Vă aflați aici: Informații importante > Bateria

Bateria

La sfârșitul duratei de viață a produsului, Polar te încurajează să minimizezi posibilele efecte ale deșeurilor asupra mediului și sănătății umane, respectând reglementările locale referitoare la eliminarea deșeurilor și, acolo unde este posibil, apelând la colectarea separată a dispozitivelor electronice. Nu elimina acest produs ca deșeu menajer nesortat.

Încărcarea bateriei dispozitivului M200

Dispozitivul M200 are o baterie internă reîncărcabilă. Bateriile reîncărcabile au un număr limitat de cicluri de încărcare. Poți încărca și descărca bateria de peste 300 de ori înainte de scăderea semnificativă a capacității acesteia. Numărul ciclurilor de încărcare variază și în funcție de condițiile de utilizare.

Nu încărca bateria la temperaturi de sub 0°C sau de peste +40°C și nici în cazul în care portul USB este umed.

Poți încărca bateria și prin conectare la o priză de perete. Când încarci bateria prin intermediul unei prize de perete, utilizează un adaptor USB (neinclus în setul de produse). Dacă utilizați un adaptor USB, asigurați-vă că pe acesta găsiți marcajul „output 5 Vdc” (putere de 5 Vcc) și că generează o intensitate de cel puțin 500 mA. Utilizați doar un adaptor USB care respectă regulile privind siguranța (purtând marcajul „LPS”, „Limited Power Supply”, „UL listed” sau „CE”).

Nu încărcați produsele Polar cu un încărcător de 9 volți. Utilizarea unui încărcător de 9 volți poate deteriora produsele Polar.

De asemenea, asigură-te că introduci dispozitivul M200 în adaptor în mod corect, adică cele patru contacte de pe conectorul USB al dispozitivului M200 trebuie să fie orientate spre cele patru contacte din adaptorul USB.

Pentru a încărca bateria cu ajutorul computerului, trebuie doar să conectezi dispozitivul M200 la computer. În același timp, poți să-l sincronizezi cu FlowSync.

  1. Trage dispozitivul din brățară.
  2. Conectează dispozitivul M200 la computer folosind cablul USB furnizat. Asigură-te că introduci dispozitivul M200 în mod corect (vezi imaginea de mai jos). De asemenea, conectorul USB nu trebuie să fie îndoit. Dacă bateria este descărcată complet, sunt necesare câteva minute până la începerea încărcării. Permite computerului să instaleze orice driver USB sugerat.

    Înainte de încărcare, asigură-te că nu există umezeală, fire de păr, praf sau murdărie pe conectorul USB al dispozitivului M200. Șterge cu grijă orice urmă de praf sau umezeală.

  3. După sincronizare, animația pictogramei indicând bateria arată încărcarea pe afișaj.
  4. Când pictograma baterie este plină, înseamnă că dispozitivul M200 a fost încărcat complet.

Nu lăsa bateria complet descărcată un timp îndelungat și nu o menține încărcată complet tot timpul, deoarece aceste condiții pot afecta durata de viață a bateriei.

Timpul de funcționare a bateriei

Timpul de funcționare a bateriei este următorul:

  • până la 6 zile, cu urmărirea activității 24/7 și sesiuni de antrenament de 1 h/zi, în timpul cărora sistemele GPS și de măsurare optică a ritmului cardiac sunt activate, iar funcția de notificări inteligente este dezactivată,
  • până la 6 ore de antrenament, cu GPS și sistem optic de măsurare a ritmului cardiac,
  • până la 40 ore de antrenament, cu sistem optic de măsurare a ritmului cardiac,
  • până la 30 zile, cu urmărirea activității 24/7 fără activarea funcției de notificări inteligente.

Timpul de funcționare depinde de mai mulți factori, cum ar fi temperatura mediului în care utilizezi dispozitivul M200, funcțiile pe care le utilizezi, durata în care afișajul este activ și gradul de uzură a bateriei. Timpul de funcționare este redus semnificativ de temperaturi de sub zero grade. Dacă utilizezi dispozitivul M200 sub o haină, îl poți menține la căldură, crescând astfel timpul de funcționare.

Notificări privind nivelul scăzut de încărcare a bateriei

Battery low (Baterie descărcată)

Nivelul de încărcare a bateriei este scăzut. Se recomandă încărcarea dispozitivului M200.

Charge (Încărcați)

Nivelul de încărcare este prea scăzut pentru a înregistra o sesiune de antrenament. Nu poate fi începută o nouă sesiune de antrenament fără încărcarea dispozitivului M200.