Ön itt van: Edzés > Edzés csuklópántos pulzusmérővel

Edzés csuklópántos pulzusmérővel

Pulzusmérős edzés

Bár számos szubjektív érzés alapján értékelheti, hogyan reagál a teste az edzésre (érezhető erőkifejtés, légzés ritmusa, fizikai érzetek), egyik sem olyan megbízható, mint a pulzusmérés. Ez objektív, valamint külső és belső tényezők is hatással vannak rá — amit azt jelenti, hogy megbízható méréseket fog biztosítani a fizikai állapotáról.

Pulzusmérés az M200 készülékkel

Az Ön Polar M200 készüléke beépített pulzusmérővel rendelkezik, amely a csuklón keresztül méri a pulzusát. A pulzuszónákat közvetlenül a készüléken követheti, miközben útmutatást kap a Flow alkalmazásban vagy web szolgáltatásban megtervezett edzések teljesítéséhez.

A pulzus pontos mérése érdekében az M200 készüléknek szorosan kell illeszkednie a csuklóra, közvetlenül a csont mögött (lásd a jobb oldali képet). A készülék hátoldalán található érzékelőnek folyamatosan érintkeznie kell a bőrrel, azonban a csuklópántot nem szabad túl szorosra húzni, hogy ne akadályozza a vérkeringést.

Ha a csuklója bőrén tetoválások vannak, ne helyezze az érzékelőt közvetlenül rájuk, mivel ez akadályozhatja a pontos mérést.

Javasoljuk, ha a keze és bőre könnyen kihűlnek, tartsa őket melegen. Az edzés megkezdése előtt serkentse a vérkeringést!

Olyan sportoknál, ahol nagyobb kihívást jelent az érzékelőt egyhelyben tartani a csuklón, vagy ahol nyomás vagy mozgás keletkezik az érzékelő körül található izmokban vagy ínakban, javasoljuk a Polar Bluetooth Smart pulzusmérő mellkaspánttal történő használatát a pontosabb mérési adatok érdekében.

Ha úszás közben használja az M200 készüléket, a Polar alkalmazás a csuklómozdulatok alapján képes adatokat gyűjteni az aktivitási szintjéről. Tesztjeink alapján azonban a csuklópántos pulzusmérés nem működik hatékonyan a vízben, ezért úszás közben nem javasoljuk a csuklópántos pulzusmérő használatát.