Du är här: Inställningar > Snabbmeny

Snabbmeny

Snabbmeny i förträningsläge

I förträningsläge, tryck och håll in LYSE för att komma till inställningarna för den valda sportprofilen:

• Pulsinställningar: Pulsformat: Välj Slag per minut eller % av maxpuls. Kontrollera pulszonens gränser: Kontrollera gränserna för dina pulszoner: Puls synlig för annan enhet: Välj eller Av. Om du väljer , kan andra kompatibla enheter som använder Bluetooth Smart trådlös teknologi, t.ex. gymutrustning, detektera din puls. Du kan även använda din M430 under Polar Club-klasser för att skicka din puls till Polar Club-systemet.
  • GPS-registrering: Välj Hög noggrannhet, Medelhög noggrannhet, Strömspar, långt pass eller Av.
  • Stegsensor: Den här inställningen visas endast om du har parat ihop en Polar-stegsensor med din M430. Välj Kalibrering eller Välj sensor för hastighet. I Kalibrering, välj Automatisk eller Manuell. I Välj sensor för hastighet, ställ in källan för mätning av hastighetsdata: Stegsensor eller GPS. Mer information om kalibrering av stegsensorn finns i det här supportdokumentet.
  • Hastighetsinställningar: Hastighetsformat: Välj km/h (kilometer per timme) eller min/km(minuter per kilometer). Om du har valt Eng./Am. enheter, välj mph (miles per timme) eller min/mi (minuter per mile). Kontrollera gränser för hastighetszonerna: Du kan kontrollera hastighets-/tempozongränser här.
  • Automatisk paus-inst.: Automatisk paus: Välj eller Av. Om du ställer in Automatisk paus, pausas ditt träningspass automatiskt när du slutar att röra på dig. Aktiveringshastighet: Ställ in hastigheten vid vilken registreringen ska pausas.

För att använda Automatisk paus under träningen, måste du ha GPS:en inställd på Hög noggrannhet eller så måste du använda en Polar stegsensor.

• Automatisk varvtid: Välj Av, Varvsträcka eller Varvtid. Om du väljer Varvsträcka ska du ställa in sträckan som varje varvtid tas efter. Om du väljer Varvtid ska du ställa in en tid då varvtider fortlöpande ska lagras.

För att använda distansbaserade automatiska varvtider, måste du ha GPS-registrering aktiverat eller använda en Polar stegsensor.

Snabbmeny i träningsvyn

I träningsfunktionen, tryck och håll in LYSE för att öppna Snabbmenyn. I träningsdisplayens Snabbmeny kan du:

• Låsa knappar: Tryck på STARTA för att låsa knappar. För att låsa upp, tryck och håll in LYSE.
  • Ställa in bakgrundsbelysning: Slå ellerAv konstant bakgrundsbelysning. När bakgrundsbelysningen är aktiverad lyser det kontinuerligt. Du kan slå på och av konstant bakgrundsbelysning genom att trycka på LYSE. Observera att användning av den här funktionen förkortar batteriets livslängd.
  • Sök sensor: Den här inställningen visas endast om du har parat ihop en pulssensor eller en stegsensor med din M430.
  • Stegsensor: Den här inställningen visas endast om du har parat ihop en Polar stegsensor med din M430. Välj Kalibrering eller Välj sensor för hastighet. I Kalibrering, välj Automatisk eller Manuell. I Välj sensor för hastighet, ställ in källan för mätning av hastighetsdata: Stegsensor eller GPS. Mer information om kalibrering av stegsensorn finns i det här supportdokumentet.
  • Intervalltimer: Skapa intervalltimers baserade på tid och/eller sträcka för att ta tid på arbets- och återhämtningsfaser i dina intervallträningspass. Välj Starta X,XX km / XX:XX för att använda en tidigare inställd timer eller skapa en ny timer i Ställ in timer.
  • Sluttidsberäknare: Ställ in distansen för ditt träningspass, så beräknar M430 sluttiden för träningspasset utifrån din hastighet. Välj Starta XX,XX km/X,XX mi för att använda en tidigare inställd målsträcka eller ställ in ett nytt mål iStäll in sträcka.
  • Aktuell positionsinfo: Detta val är endast tillgängligt om GPS är aktiverad för sportprofilen.
  • Aktivera positionsguiden: Funktionen Tillbaka till start visar dig vägen tillbaka till startpunkten för ditt träningspass. Välj Aktivera positionsguiden, och tryck på STARTA. Positionsguidens pil aktiv visas och därefter går M430 till vyn Tillbaka till start. Mer information finns i Tillbaka till start.

Snabbmeny i pausläge

I pausläge, tryck och håll in LYSE för att öppna Snabbmenyn. I pauslägets Snabbmeny kan du:

• Låsa knappar: Tryck på STARTA för att låsa knappar. För att låsa upp, tryck och håll in LYSE.
  • Pulsinställningar: Pulsformat: Välj Slag per minut eller % av maxpuls. Kontrollera pulszonens gränser: Kontrollera gränserna för dina pulszoner: Puls synlig för annan enhet: Välj eller Av. Om du väljer , kan andra kompatibla enheter som använder Bluetooth Smart trådlös teknologi, t.ex. gymutrustning, detektera din puls. Du kan även använda din M430 under Polar Club-klasser för att skicka din puls till Polar Club-systemet.
  • GPS-registrering: Välj Hög noggrannhet, Medelhög noggrannhet, Strömspar, långt pass eller Av.
  • Stegsensor: Den här inställningen visas endast om du har parat ihop en Polar stegsensor med din M430. Välj Kalibrering eller Välj sensor för hastighet. I Kalibrering, välj Automatisk eller Manuell. I Välj sensor för hastighet, ställ in källan för mätning av hastighetsdata: Stegsensor eller GPS. Mer information om kalibrering av stegsensorn finns i det här supportdokumentet.
  • Hastighetsinställningar: Hastighetsformat: Välj km/h (kilometer per timme) eller min/km(minuter per kilometer). Om du har valt Eng./Am. enheter, välj mph (miles per timme) eller min/mi (minuter per mile). Kontrollera gränser för hastighetszonerna: Du kan kontrollera hastighets-/tempozongränser här.
  • Automatisk paus-inst.: Automatisk paus: Välj eller Av. Om du ställer in Automatisk paus, pausas ditt träningspass automatiskt när du slutar att röra på dig. Aktiveringshastighet: Ställ in hastigheten vid vilken registreringen ska pausas.

För att använda Automatisk paus under träningen, måste du ha GPS:en inställd på Hög noggrannhet eller så måste du använda en Polar stegsensor.

• Automatisk varvtid: Välj Av, Varvsträcka eller Varvtid. Om du väljer Varvsträcka ska du ställa in sträckan som varje varvtid tas efter. Om du väljer Varvtid ska du ställa in en tid då varvtider fortlöpande ska lagras.

För att använda distansbaserade automatiska varvtider, måste du ha GPS-registrering aktiverat eller använda en Polar stegsensor.