Ön itt van: Jellemzők > 24/7 Aktivitás-követés

24/7 Aktivitás-követés

Az M200 egy belső 3D-s gyorsulásmérővel követi, hogy mennyire aktív Ön, ami rögzíti a csuklója mozdulatait. Elemzi mozdulatainak gyakoriságát, intenzitását és szabályosságát a fizikai információival együtt, lehetővé téve ezzel, hogy az edzésekkel együtt lássa, mennyire volt aktív az edzésen kívüli órákban. Ahhoz, hogy a lehető legpontosabb aktivitás-követési eredményt érje le, viselje az M200 készüléket a nem domináns kezén.

Aktivitási cél

Személyes aktivitási céljait az M200 készülék beállításánál adhatja meg. Az M200 készülék minden nap segít elérni a kitűzött célokat. A cél szintjét az M200 készüléken, valamint a Polar Flow alkalmazásban vagy webes szolgáltatásban tekintheti meg. Az aktivitási cél a személyes adatain és aktivitási szintjén alapszik, melyeket a Polar Flow alkalmazásban, illetve a Polar Flow webes szolgáltatás beállításaiban talál.

Ha módosítani kívánja a célt, nyissa meg a Flow alkalmazást, koppintson a nevére/profilképére a menüben, majd pöccintsen lefelé a Napi aktivitási cél megtekintéséhez. Keresse fel a flow.polar.com oldalt, és jelentkezzen be Polar fiókjába. Kattintson a nevére, majd a > Settings (Beállítások) > Daily Activity Goal (Napi aktivitási cél) menüt. Válassza ki a három aktivitási szint közül az átlagos napjának leginkább megfelelőt. A választási felület alatt láthatja, mennyire kell aktívnak lennie a napi aktivitási cél teljesítéséhez az adott szinten. Ha például Ön irodai dolgozó, és a napja nagy részét ülve tölti körülbelül négy órás alacsony intenzitású tevékenység várható el egy átlagos napon. A munka közben sokat álló és mozgó emberek számára az elvárások is magasabbak.

Tevékenységi adatok

Az idő nézetben a kijelző körül látható pöttyök és számok azt jelzik, hogy mennyit teljesített a napi célból. Amikor a kijelző körül látható szaggatott kör megtelt, elérte a napi célt, melyet a készülék rezgéssel, illetve Activity goal reached (aktivitási cél teljesítve) üzenettel jelez.

Aktivitását a készülék Activity (aktivitás) menüjében is követheti. Itt láthatja, milyen aktív volt a napja eddig, és útmutatást kaphat arra, hogy miként érheti el célját.

  • To go (indulás): Az M200 opciókat kínál a napi aktivitási cél eléréséhez. Megmondja, hogy még mennyi ideig kell aktívnak maradnia ha az alacsony, a közepes, vagy a magas intenzitású aktivitást választja. Egy célja van, de azt számos úton elérheti. A napi aktivitási cél elérhető alacsony, közepes, vagy magas intenzitással is. Az M200-ban, az ‘up’ alacsony intenzitást jelent, a ‘walking’ közepes intenzitást jelent, és a ‘jogging’ pedig magasat. A Flow webes szolgáltatásában és mobil alkalmazásban még több példát találhat az alacsony, közepes és magas intenzitású aktivitásokra, és kiválaszthatja a legjobb módszert célja eléréséhez.
  • Steps (lépések): Az eddig megtett lépések számát mutatja. A testmozgások mennyisége s típusa rögzítésre kerül, és átváltódik egy becsült lépésszámmá.
  • Inactivity stamps (inaktivitási pecsétek): Ha a nap folyamán inaktivitási pecséteket kap, azok itt jelennek meg.

Inaktivitási figyelmeztetés

Közismert tény, hogy a fizikai aktivitás jelentős tényezője az egészséges életnek. A fizikai aktivitáshoz az is fontos, hogy kerülje a hosszas ülést. Ha túl hosszú ideig ül egyhuzamban, az rontja az egészségét azokon a napokon is, amikor edz és eleget mozog. Az M200 érzékeli, ha túl sokáig marad tétlen a napja folyamán, és ezzel segít megszakítani a hosszú ideje tartó ülést, elkerülve annak káros hatásait.

