Olet täällä: Ominaisuudet > Aktiivisuuden seuranta 24/7

Aktiivisuuden seuranta 24/7

M400 seuraa aktiivisuuttasi sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeitä. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja säännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet arkielämässäsi, kun et harjoittele.

Aktiivisuustavoite

M400 antaa joka päivä aktiivisuustavoitteen ja ohjeita sen saavuttamiseen. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihisi ja aktiivisuusasetukseesi, jonka voit tarkistaa Flow-verkkopalvelussa päivittäisen aktiivisuustavoitteen asetuksista. Kirjaudu Flow-verkkopalveluun, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nimeäsi/profiilikuvaasi ja siirry Asetukset-kohdassa olevalle Päivittäinen aktiivisuustavoite -välilehdelle.

Päivittäisen aktiivisuustavoitteen asetusten avulla voit valita kolmesta aktiivisuustasosta sen, joka parhaiten kuvaa tyypillistä päivääsi ja aktiivisuuttasi (katso seuraavan kuvan kohta 1). Valinta-alueen (katso seuraavan kuvan kohta 2) alapuolelta näet, kuinka aktiivinen sinun on oltava saavuttaaksesi päivittäisen tavoitteesi valitulla tasolla. Jos teet esimerkiksi toimistotyötä ja vietät suurimman osan päivästä istuallasi, sinulta odotetaan noin neljää tuntia matalan tehon aktiivisuutta tavallisen päivän kuluessa. Tavoitteet ovat korkeammat niille, jotka seisovat ja kävelevät paljon työpäivänsä aikana.

Aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen tarvittava aktiivisuusaika riippuu valitusta tasosta ja aktiivisuuden intensiteetistä. Voit saavuttaa tavoitteesi nopeammin tehokkaamman aktiivisuuden avulla tai pitää yllä hieman rauhallisempaa tahtia pidempään päivän mittaan. Myös ikä ja sukupuoli vaikuttavat aktiivisuustavoitteen saavuttamisen edellyttämään intensiteettiin. Mitä nuorempi olet, sitä intensiivisempää aktiivisuutesi on oltava.

Aktiivisuustiedot

M400:n aktiivisuuspalkki täyttyy asteittain ja osoittaa päivittäisen tavoitteesi täyttymisen. Kun palkki on täynnä, olet saavuttanut tavoitteesi. Aktiivisuuspalkki näkyy Aktiivisuus tänään -kohdassa ja ajannäyttötilassa (vaihda kellotaulua pitämällä YLÖS-painiketta painettuna).

Aktiivisuus tänään -kohdassa näet, kuinka aktiivinen olet ollut, ja saat ohjeita tavoitteesi saavuttamiseen.

• Aktiivisuus
    • Aktiivinen aika: Aktiivinen aika kertoo terveyttäsi edistävien kehon liikkeiden kumulatiivisen ajan.
    • Kalorit: Näyttää harjoituksen, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elämän ylläpitämisen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) seurauksena kuluttamasi kalorit.
    • Askeleet: Ottamiesi askeleiden määrä. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, ja ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.
  • Jäljellä: M400 ilmoittaa vaihtoehtoisia tapoja päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen. Se kertoo aktiivisuuden tarvittavan määrän alhaisella, keskimääräisellä ja korkealla intensiteetillä. Tavoitteita on yksi, mutta sen voi saavuttaa monella eri tavalla. Päivittäinen aktiivisuustavoite voidaan saavuttaa alhaisen, keskitason tai korkean intensiteetin aktiivisuudella. M400:ssa "jalkeilla" tarkoittaa matalaa, "kävely" tarkoittaa keskitason ja "hölkkä" korkeaa intensiteettiä. Polar Flow -verkkopalvelussa ja -mobiilisovelluksessa on lisää esimerkkejä matalan, keskitasoisen ja korkean intensiteetin aktiviteeteista, joista voit valita parhaan tavan tavoitteen saavuttamiseen.

Aktiivisuusmuistutus

On yleisesti tiedossa, että fyysisellä aktiivisuudella on suuri merkitys terveyden ylläpidossa. Lisäksi on tärkeää välttää pitkäaikaista istumista. Pitkäaikainen istuminen on terveydelle haitallista myös niin päivinä, kun harjoittelet ja saavutat päivittäisen aktiivisuutavoitteesi. M400 huomaa, jos olet päivän aikana liian kauan paikallasi, ja auttaa näin sinua nousemaan välillä ylös ja välttämään istumisen aiheuttamia terveyshaittoja.

Jos olet istunut paikallasi lähes tunnin ajan, Aika lähteä liikkeelle -aktiivisuusmuistutus tulee näyttöön. Nouse ylös ja liiku haluamallasi tavalla. Käy lyhyellä kävelyllä, venyttele tai liiku muuten hetki. Viesti poistuu, kun lähdet liikkeelle tai painat mitä tahansa painiketta. Jos et lähde liikkeelle viiden minuutin kuluessa, saat passiivisuusleiman. Se näkyy Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa synkronoinnin jälkeen.

Voit ottaa muistutuksen käyttöön tai pois käytöstä kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Aktiivisuusmuistutus.

Flow-sovellus antaa saman ilmoituksen, jos se on Bluetooth-yhteydessä M400-laitteeseen.

Polar Flow -sovellus ja Polar Flow -verkkopalvelu näyttävät, kuinka monta passiivisuusleimaa olet saanut. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

Unta koskevat tiedot Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa

Jos käytät M400-laitetta yöllä, se seuraa nukkumiseen käyttämääsi aikaa ja unesi laatua (levollista ja levotonta). Unitilaa ei tarvitse ottaa käyttöön, vaan laite havaitsee automaattisesti ranteesi liikkeiden perusteella, että nukut. Nukkumiseen käyttämäsi aika ja unen laatu (levollinen ja levoton) näytetään Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa, kun M400 on synkronoitu.

Uniaika on pisin yhtenäinen lepoaika 24 tunnin jaksolta, joka alkaa klo 18:00 ja päättyy seuraavana päivänä klo 18:00. Alle tunnin mittaiset katkokset unessa eivät keskeytä unen seurantaa. Niitä ei kuitenkaan lasketa mukaan nukkumiseen käyttämääsi aikaan. Yli yhden tunnin mittaiset tauot keskeyttävät nukutun ajan seurannan.

Jaksot, joiden aikana nukut rauhallisesti ja liikkumatta juuri lainkaan, lasketaan levolliseksi uneksi. Jaksot, joiden aikana liikut ja vaihtelet asentoasi, lasketaan levottomaksi uneksi. Kaikkia liikkumatta vietettyjä jaksoja ei lasketa yhteen, vaan algoritmi painottaa pitkiä liikkumatta vietettyjä jaksoja enemmän kuin lyhyitä. Levollisen unen prosenttiosuus vertaa levollisesti nukkumaasi aikaa kokonaisuniaikaan. Levollinen uni on yksilöllistä, ja sen tulkinnassa on huomioitava kokonaisuniaika.

Levollisen ja levottoman unen määrän perusteella tiedät, kuinka hyvin olet nukkunut, ja näet, vaikuttavatko päivittäisten rutiinien muutokset siihen. Nämä tiedot voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin ja olemaan levänneempi päivällä.

Aktiivisuustiedot Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa

Polar Flow -mobiilisovelluksen avulla voit seurata ja analysoida aktiivisuustietojasi lennossa ja synkronoida tietosi langattomasti M400:sta Polar Flow -palveluun. Saat tarkimmat tiedot aktiivisuudestasi Flow-verkkopalvelusta.