Ön itt van: Első lépések > Az elem feltöltése

Elemcsere

Az M400 kicsomagolása után, az első tennivalója az elem feltöltése. Hagyja az M400-at teljesen feltöltődni az első használatbavétel előtt.

Az M400-nak belső, feltölthető elemei vannak. A töltéshez csatlakoztassa az edzőkomputert a csomagban mellékelt USB kábel használatával.

Fali csatlakozón keresztül is feltöltheti az akkumulátort. Amikor fali csatlakozón keresztül végez töltést, használjon egy USB táp adaptert (nem tartozék). USB hálózati adapter használata estén az adapternek 5Vdc kimenettel kell rendelkeznie és minimum 500mA áramerősséget kell biztosítania. Kizárólag megfelelő biztonsági jóváhagyással rendelkező („LPS”, „Korlátozott áramellátás”, „UL-listán szereplő" vagy „CE” jelöléssel ellátott) USB hálózati adaptert lehet használni.

A Polar termékeit ne töltse 9 voltos töltővel. A 9 voltos töltő használata kárt tehet a Polar-termékben.

  1. Helyezze a micro-USB csatlakozót az M400 USB portjába, és csatlakoztassa a kábel másik végét a számítógépébe.
  2. Charging (töltés) felirat jelenik meg a kijelzőn.
  3. Amikor az M400 teljesen feltöltődött, Charging completed (a töltés befejeződött) felirat jelenik meg a kijelzőn.

Ne hagyja hosszabb ideig az akkumulátort lemerülve, vagy folyamatosan feltöltve, mert az hatással lehet az akkumulátor élettartamára.

Ne töltse az akkumulátort ha az M400 nedves.

Ne töltse az elemeket -10 °C alatti vagy +50 °C feletti hőmérsékleteken.

Az akkumulátor üzemideje

Az akkumulátor működési ideje max. 8 óra GPS-szel és pulzusmérővel. Idő módban, napi tevékenységfigyeléssel az üzemidő körülbelül 30 nap. Az üzemidőt számos tényező, például az M400 használati környezeti hőmérséklete, a választott és használt funkciók, valamint az akkumulátor életkora is befolyásolja. Jóval fagypont alatti hőmérséklet esetén az üzemidő jelentősen lecsökkenhet. Ha a kabátja alatt viseli az M400-at, úgy melegebben tartja és ezzel megnövelheti annak üzemidejét.

Alacsony akkumulátortöltöttségre figyelmeztető üzenetek

Battery low. Charge (Alacsony töltöttség. Töltse fel.)

Az elem töltöttsége alacsony. Javasolt az M400-at feltölteni.

 

Töltse fel edzés előtt

A töltöttség túl alacsony az edzés rögzítéséhez. Nem lehet új edzést indítani az M400 feltöltése nélkül.

 

Amikor a kijelző elsötétül, az akkumulátor lemerült és az M400 alvó üzemmódba lépett. Töltse fel az M400-at. Ha az akkumulátor teljesen lemerült, eltarthat egy ideig, amíg a töltést jelző animáció megjelenik a kijelzőn.