Du är här: Kom igång > Ihopparning

Ihopparning

Innan en ny mobilenhet (smarttelefon, surfplatta), pulssensor, stegsensor eller Polar Balance-våg kan börja användas med din M430, måste den paras ihop med din M430. Ihopparningen tar bara några sekunder och säkerställer att din M430 endast tar emot signaler från dina sensorer och enheter och tillåter störningsfri träning i grupp. Innan du deltar i en tävling ska du se till att ihopparningen görs hemma för att förhindra störning på grund av dataöverföring.

Para ihop en mobilenhet med din M430

Om du har gjort installationen av din M430 med en mobilenhet, såsom beskrivs i kapitel Ställ in din M430, har din M430 redan parats ihop. Om du gjorde installationen med en dator och vill använda din M430 med Polar Flow-appen, ska din M430 och mobilen paras ihop på följande sätt:

Innan du parar ihop en mobil-enhet

• ladda ner Flow-appen från App Store eller Google Play.
  • ska du se till att din mobilenhet har Bluetooth aktiverat och att flygplansläge inte är aktiverat.

Så här parar du ihop en mobilenhet:

1. I din mobilenhet öppnar du Flow-appen och loggar in med ditt Polar-konto, som du skapade när du installerade din M430.
  2. Vänta tills Anslut produkt visas på din mobilenhet (Väntar på M430) visas.
  3. I klockfunktionen på M430 trycker du och håller in knappen TILLBAKA.
  4. Ansluter till enhet visas följt av Ansluter till app.
  5. Godkänn begäran om Bluetooth-parning i din mobilenhet och skriv in pinkoden som visas på displayen på din M430.
  6. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

eller

1. I din mobil-enhet öppnar du Flow-appen och loggar in med ditt Polar-konto.
  2. Vänta tills Anslut produkt visas på din mobilenhet (Väntar på M430) visas.
  3. I M430, gå till Inställningar > Allmänna inställningar > Para och synka > Para och synka mobil enhet och tryck på STARTA
  4. Bekräfta från annan enhet PIN-kod xxxxxx visas i din M430. Ange PIN-koden från M430 på mobilenheten. Ihopparning startar.
  5. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

Para ihop en pulssensor med din M430

När du använder en Polar-pulssensor som har parats ihop med din M430, mäter inte M430 pulsen från din handled.

Du kan para ihop en pulssensor med din M430 på två sätt:

1. Fukta elektrodytorna på bältet och ta på dig pulssensorn.
  2. I M430, gå till Allmänna inställningar > Para och synka > Para ihop annan enhet och tryck på STARTA.
  3. M430 börjar söka efter din pulssensor.
  4. När pulssensorn har hittats visas enhets-ID Polar H10 xxxxxxxx.
  5. Tryck på STARTA, Ihopparning visas.
  6. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

ELLER

1. Fukta elektrodytorna på bältet och ta på dig pulssensorn.
  2. Tryck på STARTA i klockfunktionen på M430 för att gå till förträningsläge.
  3. Håll pulssensorn intill din M430 och vänta tills den har hittats.
  4. Enhets-ID Para ihop Polar H10 xxxxxxxx visas. Välj Ja.
  5. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

Para ihop en stegsensor med din M430

Se det här supportdokumentet för anvisningar om hur du parar ihop och kalibrerar en stegsensor.

Para ihop en Polar Balance-våg med din M430

En Polar Balance-våg kan paras ihop med din M430 på två sätt:

1. Ställ dig på vågen. På displayen visas din vikt.
  2. Efter att ett pipljud hörs börjar Bluetooth-ikonen på vågen att blinka, vilket innebär att anslutningen är aktiverad. Vågen är redo att paras ihop med din M430.
  3. Tryck och håll in TILLBAKA-knappen i 2 sekunder på din M430 och vänta tills displayen anger att ihopparningen är slutförd.

eller

1. Gå till Allmänna inställningar > Para och synka > Para ihop annan enhet och tryck på STARTA.
  2. M430 börjar söka efter din våg.
  3. Ställ dig på vågen. På displayen visas din vikt.
  4. När vågen har hittats, visas enhets-ID Polar-våg xxxxxxxx på displayen på din M430.
  5. Tryck på STARTA, Ihopparning visas.
  6. Ihopparning slutförd visas när du är klar.

Vågen kan paras ihop med 7 olika Polar-enheter. När antalet ihopparade enheter överstiger 7 raderas och ersätts den äldsta ihopparningen.

Radera en ihopparning

Så här raderar du en ihopparning med en sensor eller mobil-enhet:

1. Gå till Inställningar > Allmänna inställningar > Para och synka > Ihopparade enheter och tryck på STARTA.
  2. Välj den enhet du vill ta bort från listan och tryck på STARTA.
  3. Radera ihopparning? visas. Välj Ja och tryck på STARTA.
  4. Ihopparning raderad visas när du är klar.