Ön itt van: Jellemzők > Smart Coaching funkciók > Futó program

Futó program

A Polar Running egy személyre szabott program az Ön fitnesz szintjén alapszik, és úgy alakítottuk ki, hogy megfelelően tudjon edzeni vele, és hogy ne vigye azt túlzásba. A program intelligensen alkalmazkodik fejlődéséhez, és segít eldönteni, mikor érdemes kissé visszavennie a tempóból, vagy intenzívebben edzeni. Minden program Önhöz igazodik, figyelembe veszi az Ön személyes tulajdonságait, edzési hátterét és felkészülési idejét is. A program ingyenesen letölthető a Polar Flow webes szolgáltatás oldaláról a flow.polar.com oldalon.

A programok 5 és 10 km-hez, félmaratonhoz és maratonhoz érhetők el. Minden program három szakaszból áll: Alapozás, felfutás, és levezetés. Ezeket a fázisokat úgy terveztük meg, hogy fokozatosan fejlesszék teljesítményét, és a verseny napján készen álljon a kihívásra. A futóedzések öt típusra oszthatók: könnyű kocogás, közepes futás, hosszú futás, tempós futás, és szakaszos futás. Minden edzés bemelegítésből, munkából, és levezetésből áll az optimális eredmények elérése érdekében. Emellett választhat az erőnléti, alap, és mozgékonysági edzéskategóriák közül a gyorsabb fejlődés érdekében. Minden edzési hét két vagy öt futóedzésből áll, az edzések teljes időtartama pedig az erőnléti szintjétől függően egytől hét óráig terjed. A program minimális időtartama 9 hét, maximális időtartama pedig 20 hónap.

Tudjon meg többet a Polar futóprogramról a részletes útmutatóban. Vagy olvassa el a bevezetést a futóprogram használatába.

Polar futóprogram létrehozása

 1. Jelentkezzen be a Flow webes szolgáltatásba a flow.polar.com oldalon.
 2. Válassza ki a Programs (programok) lehetőséget a fülön.
 3. Válassza ki a kívánt eseményt, nevezze el azt, állítsa be a dátumot, illetve a kezdési időt.
 4. Töltse ki az erőnléti szintről szóró kérdéseket.*
 5. Döntse el, szeretne-e kiegészítő feladatokat adni a programhoz.
 6. Olvassa el és töltse ki a felkészültségről szóló kérdőívet.
 7. Ellenőrizze a program beállításait, és szükség esetén módosítsa azokat.
 8. Amikor elkészült, válassza ki a Start program (program indítása) lehetőséget.

*Ha már legalább négy hétnyi edzési adat áll rendelkezésre, a készülék automatikusan kitölti ezeket.

Futási cél elindítása

A jelenlegi futási célja az M200 készülék Training (edzés) menüjének tetején jelenik meg.

 1. Nyomja meg és tartsa nyomva a JOBB gombot a futási cél kiválasztásához. Ha az adott napra több fázisú edzési cél van beállítva, a JOBB gomb segítségével böngészhet a tervezett futóedzés fázisai között.
 2. Nyomja meg és tartsa lenyomva a JOBB gombot a sport profilok listájának megnyitásához.
 3. A JOBB gomb segítségével áttekintheti a sport profilokat.
 4. Menjen a szabadba, magas épületektől és fáktól távol. Tartsa M200 készülékét mozdulatlanul, a kijelzővel felfelé, hogy felfogja a GPS műhold jeleit. Amint jelet talált, a GPS ikon nem villog tovább, és világítva marad.
 5. Amikor megjelennek a pulzusadatok, az M200 megtalálta a szívritmus-érzékelőt.

 6. Nyomja meg és tartsa nyomva a JOBB gombot a kívánt sport profil kiválasztásához és a futóedzés rögzítésének megkezdéséhez.

Kövesse nyomon a fejlődését

Szinkronizálja edzési eredményeit a készülékről a Flow webes szolgáltatással USB kábelen vagy a Flow alkalmazáson keresztül. Kövesse nyomon a fejlődését a Programs (Programok) fülön. Itt láthatja a jelenlegi program áttekintését, illetve itt követheti nyomon az előrehaladását.

Heti díjak

Ha a Polar futóprogram segítségével készül egy sporteseményre, az M200 készülék megjutalmazza az edzési terv betartásáért.

Az M200 miden héten jutalom csillagokat küld, attól függően, mennyire pontosan tartotta magát az edzési tervhez. A Polar fiók Általános beállítások menüpontjában beállított kezdő naptól függően a hét első napján, azaz hétfőn, szombaton, vagy vasárnap kapja meg a jutalom csillagokat.

A csillagok száma attól függ, mennyire teljesítette jól a kitűzött célokat. A készülék összehasonlítja az egyes pulzuszónákban töltött időt az edzési cél tervezett idejével az adott zónákban. Az alábbi táblázat leírja, hány csillagot kaphat az egyes célok teljesítéséért, illetve miért nem kapott csillagokat egy adott héten.

 • 1 csillag: Átlagosan minden pulzuszóna kitűzött céljainak 75%-át teljesítette.
 • 2 csillag: Átlagosan minden pulzuszóna kitűzött céljainak 90%-át teljesítette.
 • 3 csillag: Átlagosan minden pulzuszóna kitűzött céljainak 100%-át teljesítette.
 • Ha nem kap csillagot: Túl sokat (több, mint 200%) edzett a közepes nehézségű zónákban (1-3).
 • Ha nem kap csillagot: Túl sokat (több, mint 150%) edzett az intenzív zónákban (4 és 5).

Ne felejtse el a kitűzött edzési célokkal együtt elindítani az edzést, hogy a készülék össze tudja hasonlítani eredményeit a célokkal.