Du är här: Inställningar > Uppdatera mjukvaran

Uppdatera mjukvaran

Du kan själv uppdatera mjukvaran i din M430 för att hålla den uppdaterad. Uppdateringar av mjukvaran görs för att förbättra funktionaliteten i din M430. De kan till exempel vara förbättringar av befintliga funktioner, helt nya funktioner och buggfixar. Vi rekommenderar att du uppdaterar mjukvaran i din M430 varje gång en ny version blir tillgänglig.

Du kommer inte att förlora några data på grund av uppdateringen. Innan uppdateringen påbörjas, synkroniseras data från din M430 till Flow-webbtjänst.

Med mobil eller surfplatta

Du kan uppdatera mjukvaran via din mobil om du använder Polar Flow mobilapp för att synkronisera dina tränings- och aktivitetsdata. Appen meddelar dig om det finns en uppdatering tillgänglig och guidar dig genom uppdateringen. Vi rekommenderar att du ansluter M430 till en strömkälla innan du startar uppdateringen för att säkerställa en problemfri uppdatering.

Den trådlösa uppdateringen av mjukvaran kan ta upp till 20 minuter, beroende på din anslutning.

Med en dator

När en ny mjukvaruversion blir tillgänglig, meddelar FlowSync dig när du ansluter M430 till din dator. Uppdateringarna av mjukvara laddas ner via FlowSync.

Så här uppdaterar du mjukvaran:

1. Anslut din M430 till en dator.
  2. FlowSync börjar synkronisera dina data.
  3. Efter synkroniseringen uppmanas du att uppdatera mjukvaran.
  4. Välj Ja. Ny mjukvara installeras (det kan ta upp till 10 minuter) och sedan startar M430 om. Vänta tills mjukvaruuppdateringen har slutförts innan du kopplar bort M430 från datorn.