Nalazite se ovdje: Važne informacije > Briga o uređaju V650

Briga za uređaj V650

Poput drugih elektroničkih uređaja, Polar V650 treba pažljivo koristiti. Prijedlozi u nastavku pomoći će da ispunite jamstvene obveze i uživate u ovom proizvodu dugi niz godina.

Polar V650

Održavajte vaš uređaj za vježbanje čistim. Prljavštinu s uređaja za vježbanje odstranite vlažnim papirnatim ručnikom. Da zadržite vodonepropusnost ne perite uređaj za vježbanje uređajem za čišćenje stlačenom vodom. Ne uranjajte uređaj za vježbanje u vodu. Nikada ne koristite alkohol ili drugi abrazivni materijal poput čelične vune ili kemijskih sredstava za čišćenje.

USB kabel mora se priključivati pažljivo da ne bi došlo do oštećenja USB priključka na uređaju.

Nakon svakog korištenja USB priključka uređaja za vježbanje, vizualno pregledajte da nema kose, prašine i ostale prljavštine na brtvenoj površini poklopca/stražnjeg kućišta. Nježno obrišite prljavštinu. Ne koristite oštar alat ili opremu za čišćenje koji mogu prouzročiti ogrebotine na plastičnim dijelovima.

Nije prikladno za kupanje ili plivanje. Zaštita od prskanja vode i kapljica kiše. Ne uranjajte uređaj za vježbanje u vodu. Uporaba uređaja za vježbanje po jakoj kiši također može dovesti do ometanja GPS prijema.

Senzor brzine otkucaja srca

Priključak: Odvojite konektor sa vrpce nakon svake uporabe i osušite konektor mekanim ručnikom. Očistite konektor u otopini blagog sapuna i vode. Nikada ne koristite alkohol ili drugi abrazivni materijal (čelična vuna ili kemijska sredstva za čišćenje).

Remen: Isperite remen pod mlazom tekuće vode nakon svake uporabe i ostavite ga da se osuši. Nježno očistite remen u otopini blagog sapuna i vode. Ne koristite hidratantne sapune jer oni mogu ostaviti ostatke na remenu. Nemojte namakati, glačati, kemijski čistiti ili izbjeljivati remen. Nemojte razvlačiti remen ili oštro savijati područje elektroda.

Pogledajte upute za pranje na naljepnici remena.

Senzor brzine Bluetooth® Smart i senzor kadence Bluetooth® Smart

Očistite senzore u otopini vode i blagog sapuna i isperite ih čistom vodom. Da zadržite vodonepropusnost ne perite senzore uređajem za pranje vodom pod tlakom. Senzor brzine i senzor kadence nemojte uranjati u vodu. Nikada ne koristite alkohol ili drugi abrazivni materijal poput čelične vune ili kemijskih sredstava za čišćenje. Izbjegavajte jake udarce u senzore, jer oni mogu oštetiti jedinice senzora.

Čuvanje

Uređaj za vježbanje i senzore čuvajte na hladnom i suhom mjestu. Ne držite ih u vlažnom okruženju, neprozračnom materijalu (plastičnoj vreći ili sportskoj torbi) niti s vodljivim materijalom (mokar ručnik). Ne izlažite uređaj za vježbanje izravnoj sunčevoj svjetlosti duže razdoblje npr. ne ostavljajte ga u automobilu ili na biciklu.

Preporučujemo da V650 pohranite u napunjenom stanju. Baterija se polako troši kada je pohranjena. Planirate li pohraniti V650 na nekoliko mjeseci, preporučamo vam da ga nadopunite nakon nekoliko mjeseci. Tako ćete produžiti radni vijek baterije.

Osušite i pohranite remen i konektor zasebno kako biste maksimalno povećali radni vijek baterije senzora brzine otkucaja srca. Držite senzor brzine otkucaja srca na mirnom i suhom mjestu. Za sprječavanje brze oksidacije ne pohranjujte mokar senzor brzine otkucaja srca u neprozračnom materijalu kao što je sportska torba. Ne izlažite senzor brzine otkucaja srca izravnoj sunčevoj svjetlosti duže razdoblje.

Servis

Tijekom prve dvije godine jamstvenog razdoblja, preporučamo da servis obavite u ovlaštenom Polar servisnom centru. Jamstvo ne obuhvaća štetu ili posljedičnu štetu prouzročenu u servisu koji nije ovlašten od tvrtke Polar Electro. Dodatne informacije pronaći ćete u Ograničeno međunarodno jamstvo Polar.

Za kontakt informacije i sve adrese servisnih centara Polar, posjetite www.polar.com/support i internetsku stranicu za vašu zemlju.

 Korisničko ime za vaš Polar račun uvijek je vaša adresa e-pošte. Isto korisničko ime i lozinka vrijede za registraciju Polar proizvoda, polarpersonaltrainer.com, Polar diskusijski forum i prijavu na bilten.