Vă aflați aici: Funcțiile > Urmărirea activității 24/7

Urmărirea activității 24/7

Dispozitivul M200 urmărește activitatea ta cu un accelerometru 3D intern care înregistrează mișcările încheieturii mâinii. Acesta analizează frecvența, intensitatea și regularitatea mișcărilor împreună cu informațiile despre starea fizică. Astfel, îți oferă posibilitatea de a vedea cât ești de activ de fapt în viața de zi cu zi, pe lângă antrenamentul regulat. Se recomandă să porți dispozitivul M200 pe mâna non-dominantă, pentru monitorizarea cât mai precisă a activității.

Obiectivul de activitate

Vei primi obiectivul personal de activitate în momentul configurării dispozitivului M200, iar acesta îți va oferi asistență în atingerea obiectivului în fiecare zi. Poți vedea nivelul obiectivului în aplicația sau serviciul web Polar Flow. Obiectivul de activitate este creat pe baza datelor tale personale și a nivelului de activitate setat, opțiune pe care o poți găsi în aplicația Polar Flow sau serviciul web Polar Flow.

Dacă dorești să-ți modifici obiectivul, pornește aplicația Flow, atinge numele/fotografia de profil în modul de afișare meniu și glisează în jos pentru a vedea opțiunea Daily activity goal (Obiectiv zilnic de activitate). O altă variantă este să accesezi flow.polar.com și să te conectezi la contul tău Polar. Apoi, dă clic pe numele tău > Settings (Setări) > Daily Activity goal (Obiectiv zilnic de activitate). Dintre cele trei niveluri de activitate, selectează-l pe cel care descrie cel mai bine ziua și activitatea ta obișnuită. Sub zona de selectare, poți vedea cât de activ trebuie să fii pentru a-ți atinge obiectivul zilnic de activitate la nivelul ales. De exemplu, dacă lucrezi la birou și îți petreci aproape toată ziua șezând, ar trebui să ai aproximativ patru ore de activitate la intensitate scăzută într-o zi obișnuită. Pentru persoanele care stau în picioare și merg mult în timpul orelor de lucru, așteptările sunt mai ridicate.

Date privind activitatea

În modul de afișare a orei, punctele și cifrele din jurul afișajului arată progresul făcut către atingerea obiectivului zilnic de activitate. Când cercul punctat din jurul afișajului este complet, înseamnă că ți-ai atins obiectivul. În acest moment, se declanșează o alertă prin vibrație, iar pe ecran va fi afișat mesajul Activity goal reached (Obiectiv de activitate atins).

Poți vedea activitatea ta și în meniul Activity (Activitate). Aici poți vedea cât de activă a fost ziua ta până în momentul respectiv și poți obține îndrumare cu privire la modul în care îți poți atinge obiectivul.

  • To go (Activitate rămasă): Dispozitivul M200 îți oferă opțiuni pentru atingerea obiectivului de activitate zilnic. Acesta îți spune cât timp mai trebuie să fii activ dacă alegi activități cu intensitate scăzută, medie sau ridicată. Ai un singur obiectiv, dar mai multe posibilități de a-l atinge. Obiectivul de activitate zilnică poate fi atins la intensitate scăzută, medie sau ridicată. În dispozitivul M200, „up” (sus) înseamnă intensitate scăzută, „walking” (mers) înseamnă intensitate medie, iar „jogging” (alergare) înseamnă intensitate ridicată. Poți găsi mai multe exemple de activități cu intensitate scăzută, medie și ridicată în serviciul web și aplicația mobilă Flow și poți selecta cea mai bună modalitate pentru a-ți atinge obiectivul.
  • Steps (Pași): Afișează numărul de pași făcuți până la momentul actual. Numărul și tipul de mișcări ale corpului sunt înregistrate și transformate într-o estimare a pașilor.
  • Marcaje de inactivitate: Dacă vor exista marcaje de inactivitate pe timpul zilei, acestea vor fi afișate aici.

