Olet täällä: Ominaisuudet > Polar M400 käyttöohje | Avustettu-GPS (A-GPS)

Avustettu GPS (A-GPS)

M400:ssa on sisäänrakennettu GPS-ominaisuus, joka mittaa nopeutta ja matkaa tarkasti ulkolajeissa. Lisäksi se tallentaa reittisi, jonka näet harjoituksen jälkeen Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa.

M400 käyttää AssistNow® Offline -palvelua satelliittien nopeaan etsintään. AssistNow Offline -palvelun toimittamat A-GPS-tiedot kertovat M400:lle GPS-satelliittien ennustetut sijainnit. Näin M400 tietää, mistä etsiä satelliitteja, joten se löytää niiden signaalit muutamassa sekunnissa myös signaalin kannalta hankalissa olosuhteissa.

A-GPS-tiedot päivittyvät kerran päivissä.Viimeisin A-GPS-datatiedosto päivittyy automaattisesti M400-laitteeseesi kun synkronoit M400:n Flow-verkkopalveluun FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla.

A-GPS:n voimassaolo

A-GPS-tiedosto on voimassa enintään 14 päivää. Paikannuksen tarkkuus on melko hyvä ensimmäisten kolmen päivän aikana, ja se heikkenee progressiivisesti 10.–14. päivän aikana. Säännöllinen päivittäminen auttaa varmistamaan hyvän paikannustarkkuuden.

Voit tarkistaa A-GPS-tiedoston voimassaolon M400-laitteestasi. Siirry M400:ssa kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Tietoja tuotteesta > A-GPS päättyy. Jos datatiedosto on vanhentunut, päivitä A-GPS-tiedot synkronoimalla M400-laitteesi Flow-verkkopalveluun FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla.

Kun A-GPS-tiedosto on vanhentunut, sijainnin määrittämiseen kuluva aika voi pidentyä.

GPS-toiminnot

M400:ssa on seuraavat GPS-ominaisuudet:

• Korkeus, nousu ja lasku: reaaliaikainen korkeudenmittaus sekä nousu ja lasku metreinä tai jalkoina.
  • Matka: tarkat matkatiedot harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Nopeus/vauhti: tarkat nopeus-/vauhtitiedot harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Running Index: M400:n Running Index -arvo perustuu juoksulenkin aikana mitattuun sykkeeseen ja nopeuteen. Se antaa tietoa sekä aerobisesta kunnostasi että juoksutapasi tehokkuudesta.
  • Takaisin alkuun: Ohjaa sinut takaisin aloituspisteeseesi lyhintä mahdollista reittiä ja näyttää etäisyytesi aloituspisteestä. Nyt voit tutustua uusiin reitteihin turvallisesti, sillä saat aloituspisteesi suunnan selville yhden painikkeen painalluksella.

GPS toimii parhaiten, kun pidät M400:aa ranteessasi näyttö ylöspäin. M400:n GPS-antennin sijainnin vuoksi sitä ei kannata pitää ranteessa niin, että näyttö on kämmenen puolella. Jos pidät laitetta polkupyörän ohjaustangossa, varmista, että näyttö on ylöspäin.