Ön itt van: Jellemzők > Polar futóprogram

Polar futóprogram

A Polar futóprogram az Ön erőnléti szintjéhez szabott, egyéni edzéstervet készít, segít megfelelően edzeni, és elkerülni a túlterhelést. A program intelligensen alkalmazkodik erőnléte fejlődéséhez, és jelzi, mikor érdemes visszafogottabban vagy intenzívebben edzenie. Minden program az Ön személyes adottságait, korábbi edzési hátterét, és előkészületeit figyelembe véve készül. A program ingyenesen letölthető a Polar Flow web szolgáltatásból a www.polar.com/flow címen.

A programok 5k, 10k, félmaraton és maraton változatban érhetők el. Minden program három fázisból áll: Alapozás, Felépítés, és Levezetés. Ezek a fázisok fokozatosan fejlesztik teljesítményét, és biztosítják, hogy készen álljon a valódi versenyre. A futóedzések öt típusra oszthatók: könnyű kocogás, közepes futás, hosszútávfutás, tempós futás, és szakaszos futás. Az optimális eredmények érdekében minden edzés tartalmaz bemelegítő, edző, és pihenő fázisokat. Emellett a gyorsabb fejlődéshez erőnléti, alap, és mobilitási edzéseket is végezhet. Minden edzési hét kettő-öt futóedzésből áll, az edzések teljes heti ideje az Ön erőnléti szintjétől függően egy-hét óra között változik. Egy program minimális ideje 9 hét, maximális ideje 20 hónap.

Tudjon meg többet a Polar futóprogramról ebben a részletes útmutatóban. Vagy olvassa el, hogyan kezdheti el az edzést a Futóprogrammal.

Polar futóprogram létrehozása

 1. Lépjen be a Flow web szolgáltatásba a www.polar.com/flow oldalon.
 2. Válassza ki a Programok fület.
 3. Válassza ki a kívánt eseményt, nevezze el azt, adja meg a dátumot, és a program kívánt kezdési idejét.
 4. Töltse ki az erőnléti felmérést.*
 5. Döntse el, szeretne-e kiegészítő edzési tevékenységeket adni a programhoz.
 6. Töltse ki a készenléti kérdőívet.
 7. Tekintse át a programot, és módosítsa a beállításokat, ha szükséges.
 8. Amikor elkészült, válassza ki a Program indítása lehetőséget.

*Ha már legalább négy hétnyi edzési előzmény áll rendelkezésre, a program automatikusan kitölti ezeket a mezőket.

Edzés indítása

Az edzés megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy szinkronizálta az edzési célt az eszközzel. Az edzések edzési célként vannak szinkronizálva az eszközzel, és a Naplóból indíthatja el azokat. Az edzés alatt tartsa be az eszközön megjelenő utasításokat.

 1. Lépjen be az eszköz Napló menüpontjába.
 2. Válasszon ki egy napot a beütemezett cél megtekintéséhez.
 3. Válassza ki az edzési célt, majd a sportprofilt.
 4. Nyomja meg a START lehetőséget, és kövesse a megjelenő utasításokat.

Ha egy másik napra beütemezett célt szeretne teljesíteni - válasszon ki egy napot a Naplóból, és indítsa el a beütemezett edzést.

Kövesse nyomon a fejlődését

Szinkronizálja edzési eredményeit az eszközről a Flow web szolgáltatással USB kábel, vagy a Flow alkalmazás segítségével. Kövesse nyomon a fejlődését a Programok menüpontban. Itt láthatja a jelenlegi program áttekintését, és az eddigi fejlődését.