Alerta de inactivitate

Este binecunoscut faptul că activitatea fizică reprezintă un factor major în menținerea sănătății. În plus față de activitatea fizică, este important să eviți șezutul prelungit. Șezutul pentru perioade lungi de timp este dăunător sănătății, chiar și în zilele în care te antrenezi și ai o activitate zilnică suficientă. Dispozitivul M200 identifică dacă ai fost inactiv o perioadă prea lungă în timpul zilei și, în acest mod, te ajută să întrerupi perioadele de ședere pentru a evita efectele negative asupra sănătății.

Dacă nu te-ai mișcat timp de 55 de minute, vei primi următoarea alertă de inactivitate: It's time to move (Este timpul să te miști). Aceasta este însoțită de o ușoară vibrație. Ridică-te în picioare și găsește-ți propriul mod de a fi activ. Fă o plimbare scurtă, întinde-te sau fă o altă activitate ușoară. Mesajul dispare când începi să te miști sau apeși oricare dintre butoane. Dacă nu devii activ în cinci minute, vei primi un marcaj de inactivitate, pe care îl poți vedea în meniul Activity (Activitate) al dispozitivului M200, precum și în aplicația Flow și serviciul web Flow după sincronizare.

În meniul Activity (Activitate) al dispozitivului M200, poți vedea marcajele de inactivitate din cursul zilei curente. Dar atât aplicația Flow, cât și serviciul web Flow îți vor arăta întregul istoric al marcajelor de inactivitate primite. În acest fel, poți să verifici rutina ta zilnică și să faci schimbări pentru o viață mai activă.

Informații despre somn în serviciul web Flow și aplicația Flow

Dispozitivul M200 va urmări durata și calitatea somnului (odihnitor/agitat) dacă îl porți pe timpul nopții. Nu trebuie să activezi niciun mod special pentru somn. Dispozitivul detectează automat dacă dormi pe baza mișcărilor încheieturii mâinii. Informațiile privind durata și calitatea somnului (odihnitor/agitat) apar în serviciul web Flow și în aplicația Flow după ce dispozitivul M200 este sincronizat.

Durata somnului este cea mai lungă perioadă de odihnă continuă care are loc în intervalul de 24 de ore începând de la ora 18:00/6 pm până a doua zi la ora 18:00/6 pm. Pauzele mai scurte de o oră din timpul somnului nu întrerup monitorizarea somnului, dar nu sunt luate în considerare la calcularea duratei somnului. Pauzele mai mari de o oră opresc monitorizarea timpului de somn.

Perioadele în care dormi liniștit și nu te miști prea mult sunt calculate ca somn odihnitor. Perioadele în care te miști și îți schimbi poziția sunt calculate ca somn agitat. În loc să adune doar toate perioadele de imobilitate, calculul se realizează mai mult în funcție de perioadele de imobilitate lungi decât de cele scurte. Procentul de somn odihnitor compară perioada în care ai dormit liniștit cu durata totală a somnului. Somnul odihnitor este foarte individualizat și trebuie să fie interpretat împreună cu timpul de somn.

Cunoașterea duratelor de somn odihnitor și agitat îți oferă o imagine a felului în care dormi noaptea și te ajută să înțelegi dacă somnul este afectat de orice schimbări din viața ta zilnică. Acest lucru te poate ajuta să găsești moduri de a-ți îmbunătăți somnul și de a te simți odihnit în timpul zilei.

Date privind activitatea în aplicația Flow și serviciul web Flow

Cu aplicația Flow, poți urmări și analiza datele privind activitatea ta din mers și poți sincroniza fără fir datele de pe dispozitivul M200 cu serviciul web Flow. Serviciul web Flow îți oferă cele mai detaliate informații despre activitate și somn. Cu ajutorul rapoartelor de activitate (din fila PROGRESS (PROGRES)), poți urmări tendința pe termen lung a activității tale zilnice. Poți consulta rapoarte zilnice, săptămânale sau lunare.

De asemenea, poți monitoriza tiparele de somn săptămânale din raportul „Night sleep” (Somnul nocturn). Acesta arată câte ore ai dormit și, pentru o analiză mai aprofundată, acestea sunt împărțite în ore de somn odihnitor și ore de somn agitat. În acest raport de activitate, poți vedea și care sunt cele mai bune zile în ceea ce privește activitatea zilnică, somnul și numărul de pași și calorii în perioada selectată.