővel együtt értelmezendő.

Azáltal, hogy látja a pihentető és nem pihentető alvás mennyiségét, betekintést nyer alvási szokásaiba, és abba, hogyan befolyásolják azokat életmódbeli változásai. Ez segíthet Önnek alvásélménye javításában, hogy kipihentebbnek érezhesse magát a nap folyamán.

Aktivitási adatok a Flow alkalmazásban és a Flow web szolgáltatásban

A Polar Flow mobil alkalmazásban menet közben követheti az aktivitási adatokat, és adatait vezeték nélkül szinkronizálhatja az M400-ról a Polar Flow szolgáltatásba. A Flow web szolgáltatás adja meg Önnek a legrészletesebb betekintést a napi aktivitási információiba.

.