Du är här: Kom igång > Använda din M430

Använda din M430

Pulsmätning från handleden

För att kunna mäta pulsen via handleden så exakt som möjligt, måste din M430 sitta år ordentligt runt handleden, precis ovanför handledsbenet. Den optiska sensorn måste ligga an mot din hud, men armbandet får inte vara för snävt åtsittande så att det förhindrar blodflödet. För den mest exakta pulsmätningen rekommenderar vi att du bär din M430 i några minuter innan du startar pulsmätningen. Mer information finns i Träning med handledsbaserad pulsmätning.

Vi rekommenderar att du rengör din M430 under rinnande vatten med en mild tvål- och vattenlösning efter varje träningspass. Torka den torr med en mjuk handduk. Se till att den är torr innan du laddar klockan.

När du inte använder klockan för att mäta pulsen

Lossa armbandet lite för en mer bekväm passform och för att låta huden andas. Bär M430 precis som du skulle bära en vanlig klocka.

Det är bra att ibland låta handleden vila, särskilt om du har känslig hud. Ta av din M430 och ladda den. På så sätt får både din hud och enheten vila och vara redo för nästa träningspass.