Du er her: Funktioner > Assisteret GPS (A-GPS)

Assisteret GPS (A-GPS)

M430 har en indbygget GPS, der giver nøjagtig hastigheds- og distancemåling for en række udendørs sportsgrene og viser din rute på et kort i Flow-appen og -webservicen efter dit træningspas.

M430 bruger Assisted GPS (A-GPS) til at hente en hurtig satellitposition. A-GPS-data fortæller din M430 de forudsete positioner af GPS-satelliterne. På denne måde ved M430, hvor den skal lede efter satellitterne og kan dermed hente signaler fra dem i løbet af sekunder, selv når signalforholdene ikke er så gode.

A-GPS-dataene opdateres en gang om dagen. Den nyeste A-GPS-datafil opdateres automatisk til din M430, hver gang du synkroniserer den med Flow-webservicen via FlowSync-softwaren. Hvis du synkroniserer din M430 med Flow-webservicen via Flow-appen, foregår opdateringen af A-GPS-datafilen en gang om ugen.

Udløbsdato for A-GPS

A-GPS-datafilen er gyldig i op til 13 dage. Nøjagtigheden af placeringen er forholdsvis høj de første tre dage og aftager gradvist i løbet af de resterende dage. Regelmæssige opdateringer hjælper med at sikre et højt niveau af positionsnøjagtighed.

Du kan kontrollere udløbsdatoen for den aktuelle A-GPS-datafil fra din M430. I M430 skal du gå ind under Indstillinger > Generelle indstillinger > Om dit produkt > A-GPS udl.dato. Hvis datafilen er udløbet, bør du synkronisere din M430 med Flow-webservicen via FlowSync-software eller med Flow-appen for at opdatere A-GPS-data.

Når A-GPS-datafilen er udløbet, kan det tage længere tid at hente den aktuelle position.

GPS-funktioner

M430 indeholder følgende GPS-funktioner:

• Højde, opstigning og nedstigning: Højdemåling i realtid samt opstegne og nedstegne meter/fod.
  • Distance: Nøjagtig distance under og efter dit træningspas.
  • Hastighed/tempo: Nøjagtige oplysninger om hastighed/tempo under og efter dit træningspas.
  • Løbeindeks: I M430 er løbeindekset baseret på puls- og hastighedsdata, der måles under løbet. Det giver oplysninger om dit præstationsniveau, både aerob kondition og løbeøkonomi.
  • Tilbage til start: Fører dig til dit startpunkt på den kortest mulige afstand og viser afstanden til dit startpunkt. Nu kan du afprøve mere dristige ruter og udforske dem på sikker vis, med visheden om at du kun skal berøre en enkelt knap for at se retningen til dit startpunkt.
  • Strømspare-tilstand: Lader dig spare på batteritiden af din M430 under lange træningspas. Dine GPS-data lagres ved intervaller på 60 sekunder. Et længere interval giver dig mere registreringstid. Når energisparetilstand er slået til, kan der ikke anvendes automatisk pause. Derudover kan der ikke anvendes Running Index, med mindre du har en skosensor.

For at opnå den bedste GPS-ydeevne bør du bære M430 på dit håndled med displayet opad. Pga. GPS-antennens placering på M430 anbefales det ikke at bære den med displayet på undersiden af dit håndled. Når du anbringer den på et cykelstyr, skal du sørge for, at displayet vender opad.