Vi ste tukaj: Lastnosti > Strava Live Segments®

Strava Live Segments®

Segmenti Strava Live Segments so predhodno opredeljeni odseki ceste ali poti, na katerih se lahko športniki pomerijo v kolesarstvu ali teku. Segmenti so opredeljeni na spletnem mestu Strava.com in jih lahko ustvarijo vsi uporabniki Strava. Segmente lahko uporabite za primerjavo lastnih časov ali za primerjavo s časi drugih uporabnikov Strava, ki so prav tako opravili določen segment. Za vsak segment je na voljo javno dostopna lestvica najboljših s kraljem/kraljico gore (KOM/QOM), ki je dosegel(-la) najboljši čas v določenem segmentu.

Če imate račun Strava Premium, lahko na napravi Polar V650 uporabite funkcijo Strava Live Segments®. Vsi kupci naprave V650 lahko izkoristijo brezplačno 60-dnevno članstvo Strava Premium. Upoštevajte, da ta ponudba velja izključno za nove člane Strava Premium. Kupec po registraciji nove naprave V650 v pozdravnem e-poštnem sporočilu Flow prejme navodila za začetek uporabe računa Strava Premium.

Segmente Strava Live Segments iz spletnega mesta Strava.com izvozite v aplikacijo Polar Flow

 1. V spletni storitvi Polar Flow ALI aplikaciji Polar Flow povežite računa Strava in Polar Flow

  Spletna storitev Polar Flow: Settings > Account > Strava > Connect (Nastavitve > Račun > Strava > Connect)

  Aplikacija Polar Flow: General Settings > Connect > Strava (Splošne nastavitve > Poveži > Strava (podrsnite gumb za povezavo)

 2. Na spletnem mestu Strava.com izberite segmente, ki jih želite izvoziti v aplikacijo Polar Flow:

  Pritisnite ikono zvezde ob imenu segmenta.

  Za hitri prenos enega ali dveh segmentov Strava Live Segments v napravo V650 lahko 3. korak preskočite. Preprosto izberite segmente na spletnem mestu Strava.com in za prenos segmentov Strava Live Segments iz aplikacije Polar Flow v napravo V650 slednjo sinhronizirajte.

 3. Za uvoz segmentov Strava live Segments v spletno storitev Polar Flow kliknite gumb Update segments (Posodobi segmente) na strani Favorites (Priljubljeno).

Segmente Strava Live Segments prenesite iz aplikacije Polar Flow v napravo V650

Podatke v napravi V650 in spletni storitvi Polar Flow z aplikacijo Polar Flow sinhronizirajte prek USB-kabla s programsko opremo FlowSync ali brezžično prek povezave Bluetooth. Med sinhronizacijo se v napravo V650 prenese vaših 20 priljubljenih, vključno s segmenti Strava Live Segments, ki ste jih uvozili iz spletnega mesta Strava.com.

Vaša naprava V650 ima lahko naenkrat največ 20 priljubljenih. Če imate v spletni storitvi Flow več kot 20 priljubljenih, se prvih 20 na seznamu pri sinhronizaciji prenese v napravo V650. Če segment, ki ga želite prenesti v napravo V650, ni vključen med prvih 20 priljubljenih, lahko vrstni red svojih priljubljenih spreminjate tako, da jih potegnete in spustite.

Na napravi Polar V650 omogočite funkcijo Strava Live Segments®

 1. Pojdite v možnost FAVORITES (PRILJUBLJENO) in segmente Strava Live Segments omogočite tako, da tapnete radijski gumb. Za ogled seznama vseh segmentov, ki ste jih prenesli v napravo V650, tapnite polje Strava Live Segments.
 2. Na seznamu si lahko ogledate ime in dolžino posameznega segmenta. Za predogled segmenta na zemljevidu na seznamu tapnite polje segmenta.
 3. V pogledu zemljevida je prikazana dolžina segmenta, povprečni naklon, vaš najboljši rezultat (PR) in čas segmenta KOM/QOM. Po zemljevidu lahko brskate tako, da po njem podrsnete, povečate ga tako, da ga dvakrat tapnete, in pomanjšate, da tapnete z dvema prstoma. Tapnite , če se želite vrniti na glavni pogled.
 4. Ko je ta funkcija omogočena, so segmenti Strava Live Segments prikazani na ploščici FAVORITES (PRILJUBLJENO).

Vadba s segmenti Strava Live Segments

 1. Ko začnete s funkcijo GPS (športni profili Kolesarjenje, Cestno kolesarjenje ali Gorsko kolesarjenje) beležiti kolesarjenje, bodo v pogledu NEARBY SEGMENTS (SEGMENTI V BLIŽINI) na napravi V650 prikazani najbližji segmenti Strava segments® ter najkrajša razdalja (pot) med vami in izhodiščno točko. Na pogledu zemljevida bosta prikazana izhodiščna točka in smer segmentov.

 2. Naprava V650 vas opozori, da se približujete segmentu Strava, in prikaže oddaljenost od začetka segmenta. Segment lahko prekličete tako, da na napravi V650 tapnete CANCEL (PREKLIČI).

 3. Zvočno opozorilo boste znova slišali, ko dosežete izhodiščno točko segmenta. Na napravi V650 bosta prikazana ime segmenta in vaš najboljši čas (PR) za ta segment. Beleženje segmenta se samodejno začne.

 4. Pogled Strava Live Segment se ob začetku segmenta doda kot pogled vadbe. Na napravi V650 se bodo v realnem času izpisali podatki o vaši učinkovitosti skupaj s podatki segmenta Strava in podatki, s pomočjo katerih lahko prilagajate intenzivnost.

  V pogledu zemljevida tapnite podatkovno polje na levi strani in preklapljajte med naslednjimi možnostmi: AHEAD/BEHIND PR (PRED/ZA PR), AHEAD/BEHIND KOM/QOM (PRED/ZA KOM/QOM), DISTANCE TO GO (PREOSTANEK POTI) in DURATION (TRAJANJE) (Skupni čas trajanja segmenta). Tapnite podatkovno polje na desni strani in preklapljajte med naslednjimi možnostmi: SPEED (HITROST), DURATION (TRAJANJE) (Skupni trenutni čas vadbe), HEART RATE (SRČNI UTRIP) in POWER (MOČ).

 5. Ko zaključite segment, naprava V650 prikaže čas za vaš segment, časovno razliko med posameznimi PR in časovno razliko med posameznimi KOM/QOM.

Po koncu segmenta se rezultati takoj izračunajo in prikažejo na napravi V650, vendar pa morate za ogled končnih rezultatov obiskati spletno mesto Strava.com.

Več informacij o segmentih Strava je na voljo na spletni strani Strava Support.

Strava live segments je blagovna znamka družbe Strava, Inc.