Ha már 55 perce ül, inaktivitási riasztás kap: A készüléken rezgés kíséretében az It’s time to move (Ideje mozogni!) üzenet jelenik meg. Álljon fel, és találja ki magának, hogy hogyan legyen aktív. Tegyen egy rövid sétát, nyújtózzon, vagy végezzen egyéb könnyű aktivitást. Az üzenet eltűnik, amint mozogni kezd, vagy megnyomja az egyik gombot. Ha öt percen belül nem kezd el mozogni, inaktivitási pecsétet kap, melyet az M200 Aktivitás menüjében, illetve szinkronizálás után a Flow alkalmazásban és Flow webes szolgáltatásban láthat.

Az M200 készülék Aktivitás menüjében megtekintheti az aznapi inaktivitási pecséteket. A Flow alkalmazásban és a Flow webes szolgáltatásban az összes inaktivitási pecsétet láthatja. Így ellenőrizheti napi rutinját, és változtathat azon az aktívabb élet érdekében.

Alvási információk a Flow webes szolgáltatáson és a Flow alkalmazásban

Ha az M200-at éjszaka is viseli, az nyomon követi az Ön alvásidejét és az alvás minőségét (pihentető / nem pihentető). Ehhez nem szükséges bekapcsolnia az alvás módot; a készülék csuklómozdulatai alapján automatikusan érzékeli, hogy alszik. Az M200 szinkronizálása után az alvásidő és alvásminőség (pihentető / nem pihentető) megjelennek a Flow webes szolgáltatáson és a Flow alkalmazásban.

Az egyik nap 18:00-tól a következő nap 18:00-ig terjedő 24 órában az alvás a leghosszabb folyamatos pihenőidő. Alvásának egy óránál rövidebb megszakítása nem állítja le az alváskövetést, viszont ez is beleszámít az alvásidőbe. Az 1 óránál hosszabb megszakítások leállítják az alvásidő követését

A békés, túlzott mozgástól mentes alvási szakaszok nyugodt alvásként számítanak. Az olyan időszakok, amelyek közben sokat mozog és változtatja testhelyzetét, nyugtalan alvásnak számítanak. Ahelyett, hogy egyszerűen összeadná a mozdulatlan időszakokat, az algoritmus nagyobb súlyt ad a hosszú mozdulatlan időszakoknak a rövidebb mozdulatlanokénál. A pihentető alvás százalékos aránya összeveti a pihentető alvás idejét a teljes alvásidővel. A pihentető alvás erősen egyéni élmény, és az alvásidővel együtt értelmezendő.

Azáltal, hogy látja a pihentető és nem pihentető alvás mennyiségét, betekintést nyer alvási szokásaiba, és abba, hogyan befolyásolják azokat életmódbeli változásai. Ez segíthet Önnek alvásélménye javításában, hogy kipihentebbnek érezhesse magát a nap folyamán.

Aktivitási adatok a Flow app-ban és a Flow Web Service-ben

A Flow alkalmazással követheti és elemezheti aktivitási adatait menet közben és szinkronizálhatja adatait vezeték nélkül az M200-ról a Flow webes szolgáltatásba. A Flow webes szolgáltatás adja a legrészletesebb betekintést az aktivitási- és alvásinformációiba. Az aktivitási jelentések segítségével (a PROGRESS (előrehaladás) fülön) nyomon követheti napi aktivitási trendjeit. Megtekintheti a napi, heti, vagy havi jelentéseket.

A „Night sleep” (éjszakai alvás) jelentésben heti alvásmintáit is nyomon követheti. Ez a jelentés megmutatja, hány órát aludt, illetve hogy ennek az időnek mekkora része volt pihentető, illetve nem pihentető alvás. Az aktivitási jelentésben ezen kívül láthatja a napi aktivitási szint, megtett lépések, elégetett kalóriák, és alvás szempontjából legjobb napjait a kiválasztott időszakban.