Du er her: Funktioner > Kort

Kort

Fra version 1.2 og derefter ledsager V650 dig på din tur med offline-kort baseret på OpenStreetMap-data. V650 tegner din rute på et kort, mens du cykler, så du kan se, hvor på kortet du befinder dig i realtid.

Du kan slå kortvisning til eller fra under Indstillinger > Sportsprofiler. Vælg den sportsprofil, du ønsker at redigere. Vælg derefter Træningsvisninger. I Træningsvisninger skal du rulle ned til det sidste menupunkt (KORTVISNING), og markere/fjerne markeringen af feltet for at slå kortvisning til eller fra.

Derudover kan du vælge et Kortpunkt til en af dine træningsvisninger (Visning 1, Visning 2, Visning 3, Visning 4, Visning 5 eller Visning 6). På denne måde kan du bruge kortvisningerne i forskellige zoomniveauer: en, der viser vejen i detaljer, og en anden, der viser mere af vejen forude. Der er anvisninger til redigering af træningsvisningerne under Sportsprofilindstillinger.

Kortvisningen er som standard slået til i følgende sportsprofiler: Landevejscykling, Mountainbiking og Andet.

Kortindstillinger

For at få vist eller ændre kortindstillinger skal du gå ind under Indstillinger > Generelle indstillinger > Kort. Du finder følgende indstillinger:

OFFLINE-KORTOMRÅDE: Definér offline-kortområdets midterpunkt (450 km x 450 km).

• Du kan gennemse kortet ved at swipe og zoome ind med et dobbelt tryk og zoome ud med et tofinger-tryk.
  • Når du har defineret området, skal du trykke på DOWNLOAD.
  • Slet gamle kort? vises. Et nyt offline-kortområde vil slette de forrige kort. Vælg FORTSÆT for at bekræfte valget af området. V650 vender tilbage til KORTINDSTILLINGER.
  • Synkronisering påkrævet vises under OFFLINE-KORTOMRÅDE. Der vil blive downloadet et nyt offline-kort, den næste gang du synkroniserer din V650 med Flow-webservicen via FlowSync-softwaren.

KORT-LAG: Vælg Topografisk, Cykelruter og/eller Favoritruter.

I Gennemse offline-kort kan du se en forhåndsvisning af det downloadede kort, inden du starter et træningspas. Du kan flytte kortet til din aktuelle placering ved at trykke på kompasnålen øverst til højre på skærmen. Når du browser væk fra din aktuelle placering, ændres kompasnålen fra rød til hvid.

Under træning

Når du trykker på kortet, vises der et håndikon øverst til venstre på skærmen. Du kan åbne browse- og zoomtilstanden ved at trykke på håndikonet eller ved at trykke i det øverste hjørne til venstre på kortet. Den røde linje nederst og øverst på skærmen indikerer sammen med håndikonet, at browse- og zoomtilstanden er aktiv. Du kan zoome ind med et dobbelttryk eller ved at knibe ud og zoome ud med et tofinger-tryk eller ved at knibe ind. Du kan gennemse kortet ved at swipe det. Centrer kortet ved at trykke på korttypeindikatoren. Du forlader gennemse- og zoomtilstanden automatisk, hvis du ikke berører skærmen i et par sekunder, eller hvis du trykker på håndikonet. Når du forlader browse- og zoomtilstanden, centreres din placering på kortet automatisk.

Du kan også ændre kortretningen (RETNING OP eller NORD OP) ved at trykke på korttypeindikatoren øverst til højre på skærmen

RETNING OP: Positionsmarkøren bliver ved med at pege mod toppen af skærmen, uanset i hvilken retning du bevæger dig. Når du drejer, roterer kortvisningen ligeledes, så positionsmarkøren altid peger mod toppen af skærmen. Korttypeindikatoren RETNING OP øverst til højre på skærmen peger mod nord.

NORD OP: Positionsmarkøren er centreret. Positionsmarkørens retning ændres, efterhånden som du drejer, og peger kun mod toppen af skærmen, når du bevæger dig mod nord.