Ön itt van: Fontos információk > Az M200 készülék gondozása

Az M200 készülék gondozása

Akárcsak bármely elektronikus eszközt, a Polar M200-at is tisztán, valamint gondosan karban kell tartani. Az alábbi jabaslatok segítenek a garanciában meghatározott kötelezettségek elvégzésében, és abban, hogy a terméket sok évig elégedetten használhassa.

Ne töltse a készüléket, ha az USB csatlakozót nedvesség érte. Hagyja kiszáradni az USB csatlakozót, vagy egy puha törölközővel törölje szárazra. Ezzel biztosítja az egyenletes töltést és szinkronizálást.

Az edző eszközt tartsa tisztán.

  • Javasoljuk, hogy minden edzés program után szappannal, folyóvíz alatt mossa le a készüléket, illetve a csuklópántot. Húzza le a készüléket a csuklópántról, és külön tisztítsa le őket. Ha szükséges, egy puha törölközővel törölje szárazra.

Fontos, hogy lemossuk a készüléket illetve a csuklószorítót abban az esetben is ha medencében használtuk, mivel a medence fertőtlenítésre használt klót kárt tehet a készülékben, ha sokáig rajta marad.

  • Ha nem használja éjjel-nappal a készüléket, a tárolás előtt törölje le róla a rárakódott párát. Ne tárolja levegőtlen, illetve nedves helyen. Pl. műanyag zsák, nedves sporttáska.
  • Ha szükséges, egy puha törölközővel törölje szárazra. A por és szennyeződések letörléséhez az eszközről használjon nedves papírtörölközőt. A vízállóság megőrzése érdekében a készüléket erős vízsugár alatt ne mossa. Sose használjon alkoholt, vagy bármilyen nemű csiszoló anyagot, mint pl. fém, gyapjú vagy tisztitó vegyszerek, az eszköz tisztítására.
  • Amikor csatlakoztatja az M200-at a számítógépéhez vagy a töltőhöz, ellenőrizze, hogy ne legyen nedvesség, haj, por vagy piszok az M200 USB csatlakozóján. Finoman törölje le a szennyeződéseket vagy nedvességet. A karcmentesség megőrzése érdekében ne használjon éles eszközöket a tisztításhoz.

A készülék üzemi hőmérséklete 0 °C — +50 °C / +32 °F — +122 °F. Az edzőkészüléket hidegebb időben is viselheti a karján, mivel a bőre megfelelő működési hőmérsékletet biztosít. Ha azonban a készüléket a biciklikormányra szerelte fel, gondosan tartsa be a fenti üzemi hőmérsékleteket.

Tárolás

Az edző eszközt tárolja hűvös és száraz helyen. Ne tárolja őket nedves környezetben, nem szellőző anyagban (műanyagtasak, vagy sporttáska), vagy vezetőképes anyag mellett (pl.: nedves törülköző). Ne tegye ki huzamosabb ideig közvetlen napfénynek az edző eszközt, vagyis ne hagyja azt például az autóban vagy a kerékpárra felszerelve.

Javasolt az edző eszközt részben vagy teljesen feltöltött állapotban tárolni. Az akkumulátor tárolás során folyamatosan merül. Ha több hónapig nem használja az edző eszközt, javasolt azt néhány hónap elteltével újra feltölteni. Ez megnövelheti az elem élettartamát.

Szervizelés

Javasoljuk, hogy a kétéves garancia ideje alatt csak hivatalos Polar szervizközpontban javítassa a készüléket. A Polar Electro által nem engedélyezett javítás által okozott kár, vagy következményes kár esetén a garancia nem érvényesíthető. További információért, lásd a Korlátozott nemzetközi Polar garancia c. részt.

Elérhetőségeinkről és a Polar szervizközpontok címeiről a support.polar.com webhelyen és az egyes országok weboldalain tájékozódhat.