Olet täällä: Harjoittelu > Harjoituksen aloittaminen

Harjoituksen aloittaminen

Pue sykesensori yllesi ja varmista, että olet yhdistänyt sen M400-laitteeseen.

Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ajannäyttötilassa.
Valitse haluamasi lajiprofiili YLÖS-/ALAS-painikkeilla.

Voit muuttaa lajiprofiilin asetuksia ennen harjoituksen aloittamista (harjoituksen aloitustilassa). Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna. Palaa harjoituksen aloitustilaan painamalla TAKAISIN-painiketta.

Jos olet aktivoinut GPS-toiminnon, M400 alkaa etsiä signaaleja automaattisesti.

Pysy harjoituksen aloitustilassa, kunnes M400 löytää GPS-satelliittisignaalit ja sykesensorisi. Näin varmistat harjoitustietojesi tarkkuuden.

Laite löytää GPS-satelliittisignaalit paremmin ulkotiloissa loitolla korkeista rakennuksista ja puista. GPS toimii parhaiten, kun pidät M400:aa ranteessasi näyttö ylöspäin. Pidä M400 vaakasuorassa asennossa edessäsi irti rintakehästäsi. Pidä käsivartesi paikallaan kohotettuna rintakehän yläpuolelle etsinnän aikana. Pysy paikallasi samassa asennossa, kunnes M400 löytää satelliittisignaalit.

GPS-kuvakkeen vieressä näkyvä prosenttiarvo osoittaa, milloin GPS on valmis. Kun arvo on 100 %, näyttöön tulee OK ja voit aloittaa. Sykkeesi tulee näyttöön, kun M400 on löytänyt sykesensorin signaalin. Kun M400 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

GPS-satelliittien paikannus onnistuu nopeasti avustetun GPS:n (A-GPS:n) avulla. A-GPS-tiedot sisältävä tiedosto päivittyy automaattisesti M400-laitteeseen, kun synkronoit M400:n ja Flow-verkkopalvelun FlowSync-ohjelman avulla. Kun A-GPS-tiedosto on vanhentunut tai et ole vielä synkronoinut M400-laitetta, sijainnin määrittämiseen kuluva aika voi pidentyä. Katso lisätietoja kohdasta Avustettu GPS (A-GPS).

M400:n GPS-antennin sijainnin vuoksi sitä ei kannata pitää ranteessa niin, että näyttö on kämmenen puolella. Jos pidät laitetta polkupyörän ohjaustangossa, varmista, että näyttö on ylöspäin.

Voit muuttaa harjoitusnäkymää tallennuksen aikana YLÖS- ja ALAS-painikkeilla. Jos haluat muuttaa asetuksia lopettamatta harjoituksen tallennusta, avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna. Katso lisätietoja kohdasta Pikavalikko.

Voit keskeyttää harjoituksen painamalla TAKAISIN-painiketta. Tallennus keskeytetty tulee näyttöön, ja M400 siirtyy taukotilaan. Voit jatkaa harjoitusta painamalla ALOITA-painiketta.

Voit lopettaa harjoituksen pitämällä TAKAISIN-painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan harjoituksen tallentamisen aikana tai taukotilassa, kunnes Tallennus lopetettu tulee näyttöön.

Harjoitustavoitteen mukaisen harjoituksen aloittaminen

Voit luoda yksityiskohtaiset harjoitustavoitteet Flow-verkkopalvelussa ja synkronoida ne M400-laitteeseen FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla. Harjoituksen aikana voit helposti seurata ohjeita laitteesta.

Aloita harjoitus, johon kuuluu harjoitustavoite, seuraavasti:

1. Aloita siirtymällä Päiväkirjaan tai Suosikkeihin.

2. Valitse Päiväkirjassa päivä, johon tavoite on määritetty, ja paina ALOITA-painiketta. Valitse sitten tavoite luettelosta ja paina ALOITA-painiketta. Mahdolliset harjoitukseen lisäämäsi muistiinpanot näytetään.

tai

Valitse Suosikeissa tavoite luettelosta ja paina ALOITA-painiketta. Mahdolliset harjoitukseen lisäämäsi muistiinpanot näytetään.

3. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta ja valitse haluamasi lajiprofiili.

4. Kun M400 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Lisätietoja harjoitustavoitteista on kohdassa Harjoitustavoitteet.

Harjoituksen aloittaminen intervalliajastinta käyttäen

Voit määrittää intervalliharjoitusta varten yhden toistuvan tai kaksi vuorottelevaa aikaan ja/tai matkaan perustuvaa ajastinta.

1. Aloita siirtymällä kohtaan Ajastimet > Intervalliajastin. Luo uudet ajastimet valitsemalla Aseta ajastimet.
  2. Valitse Aikaan perustuva tai Matkaan perustuva:
    • Aikaan perustuva: Määritä ajastimeen minuutit ja sekunnit ja paina ALOITA-painiketta.
    • Matkaan perustuva: Määritä ajastimeen matka ja paina ALOITA-painiketta.
  3. Aseta toinen ajastin? tulee näyttöön. Jos haluat asettaa toisen ajastimen, valitse Kyllä ja toista vaihe 2.
  4. Kun olet valmis, valitse Aloita X,XX km / XX:XX ja siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta. Valitse sitten haluamasi lajiprofiili.
  5. Kun M400 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Voit käynnistää intervalliajastimen myös harjoituksen aikana, esimerkiksi alkulämmittelyn jälkeen. Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna ja valitse Intervalliajastin.

Harjoituksen aloittaminen lopetusajan arviointia käyttäen

Määritä harjoituksen aikana kulkemasi matka, niin M400 arvioi saapumisaikasi nopeutesi perusteella.

1. Aloita siirtymällä kohtaan Ajastimet > Lopetusajan arviointi.
  2. Määritä tavoitematka siirtymällä kohtaan Aseta matka ja valitse 5,00 km, 10,00 km, Puolimaraton, Maraton tai Aseta muu matka. Paina ALOITA-painiketta. Jos valitset Aseta muu matka, aseta matka ja paina ALOITA-painiketta. Arvioidaan lopetusaika XX,XX km matkalle tulee näyttöön.
  3. Valitse Aloita X,XX km ja siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla ALOITA-painiketta. Valitse sitten haluamasi lajiprofiili.
  4. Kun M400 on löytänyt kaikki signaalit, paina ALOITA-painiketta. Tallennus aloitettu tulee näyttöön, ja voit aloittaa harjoituksesi.

Voit käynnistää lopetusajan arvioinnin myös harjoituksen aikana, esimerkiksi alkulämmittelyn jälkeen. Avaa Pikavalikko pitämällä VALO-painiketta painettuna ja valitse Lopetusajan arviointi.