Olet täällä: Tärkeitä tietoja > M400:n huoltaminen

M400:n huoltaminen

Muiden elektronisten laitteiden tapaan myös Polar M400 on pidettävä puhtaana ja sitä on käsiteltävä huolellisesti. Seuraavat ohjeet auttavat täyttämään takuun edellytykset, pitämään laitteen huippukunnossa ja välttämään lataus- ja synkronointiongelmia.

M400

USB-kaapeli tulee yhdistää varovasti, jottei laitteen USB-portti vaurioidu.

Pidä laitteen USB-portti puhtaana, jotta lataus ja synkronointi toimivat sujuvasti.

Huomaa, että M400:n uusimmasta versiosta on poistettu USB-portin kuminen kansi. Näin varmistetaan, että USB-portti kuivuu helpommin ja tehokkaammin. Näitä huolto-ohjeita voidaan soveltaa sekä M400:n uuteen versioon, jossa kumista kantta ei ole, että aiempaan, kumisella kannella varustettuun malliin.

Suojaa M400-laitetta hapettumiselta ja muilta suolaveden (esim. hien ja meriveden) ja lian aiheuttamilta vaurioilta pitämällä USB-portti puhtaana. Tällöin myös lataus ja synkronointi toimivat sujuvasti.

Paras tapa pitää USB-portti puhtaana on huuhdella se jokaisen harjoituksen jälkeen seuraavasti:

  1. Nosta USB-portin kuminen kansi auki.

  2. Huuhtele USB-portti haalealla vesijohtovedellä. USB-portti on vedenkestävä, joten voit huuhdella laitteen juoksevan veden alla vaurioittamatta elektronisia osia.

  3. Jätä kansi huuhtelun jälkeen joksikin aikaa auki, jotta USB-portti ehtii kuivua. Älä lataa M400:n akkua, kun USB-portti on märkä tai hikinen.

Kun käytät USB-porttia, tarkista, että tiivistyspinnan alueella ei ole kosteutta, hiuksia, pölyä tai likaa. Poista mahdollinen lika pyyhkimällä kevyesti. Hiukset, pöly ja muu lika voidaan poistaa liittimen kolosta hammastikulla. Älä käytä puhdistamiseen teräviä työkaluja tai välineitä, jotka voivat naarmuttaa laitetta.

Laitteen voi pestä miedolla saippuavesiliuoksella juoksevan veden alla. Älä käytä puhdistamiseen alkoholia tai hankaavia materiaaleja, kuten teräsvillaa tai puhdistuskemikaaleja. Jos et pidä laitetta jatkuvasti ranteessasi, pyyhi laite kuivaksi ennen sen varastointia.

Älä jätä laitetta äärimmäisen kylmään (alle –10 °C) tai kuumaan (yli 50 °C) paikkaan äläkä suoraan auringonpaisteeseen.

Sykesensori

Lähetinyksikkö: Irrota lähetinyksikkö kiinnitysvyöstä jokaisen käyttökerran jälkeen ja kuivaa lähetinyksikkö pehmeällä pyyhkeellä. Puhdista lähetinyksikkö tarvittaessa miedolla saippua-vesiliuoksella. Älä käytä puhdistamiseen alkoholia tai hankaavia materiaaleja (kuten teräsvillaa tai puhdistuskemikaaleja).

Kiinnitysvyö: Huuhtele kiinnitysvyö juoksevan veden alla jokaisen käyttökerran jälkeen ja ripusta se kuivumaan. Puhdista kiinnitysvyö tarvittaessa hellävaraisesti miedolla saippua-vesiliuoksella. Älä käytä kosteuttavia saippuoita, sillä niistä voi jäädä jäämiä kiinnitysvyöhön. Älä liota, silitä, kuivapese, äläkä käytä valkaisuainetta. Älä venytä kiinnitysvyötä tai taivuta sen elektrodipintoja jyrkästi.

Pesuohjeet ovat kiinnitysvyön lapussa.

Säilyttäminen

M400: Säilytä harjoituslaitetta viileässä ja kuivassa paikassa. Älä säilytä sitä kosteassa, hengittämättömässä paikassa (muovikassissa tai urheilukassissa) tai sähköä johtavassa materiaalissa (märkä pyyhe). Älä jätä harjoitustietokonetta pitkäksi aikaa suoraan auringonpaisteeseen esimerkiksi autoon tai pyörän pidikkeeseen. On suositeltavaa pitää harjoitustietokone osittain tai täysin ladattuna. Akun varaus purkautuu hitaasti säilytyksen aikana. Jos aiot säilyttää harjoitustietokonetta käyttämättömänä useiden kuukausien ajan, on suositeltavaa ladata akku muutaman kuukauden välein. Tämä pidentää akun käyttöikää.

Sykesensori: Kuivaa ja säilytä sykesensorin kiinnitysvyö ja lähetinyksikkö erillään. Tämä pidentää pariston käyttöikää. Säilytä sykesensori viileässä ja kuivassa paikassa. Hapettumisen välttämiseksi sykesensoria ei kannata säilyttää märkänä esimerkiksi hengittämättömästä materiaalista valmistetussa urheilukassissa. Älä jätä sykesensoria pitkäksi aikaa suoraan auringonpaisteeseen.

Bluetooth® Smart -juoksusensori

Puhdista juoksusensori miedolla saippua-vesiliuoksella ja huuhtele puhtaalla vedellä. Älä pese juoksusensoria painepesurilla, jotta se pysyy vesitiiviinä. Älä upota juoksusensoria veteen. Älä käytä puhdistamiseen alkoholia tai hankaavia materiaaleja, kuten teräsvillaa tai puhdistuskemikaaleja. Vältä juoksusensoriin kohdistuvia kovia iskuja, sillä ne voivat vaurioittaa sensoriyksikköä.

Huolto

Suosittelemme, että tuotetta huolletaan sen kahden vuoden takuuaikana ainoastaan valtuutetuissa Polar-huoltopisteissä. Takuu ei kata valtuuttamattomasta huollosta johtuvia suoria tai välillisiä vahinkoja. Lisätietoja on kohdassa Rajoitettu kansainvälinen Polar-takuu.

Kaikkien Polar-huoltopisteiden yhteystiedot löydät osoitteesta www.polar.com/fi/tuki ja maakohtaisilta sivustoilta.

Polar-tilin käyttäjätunnuksena on aina oma sähköpostiosoitteesi. Sama käyttäjänimi ja salasana toimivat Polar-tuotteiden rekisteröinnissä, Polar Flow -verkkopalvelussa ja -sovelluksessa, Polar-keskustelupalstalla ja uutiskirjeen rekisteröinnissä.