Vă aflați aici: Antrenamentul > Antrenamentul cu măsurarea ritmului cardiac de la încheietură

Antrenamentul cu măsurarea ritmului cardiac de la încheietură

Antrenamentul cu măsurarea ritmului cardiac

Cu toate că există numeroase indicii subiective în ceea ce privește modul în care se comportă organismul în timpul exercițiilor (efortul perceput, ritmul respirației, senzațiile fizice), niciunul nu este atât de credibil ca măsurarea ritmului cardiac. Acesta este un element obiectiv și este afectat deopotrivă de factori interni și externi, ceea ce înseamnă că vei avea o măsurare care reflectă fidel starea fizică.

Măsurarea ritmului cardiac cu dispozitivul M200

Dispozitivul Polar M200 are un senzor integrat pentru măsurarea ritmului cardiac de la încheietură. Urmărește intervalele de ritm cardiac direct de pe dispozitiv și obține sfaturi privind sesiunile de antrenament pe care le-ai planificat în aplicația sau serviciul web Flow.

Pentru măsurarea exactă a ritmului cardiac de la încheietură, trebuie să porți dispozitivul M200 strâns pe încheietură, imediat după osul încheieturii mâinii (vezi imaginea din dreapta). Senzorul din spate trebuie să fie permanent în contact cu pielea, dar brățara nu trebuie să fie prea strânsă, pentru că ar putea împiedica circulația sângelui.

Dacă ai tatuaje în zona încheieturii, încearcă să nu așezi senzorul exact pe tatuaj, pentru că s-ar putea să nu obții valori precise.

De asemenea, este o idee bună să încălzești pielea dacă mâinile și pielea ta se răcesc ușor. Pune sângele în mișcare înainte de a începe antrenamentul!

În sporturile în care este mai dificil să păstrezi senzorul nemișcat pe încheietură sau dacă există presiuni sau mișcări musculare sau ale tendoanelor în zona senzorului, îți recomandăm să utilizezi un senzor de ritm cardiac Polar Bluetooth Smart cu o curea de fixat în jurul toracelui, pentru a măsura mai exact ritmul cardiac.

Dacă utilizezi dispozitivul M200 în timp ce înoți, aplicația Polar va culege datele privind activitatea din mișcările încheieturii și în timpul înotului. Cu toate acestea, în testele realizate, am constatat că măsurarea ritmului cardiac de la încheietură nu funcționează optim în apă, prin urmare nu recomandăm măsurarea ritmului cardiac de la încheietură când înoți.